Windows nenabíhá (pravděpodobný problém s biosem) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Windows nenabíhá (pravděpodobný problém s biosem)

Příspěvekod Hastalda » 15 zář 2014 14:23

Pokud je to tak, pak by to byla zřejmě ta nejlepší varianta. Zkusím někoho uhnat na to přetažení dat, a holt pak bych zkusila tu reinstalaci Windows.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 15 zář 2014 19:11

Ta reinstalace bude jen klikáni. Když tak poradíme.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 zář 2014 19:59

Reinstalace není zásadní problém, jde o zachování dat! Ví ale někdo jak se chovají ty recovery média.?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 15 zář 2014 20:09

To se uvidí, až to pustí. Já jsem asi neviděl u XP předělaný instalátor. Snad pokaždé to bylo jen firemně nadepsané CD s klasickým instalátorem.
A i kdyby ne, recovery instalace jsou pro lamoidní uživatele :lolno:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 16 zář 2014 14:52

To ano, ale s klasickou instalaci by nemusela zálohovat data.

Odesláno z mého MT15i

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 zář 2014 19:00

Asi 2x v životě jsem použil reinstalaci a ne čistou instalaci s formátem - pokaždé to bylo ještě horší než původní stav. Takže raději instaluji načisto.

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 16 pro 2014 19:41

Moc se omlouvám, že v problému pokračuju po takové době, ale musela jsem už vrátit kamarádce notebook, který mi půjčila na vyřešení problému s mým PC, takže jsem zůstala ´v černé díře´ a nemohla s vámi dořešit ,o((( takže mi nezbylo nic jiného, než vzít PC a zavést ho do servisu - jenže (!) začal kolem toho šílený maraton a opět jsem tam, kde jsem skončila ,o(
Nejdříve mi sdělili, že bude oki a za týden, max dva, to dají dohromady - jenže, nakonec trvalo měsíc, zaplatila jsem skoro 3 tisíce ,o((( ale když jsem ho přivezla domu, po spuštění vůbec nenaběhl, takže jsem ho musela zase dovést zpátky - kde si ho opět nechali dva týdny. Výsledek byl takový, že odešla bočnice (nebo co mi to říkali) a že s tím nejde nic udělat, jedině přestavět vnitřek a to (!) za cenu 11 tisíc ,o((( takže jsem zůstala jako opařená a nevěděla co dělat. Navíc v práci se na internet nedostanu, máme naprosto blokovaný přístup, takže jsem nevěděla jak se s vámi spojit a řešit dál. Šlo mi hlavně o ty data v počítači, ty jsou pro mě hodně důležité - takže jsem jim řekla, zda mi můžou ty data přetáhnout na externí disk, když mi ale řekli, že ano, ale za třináctset korun, vzala jsem si PC domu.
Když se mi podařilo sehnat notebook, abych mohla všechno řešit, pro změnu byl problém se spojením se sítí od O2 a trvalo téměř měsíc, než mi technici znovu zprovoznili přes pevnou linku. To byly vážně dva zoufalé měsíce...
Teď jsem konečně už připojená k síti, mám notebook, ale potřebovala bych poradit - jak dál, jak získat ty data z PC. PC jsem zapnula, připojila externí disk a myslela (podle toho, co mi řekli v servisu), že naběhne a že rychle všechno přetahám na externí disk. Protože mi řekli, že se může stát, že půjde den, dva nebo týden, a může zase lehnout a to třeba nadobro. Ale když ho zapnu, po spuštění nenaběhne do standardního režimu, ale zobrazí se obrazovka (viz obrázek) a já vůbec netuším, co s tím dělat ,o((
Můžete mi prosím poradit, jestli s tím půjde něco udělat, abych se - alespoň - dostala do PC a všechno z disku přetahala na externí disk ?? ,o(
Přílohy
PC164633.JPG

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 16 pro 2014 20:30

Servisni protokol by nebyl? At vidime, co s tim ti dovedove za 3000 provedli...
Toto je obrazovka programu na test povrchu disku, to se ti spusti samo misto Windows?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 16 pro 2014 20:52

Servisní protokol jsem nedostala - dali mi jenom doklad na 2.850,00 korun, ale ´výpis´ všeho, co tam - údajně - měnili, jsem nedostala, jen řikali, že museli vyměnit grafickou kartu a něco, co je společného s tou bočnicí či co.. Mnoo.. prostě viděli, že tomu vůbec nerozumím, tak si mě vychutnávali.. ,o( Pak mi dali doklad s komponentama, které by byly potřeba nainstalovat do PC, aby byl kompletně v pořádku, jenže bylo za 11 tisíc a já to nevzala, takže mi řekli, že PC teďka spustim (abych si přetahala ta data na externí disk), ale že se může stát, že mi další den třeba lehne, nebo že vydrží týden, že ale nebudu mít jistotu.
Jinak, když ho spustim, tak začne nabíhat standardně, ale po chvíli nabíhání se automaticky zobrazí tahle obrazovka a s tím nevim co dělat. Zkoušela jsem spustit znovu, ale stále naběhne tahle stejná obrazovka.

