Windows nenabíhá (pravděpodobný problém s biosem) Vyřešeno
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows nenabíhá (pravděpodobný problém s biosem)
Po restartu mi obrazovka PC ukáže vždy tuhle hlášku:
pak jsem dala klávesu F8 (jak píše D1amond), ale jak jsem psala, nepomohlo - win stále nenabíhal,,,
-
- Pohlaví:
Ta baterie není na zadní stěně PC, ale na základní desce uvnitř - je tedy třeba sundat bočnici.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle není problém BIOS nebo základní desky. Je spadlý systém.
Zkus zvolit v té nabídce "Stav nouze". Naběhne systém?
Zkus zvolit v té nabídce "Stav nouze". Naběhne systém?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Už jsem se mnohokrát setkal s případy, kdy i nelogická poslední možnost ClearCMOS pomohla.
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Blue Spirit:
...ajajjj.. tak jsem prvně zkoušela odmontovat zadní stranu (ještě před tvojí odpovědí), díky čemuž jsem uvolnila omylem druhou krytku, která držela větrák, ten spadl dolu a teďka nevím, jak se tam dostat a přichytit šroubkama zpátky.. (viz fotka - zadní strana - v pravo nahoře), teda nějak se potím...
Jinak (levou) bočnici jsem sejmula, ale nic nikde nevidím... přikládám radši fotku... jestli jsem zvolila správnou stranu... a mám tedy vůbec pokračovat? ..pokud nejde podle D1amonda o Bios (ale zobrazovalo v hlášce po restartu).
To D1amond:
...i tuhle variantu (stav nouze) jsem zkusila (když nevyšla ta poslední známá konfigurace), ale naskočil na obrazovku jen nějaký popis (v řádcích se opakující), že bylo chybně ukončeno s odvoláním na r-disk a zůstalo "zamrzlé".., nešlo nic, než opět natvrdo vypnout...
...ajajjj.. tak jsem prvně zkoušela odmontovat zadní stranu (ještě před tvojí odpovědí), díky čemuž jsem uvolnila omylem druhou krytku, která držela větrák, ten spadl dolu a teďka nevím, jak se tam dostat a přichytit šroubkama zpátky.. (viz fotka - zadní strana - v pravo nahoře), teda nějak se potím...
Jinak (levou) bočnici jsem sejmula, ale nic nikde nevidím... přikládám radši fotku... jestli jsem zvolila správnou stranu... a mám tedy vůbec pokračovat? ..pokud nejde podle D1amonda o Bios (ale zobrazovalo v hlášce po restartu).
To D1amond:
...i tuhle variantu (stav nouze) jsem zkusila (když nevyšla ta poslední známá konfigurace), ale naskočil na obrazovku jen nějaký popis (v řádcích se opakující), že bylo chybně ukončeno s odvoláním na r-disk a zůstalo "zamrzlé".., nešlo nic, než opět natvrdo vypnout...

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:

Nicméně stále tvrdím, že je to problém krachnutych win, možná i poškozeného disku, takže prvním krokem stejně bude reinstalace systému...
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Aha
..a dá se to vyřešit "s vámi" ? ..nebo je potřeba dát to přímo někam do servisu ?? ..resp. dá se to teda vůbec vyřešit, nebo je to "průser" ??? ..páč tam mám veškerá pracovní data a to bych se teda picla.. 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš instalační CD, tak bys to mohla zvládnout přeinstalovat.
Data se dají zkopírovat v jiném PC, do kterého bys mohla disk zapojit. Je nějaká taková možnost? U známých?
Data se dají zkopírovat v jiném PC, do kterého bys mohla disk zapojit. Je nějaká taková možnost? U známých?
-
- Pohlaví:
Možná by se povedlo ten systém opravit, nebo pokud se nemýlím jde XP přeinstalovat i bez ztráty dat.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Teda já mám vážně pech..
Všechno jsem si pro jistotu vždycky zálohovala na externí disk, jenže nedávno jsme měli problém s výpadkem proudu a protože jsem zrovna v tu dobu přetahovala data, shořel mi. Naneštěstí se podařilo "vybrat střeva" a vložit je na pevno do tohohle pevného PC - teď jsem si koupila nový externí disk, právě proto, abych mohla ty data opět přetáhnout do zálohy - jenže těsně před stažením se mi tohle přihodilo, takže moje naprostá existence zůstala v tomhle kompu..
Ok, oběma vám vážně moc díky za rady a za pomoc. Zkusím se zítra pozeptat, zda by šlo - jak píše D1amond - u někoho využít PC, ale nevidím to růžově. Nic mě nenapadá, už proto, že tomu prdlajs rozumím...
Dobře, téma nechám ještě otevřené, abych mohla dát ještě vědět - případně se s vámi ještě poradit. Nezbyde mi, než se modlit...

Všechno jsem si pro jistotu vždycky zálohovala na externí disk, jenže nedávno jsme měli problém s výpadkem proudu a protože jsem zrovna v tu dobu přetahovala data, shořel mi. Naneštěstí se podařilo "vybrat střeva" a vložit je na pevno do tohohle pevného PC - teď jsem si koupila nový externí disk, právě proto, abych mohla ty data opět přetáhnout do zálohy - jenže těsně před stažením se mi tohle přihodilo, takže moje naprostá existence zůstala v tomhle kompu..

Ok, oběma vám vážně moc díky za rady a za pomoc. Zkusím se zítra pozeptat, zda by šlo - jak píše D1amond - u někoho využít PC, ale nevidím to růžově. Nic mě nenapadá, už proto, že tomu prdlajs rozumím...
Dobře, téma nechám ještě otevřené, abych mohla dát ještě vědět - případně se s vámi ještě poradit. Nezbyde mi, než se modlit...
-
- Pohlaví:
Ty nemáš CD se systémem XP?
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nemůžu ho najít - když mi skládali PC, tak vím, že mi ho dávali se všema věcma, ale teďka ho nemůžu najít. Ještě zkusím zítra všechno prohledat... Když ho najdu, tak půjde "znovu na/pře-instalovat" ? ..ikdyž ty XP už "skončily" ? ..mnoo.. nejdřív zkusím najít... ale je to asi 6-7 let... sakra...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8102
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30