Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám externí disk, který je vytvořený z mého předchozího noťasu (odešla mu obrazovka). Když ho zapojím do noťasu, tak je všechno ok (objeví se jakoby 2 části disku, jedna se jmenuje "rezervováno systémem" a druhá (D:) ).
Po zapojení do PC je akorát slyšet zvuk (připojení zařízení) a ve správě disků je vidět pouze to rezervováno systémem, ale nejde to otevřít, ani s tím nijak pracovat. Nevíte co s tím? Už jsem z toho dost zoufalá.
Pc nereaguje na externí disk
-
- Pohlaví:
Re: Pc nereaguje na externí disk
Nejde ty oddíly odstranit a vytvořit nový a ten pak zformátovat?
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak byl externí vytvořen-jak byl připojen a byl na tom disku OS?Zkoušela jsi ho připojit i k jinému pc?
Predpokladam ze na tom disku jsou data. Takze v zadnem pripade nic neformatovat, nevytvaret zadne oddily ani nic podobneho.
Udelej screenshot spravce disku a dej ho sem, at se na nej muzeme podivat.
Udelej screenshot spravce disku a dej ho sem, at se na nej muzeme podivat.
Jestli ten "předchozí ntb" byl HP, pak může být HDD zamčený a v tom případě podle toho, co jsem doposud na netu našel, je v jiném přístroji nepoužitelný.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Disk chraneny DriveLockem by se choval jinak.
Napr. z nej neprectes informace o oddilech, protoze jsou vsechny sektory necitelne (pr testu hazi pouze I/O errory).
Napr. z nej neprectes informace o oddilech, protoze jsou vsechny sektory necitelne (pr testu hazi pouze I/O errory).
Nemám na mysli DriveLock. Trochu jsem k těm HP HDD čuchl asi před rokem a už si nepamatuji detaily, ale jedná se o nějaký HP systém zamykání, který jsem jednak zcela nepochopil a jednak všichni, kteří se tím zabývali a napsali o tom, si na tom vylámali zuby a HDD pro použití jinde, než v originál přístroji, neuschopnili (neodemkli).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
HP DriveLock ma takovou osklivou vlastnost, ze kdyz disk prendas do jineho zarizeni tak nelze odemknout, protoze to neustale pise ze je spatne heslo.
To heslo ktere HP uklada je totiz v jinem formatu nez u ostatnich vyrobcu, takze i kdyz uzivatel pise spravne heslo, tak nesouhlasi s tim co je ulozeno v elektronice disku. Pro deaktivaci DriveLocku je nutny zase HP notebook. Nicmene DriveLock si musi uzivatel sam aktivovat v BIOSu.
To heslo ktere HP uklada je totiz v jinem formatu nez u ostatnich vyrobcu, takze i kdyz uzivatel pise spravne heslo, tak nesouhlasi s tim co je ulozeno v elektronice disku. Pro deaktivaci DriveLocku je nutny zase HP notebook. Nicmene DriveLock si musi uzivatel sam aktivovat v BIOSu.
Ano, to je patrně ono. Nikde také zatím není napsáno, že:
1. ten předchozí ntb byl HP
2. majitelka, nebo někdo z případných předchozích majitelů ten HP DriveLock neaktivoval
Myslím, že by se tyto informace docela hodily.
1. ten předchozí ntb byl HP
2. majitelka, nebo někdo z případných předchozích majitelů ten HP DriveLock neaktivoval
Myslím, že by se tyto informace docela hodily.
Tak jo, popořadě 
Připojovala jsem ho k jinému pc a fungoval normálně.
Nebyl to HP, ale Asus.
A screenshot jsem přiložila :)

Připojovala jsem ho k jinému pc a fungoval normálně.
Nebyl to HP, ale Asus.
A screenshot jsem přiložila :)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
nyckez píše:Po zapojení do PC je akorát slyšet zvuk (připojení zařízení) a ve správě disků je vidět pouze to rezervováno systémem, ale nejde to otevřít, ani s tím nijak pracovat.
Na screenu ten disk neni videt, takze to Rezervovano systemem oteviras nejspis ze stavajiciho systemoveho disku a to se mu pochopitelne nelibi. Co spravce zarizeni - nejake ?? ci !!
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
No jistěže na screenu není vidět, vždyť jsem to psala už na začátku, že ani ve správci disků se neobjeví. A nějak nevim co znamená ?? či !!...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3171
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22