Zdravím, omlouvám se. Tady je zbytek věcí:
- když se připojím přes wifi tak IP adresu dostane, jenže divnou (Viz. příspěvek výše). DNS nedostane.
- rozsah přidělování mám omezen na 192.168.0.100 až 199
- IP DNS je stejná jak IP brány. Před routrem je modem a internet je kabelovka (asi, do modemu vede koax.) od UPC.
- tracertem jsem se nedostal nikam
- nelze pingnout adresu brány
Windows 7
Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.*
-
- Pohlaví:
Re: Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.*
IP adresu nedostane. Pokud máš rozsah 192.168.0.100-199, pak by IP adresa musela být z tohoto rozsahu.
DNS by neměla být totožná s bránou, ale měl by zde být DNS poskytovatele. Nicméně dobré routery by s tímto neměly mít problémy.
Pokud je na ntb WinXP, jaký tam máš service pack?
Nemáš na routeru blokovánu MAC adresu ntb?
IP: 169.254.119.90
brana: 255.255.0.0
brana: zadna
DNS by neměla být totožná s bránou, ale měl by zde být DNS poskytovatele. Nicméně dobré routery by s tímto neměly mít problémy.
Pokud je na ntb WinXP, jaký tam máš service pack?
Nemáš na routeru blokovánu MAC adresu ntb?
To mi právě taky nejde do hlavy, kde se vzala ta IP a hlavně proč je maska podsítě jen 2krát 255 a ne 3krát.
DNS mají všichni na bytě stejnou jak výchozí brána, co jsem se díval a funguje jim to bez problému (i wifi).
Mám Windows 7 64-bit
Na routeru žádné blokace MAC nemám. Vesměs je nastavení routeru defaultní (až na název wifi sítě a heslo na ní).
PŘÍLOHA:
Objevil odlišnost vůčí ostatním, kteří jsou na wifi. Viz. obr. Ostatní mají vyplněnou z hlediska IPv6 pouze "Místní IPv6 aresa v ....".
DNS mají všichni na bytě stejnou jak výchozí brána, co jsem se díval a funguje jim to bez problému (i wifi).
Mám Windows 7 64-bit
Na routeru žádné blokace MAC nemám. Vesměs je nastavení routeru defaultní (až na název wifi sítě a heslo na ní).
PŘÍLOHA:
Objevil odlišnost vůčí ostatním, kteří jsou na wifi. Viz. obr. Ostatní mají vyplněnou z hlediska IPv6 pouze "Místní IPv6 aresa v ....".
-
- Pohlaví:
Zakaž (odinstaluj) protokol IPv6
Až na to, že (viz. Obr.) zmizly čtyři poslední řádky, se nic nestalo. Protokol jsem pouze zakázal (odškrtl fajfku).
-
- Pohlaví:
Fajn. Dále zkus nastavit pevnou IP adresu WiFi síťovky na 192.168.0.95. Masku vyplň na 255.255.255.0. Bránu zadej 192.168.0.1. DNS zadej googlův - 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Vyzkoušej.
Vše nastaveno (IP adresa ....95 je asi proto, aby to nebylo v rozsahu DHCP?). Nicméně beze změny. Počet přijatých paketů bylo 0. Nelze pingnout brána. Po rozkliknutí "Podrobnosti" byla mnou provedena kontrola na správnost vyplněných adres.
-
- Pohlaví:
Ntb tu síť vidí? Co píše, když se pokusíš připojit?
Najde to síť s plným signálem. Začne se to připojovat a probíhá identifikace. Následně se naváže spojení a je vytvořená Neznámá síť/Veřejná síť. Nicméně tray ikona furt ukazuje, že se síť identifikuje, i když podle "Centrum síť....." už ne. Potom try ikona ukazuje připojeno se žlutým vykřičníkem. Mezi neznámá síť a Internet je křížek.
Je třeba zdůraznit, že když se to občas povede (jak říkám, tak jednou, dvakrát za měsíc), tak mi to ukáže klasickou Domácí síť.
Je třeba zdůraznit, že když se to občas povede (jak říkám, tak jednou, dvakrát za měsíc), tak mi to ukáže klasickou Domácí síť.
-
- Pohlaví:
Jasně. Z nějakého důvodu se odmítne připojit na domácí síť. Místo toho plácne Windows IP adresu a prohlásí adaptér za připojený.
Ale co to dělá a píše, když se zkusíš připojit s pevně danou IP?
Další důvod by mohlo být tohle: viewtopic.php?f=41&t=133487&hilit=v%C3%BDrobci
Kolik máš připojených zařízení přes WiFi?
Ale co to dělá a píše, když se zkusíš připojit s pevně danou IP?
Další důvod by mohlo být tohle: viewtopic.php?f=41&t=133487&hilit=v%C3%BDrobci
Kolik máš připojených zařízení přes WiFi?
Když zadám statickou IP, udělá úplně to stejné, akorát tam mám vyplněný údaje, ale žlutý vykříčník a Veřejná síť zůstane.
Počet "online" připojených zařízení k wifi? Běžně tak kolem pěti až sedmi, ale zkoušel jsem se připojit na router i když jsem byl pouze já na wifi.
EDIT: Ještě mě tak napadlo ... Pomohla by změna ovladače? Mám teď Atheros a třeba kdybych nainstaloval Broadcom ... nebo tohle se odvíjí od HW?
Počet "online" připojených zařízení k wifi? Běžně tak kolem pěti až sedmi, ale zkoušel jsem se připojit na router i když jsem byl pouze já na wifi.
EDIT: Ještě mě tak napadlo ... Pomohla by změna ovladače? Mám teď Atheros a třeba kdybych nainstaloval Broadcom ... nebo tohle se odvíjí od HW?
-
- Pohlaví:
Ovladač patří k HW. Pokud je instalátor broadcomu slušný, pak tě upozorní, že nenašel odpovídající HW. Pokud je sprostý, tak přepíše systémové soubory a WiFi nepojede.
Přeinstalovat ovladač klidně můžeš, tím nic nezkazíš.
Nicméně zkus vymazat profil bezdrátové sítě na kterou se připojuješ. Návod je zde: http://www.techbit.cz/2013/jak-vymazat- ... ndows-8-1/ je sice pro W8.1, ale bude fungovat i pro W7.
Další - pokud je k WiFi kartě dodán program výrobce, pak se zkus připojit přes něj, popřípadě jej odinstaluj (ovladače ponechej) a připoj se přes windows.
Přeinstalovat ovladač klidně můžeš, tím nic nezkazíš.
Nicméně zkus vymazat profil bezdrátové sítě na kterou se připojuješ. Návod je zde: http://www.techbit.cz/2013/jak-vymazat- ... ndows-8-1/ je sice pro W8.1, ale bude fungovat i pro W7.
Další - pokud je k WiFi kartě dodán program výrobce, pak se zkus připojit přes něj, popřípadě jej odinstaluj (ovladače ponechej) a připoj se přes windows.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5141
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 2
- 2547
-
od pinzerce