Ahoj,
chtěl bych požádat o radu. Nejede mi pc, po zapnutí na monitoru nic, červená kontrolka tak nějak občas poblikne, větrák se točí na procesoru. Při zapnutí se ozve jedno pípní cca 1-2 sec. toť vše.
Už před pár měsíci jsem měl podobná problém - počítač normálně jel, ale dlouze pípal, potom už téměř bez přestání a následující den už se nezapl. Rozebral sem ho a pak jel. Teď ale rozebrání nepomohlo.
Nevíte čím by to mohlo být?
díky za info
Honza
nejede pc
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nejede pc
Přemýšlím, jestli to zkusím vyčíst z logru, nebo kouknu na hvězdy. No, je zataženo, přes hvězdy to nepůjde. Jdu si udělat kafe...
Co to je za počítač? Jaká je tam základní deska a zdroj?
Co to je za počítač? Jaká je tam základní deska a zdroj?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
deska gygabite MS 57Sli-S4, zdroj ATX 550w...
avšak..ted jsem předělal grafiku do druhého pcie slotu a počítač se zapl. že mě to nenapadlo dřív zkusit. vrtá mi hlavou, proč ten první slot odešel, jesi neodejde i tento slot. počítač je víc jak 6 let starej tak nějaká unava materiálu asi. grafika nvidia geforce 8600gts, procesor athlon x2 dual core.
ta grafika má pasivní chladič, kterej při hraní hry hodně topí, přidělal jsem na něj větráček už před nějakou dobou a chladič má relativně normál teplotu. bez chladiče se na něm nedala udržet ruka. je to pc z druhé ruky od kamoše, kterej na něm hodně hrál ale aktivní chladič na grafice neměl. mě se to zdálo nenormál, aby to takto topilo. možná to za ty roky jeho hraní vyhřálo materiál okolo a ted se tam něco přerušilo na slotu...nevím...
avšak..ted jsem předělal grafiku do druhého pcie slotu a počítač se zapl. že mě to nenapadlo dřív zkusit. vrtá mi hlavou, proč ten první slot odešel, jesi neodejde i tento slot. počítač je víc jak 6 let starej tak nějaká unava materiálu asi. grafika nvidia geforce 8600gts, procesor athlon x2 dual core.
ta grafika má pasivní chladič, kterej při hraní hry hodně topí, přidělal jsem na něj větráček už před nějakou dobou a chladič má relativně normál teplotu. bez chladiče se na něm nedala udržet ruka. je to pc z druhé ruky od kamoše, kterej na něm hodně hrál ale aktivní chladič na grafice neměl. mě se to zdálo nenormál, aby to takto topilo. možná to za ty roky jeho hraní vyhřálo materiál okolo a ted se tam něco přerušilo na slotu...nevím...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je možné, že je v druhém slotu prach, nebo je vymačkaný na kontaktech. To by odpovídalo tomu pípání, kdy grafika není rozpoznaná.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Zpět na “Problémy s hardwarem”