Dobrý den,
Problémy začali po výměně skříně a po aktualizaci BIOSu.
Nejdříve to vypadalo, že mi pomalu odchází monitor, ale tím to nebylo. Zkoušel jsem asi 4 a na každém z nich se problikávání projevilo - někde více a někde sice méně.
Další věc, která mě napadla byla, že by to mohla dělat graf. karta. GPU jsem proto otestoval, nejdříve ve VMT (zde bylo vše v pořádku) a v Benchmarku - zde jsem zjistil, že obraz problikává více při větším výkonu. Zkoušel jsem i integrovanou graf. kartu - zde se problém projevil také, sice v trochu menším rozměru. Tím pádem jsem vyloučil rozbitý monitor a i GPU.
Protože se problém objevil po výměně skříně, jak už jsem psal, zkoušel jsem odpojit přední větrák, který u předchozí skříně nebyl. Byl jsem docela překvapen, když obraz začal problikávat zase o trochu jinak.
Toto mě dovedlo až ke zdroji. Zkusil jsem proto jiný 350W a vše bylo naprosto stejné. Podle mě to vypadá, že to zdroje prostě nestíhají. Mám možnost zkusit ještě 500W, ale musím ho přepojovat z jiného PC, což se mi moc nechce... Ale už mi asi nic jiného nezbývá...
Když otevřu ve Windowsu program Možnosti napájení a vyberu režim úspora energie, problikávání okamžitě přestane, jakmile kliknu zpět na režim rovnováha obraz zase začne šíleně problikávat.
Monitor mám připojený přes VGA, kterou má mnohem lepší kvalitu než HDMI (je to divné, ale obraz je takový "přeostřený", proto používám pořád VGA) , u HDMI jsem problikávání nezaznamenal... Je možné, že VGA může být i něčím rušeno. Nevím zda mám stíněný VGA kabel.
Budu moc rád, když mi poradíte co mám dělat dále, čím by to mohlo být apod.
CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 (2,5Ghz)
GPU: MSI N440GT (GeForce 440GT)
RAM: 4 GB DDR3 1333Mhz
HDD: WD 1TB 7200 otáček
MB: ASUS P5G41T-M LX3
Zdroj: Corsair 350W
Díky :)
/Aktualizace/ Vyzkoušen 500W zdroj - problém nevyřešen, obraz stále problikává.
Problikávání obrazu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problikávání obrazu
Zkus jiný VGA kabel.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To už jsem zkoušel. Problém to nevyřešilo.
Koupil jsem si novou skříň, a mám přesne tentýž problém. Zjistil jste řešení problému?
Myslis ze ti clovek co tu byl naposled pred 3 rokama odpovi?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3249
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 18:54