--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Pro 2014 21:22) ---

Tak se opravdu nedostanu nikam, jen když naběhne ta obrazovka (viz předchozí obrázek) a proběhne ten scan, tak po něm se zobrazí tahle obrazovka. Ale vůbec netuším, co s tím.

--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Pro 2014 22:19) ---

Teďka jsem ještě zkusila po restartu opětovně spustit, ale stále stejné - PC začne nabíhat, ale skončí u obrazovky (viz obrázek 1); pokud dám F11, naskočí tato obrazovka. Takže do PC se stále nedohlásím a s tímhle nevím jak dál...
Přílohy
PC174638.JPG
PC174637.JPG

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 17 pro 2014 08:21

Podle toho co vidím, se nespouští systém, ale nějaký HDD Regenrator. To opravdu nic nestáhneš a těžko se dopátráme, co s tím dovedové v servisu prováděli za opičárny. Každopádně, není v mechanice CD enbo DVD? Vypadá to totiž, že jako by to bootovalo z nějakého záchranného media.
Co by asi dělali v servisu, kdyby chtěli přetahovat data na jiný HDD? Vzali by si křížový šroubovák, odmontovali by obě bočnice PC, povolili by šroubky co drží HDD v počítači, disk by vyndali a dali ho do jiného PC, aby data prostě zálohovaly na jiném PC.
Takový bych Ti doporučil teď postup.

Máš tedy možnost, dát disk do nějakého jiného PC? (kolega, kamarád, přítel, manžel...)

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 17 pro 2014 11:37

Oni mi nejdřív řekli, že to takový problém není, že stačí - když mám licenční CD s Windows - znovu přeinstalovat a bude ok, pak ale že je potřeba vyměnit grafickou kartu a pak i další věci, ale nakonec mi řekli, že se tam někde - snad někde kolem té bočnice - něco nafouklo a to že je problém, že by pomohlo kompletně vyměnit věci, které jsou potřeba nové, jenže jedenáct tisíc je pro mě prostě hodně moc, takže jsem to odmítla a tak mi řekli, že teď PC doma spustim a že si můžu ta data přetahat na externí disk sama. Jenže ouha, namísto naběhnutí Windows, nabíhá nějaký ten Regenerator HDD a jsem zase v pytli.. ,o( Mrkla jsem, ale v mechanice žádné CD není.

Já bych teda aspoň zkusila ten disk vyndat jak mi radíš, ale nevim, nevim.., abych to zvládla, přeci jenom jsem ´ženská´,o( ,o)))

Prosimtě, musí to být PC ?? Já můžu zajistit od bratra jenom notebook. Šlo by to přes něj ??? V práci nemám šanci dostat se na net, natož použít PC. Jinak se mi zatím nedaří někoho sehnat.
Teď se určitě zeptám jako blb ,o( ..ale ten disk, to je jako CD ?? ..že by šel dát do mechaniky v notebooku, stáhnout do něho a pak přetáhnout na externí disk ??? ..nebo je potřeba připojit přes PC ?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 17 pro 2014 11:49

Hastalda píše:Prosimtě, musí to být PC ?? Já můžu zajistit od bratra jenom notebook. Šlo by to přes něj ??? V práci nemám šanci dostat se na net, natož použít PC. Jinak se mi zatím nedaří někoho sehnat.
Teď se určitě zeptám jako blb ,o( ..ale ten disk, to je jako CD ?? ..že by šel dát do mechaniky v notebooku, stáhnout do něho a pak přetáhnout na externí disk ??? ..nebo je potřeba připojit přes PC ?

Ano, k notebooku by to slo zapojit pres redukci, ale tou nejspis nedisponujete ani ty ani bratr.
Ne, ten disk neni placka, co se dava do mechaniky, je to takova krabicka, do ktere vedou dva kabely.

že se tam někde - snad někde kolem té bočnice - něco nafouklo a to že je problém, že by pomohlo kompletně vyměnit věci, které jsou potřeba nové, jenže jedenáct tisíc je pro mě prostě hodně moc

Nejspis kondenzatory na zakladni desce a proto ti navrhli cely novy vnitrek PC.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”