Zdravím, posledních pár dní si lámu hlavu jak vyřešit problém ohledně nové Fify. Jelikož moje aktuální grafika nesplnuje DX 11 tak si musím sehnat jinou. Hodně času jsem strávil hledám ale nic moc kvalitního se sběrnicí pci-e 2.0 nebo 2.1 jsem nenašel. Tak prosím o radu jestli se dneska ještě nějaká kvalitní grafika dá sehnat na trhu a nebo jestli si mám připlatit i do nové MB s pci-e 3.0 (tímto krokem bych musel koupit i nové CPU) a stálo by to daleko víc. Minimální požadavky jsou ATI Radeon HD 5770 nebo NVIDIA GTX 650. V porovnávání těchto grafik s těmi co jsou momentálně na trhu se opravdu nevyznám, proto se obracím pro radu sem, kde mi vždycky někdo ochotně pomohl. Děkuji za každou rozumnou radu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Aha, tak to jsem vůbec nevěděl. Jeden můj "chytrý" kamarád mi právě řekl že když nemám desku s pci-e 3.0 tak na takové grafiky mohu zapomenout. Se zdrojem by neměl být problém ale CPU už není nejnovější. Jinak jedu na: AMD Phenom II X2 555 Black Edition Corsair Vengeance 8GB, 1600MHz DDR3, CL SEASONIC SSP-650RT 650W ASROCK N68C-S UCC a nahrazuji Sapphire HD 4870 X2 2GB
Zdroj dobré, ale procesor nic moc. Chtělo by to aspoň nějaký Phenom II X4 k Phenomu II X2 je grafika za 4K zbytečná...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
To je škoda, a tak nějaká co stála za to k tomuto cpu? Na to odemčení dalších 2 jader jsem včera taky náhodou narazil Pokud bych je odemkl a nataktoval na 3.5 ghz měla by taková grafika už smysl?
Ono Martab zapomněl na možnost odemčení zbývajících dvou jader. Moje GTX 660 je skoro limitní aby se to vzájemně nebrzdilo pro můj procák a to je osekanější než tvoje dvoujádro(uzamčené 4 jádro) které tu grafiku ještě zvládne tak tak ale zvládne že se to vzájemně nebude brzdit.
ZD:Asus ROG Strix Z270F Gaming Procesor:Intel Core i5 6600K Grafika:Asus Dual RX460 O2G RAM:Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15 Zdroj:ECO+ 85 700w Case:Fractal Design Define R4 Black Pearl
bejt tebou vezmu tu r7 265 nebo r9 270, phenoma koupíš na aukru kolem 1200Kč kdykoliv, ale k čemu ti teď bude vyhazovat za grafiku 3tis, když si pak koupíš 4jádro a azs to bude brzdit grafika = vyhozené 3tis, kartu pak prodáš se ztrátou. Takže kup tu lepší grafiku a na procesor už dáš dohromady lehce, ještě když ten co máš prodáš třeba za 500 - 600Kč.
To TheDivoca: Nezapoměl, nestih a to je rozdíl . Už jsem neměl na mobilu čas celou tu problematiku vysvětlit (návod, co to dělá, co má dělat když se to nepodaří...) a hlavně neměl jsem možnost (a čas) dohledat, jestli to jeho deska podporuje odemčení (né všechny desky to podporují) tak jsem nechtěl plácat něco o čem nevím, zad určitě pude aspoň zkusit. Ale jsem rád, že jsi to dohledal za mne
Takže k tématu. Já bych koupit tu R7 265 nebo R9 270 (podle financí), ale před tím bych zkusil ten CPU odemknout (návodů je spousta)
Pokud by se odemčení podařilo, nemusel by se řešit CPU, pokud by se odemčení nezdařilo (PC bude nestabilní nebo cokoli jiného, popřípadě pokud by to padalo už při zpouštění, tak pomůže ClearCMOSS) tak by se pak musel řešit i CPU (po bazarech sehnat nějaký Phenom II X4/6 daj se sehnat za rozumné peníze, akorát by se muselo pohlídat, které CPU podporuje MB).
Postupů jsem pár našel ale většina jako i tento mi moc nepomůžou, mají jiné MB. Ta moje by mi to podporovat měla, má funkci UCC (Unlock CPU Core). Našel jsem i postup pro moji MB a v nastavení Biosu jsem povolil odemčení. Poté uložil a pc se natvrdo vypnul. Po pár vteřinách se rozběhl ale nenaběhl obraz, nepomohl restart ale až vypnutí natvrdo a následné zapnutí. V Biosu to bylo UCC povoleno ale po spuštění win. jsem v CPU-Z zjistil že mám stále X2. Přesně takhle to vypadá i u mě jen bez stejného výsledku: https://www.youtube.com/watch?v=18xhI63ylkw
Tak to asi u tebe nepude, ty jádra budou asi poškozené... Možná by pomohlo zvýšit Vcore, ale když to ani nenajede, tak to si moc nepomože...
To TheDivoca: nejde o to, o co se zajímáš, jde o to, že né všechny desky podporují odemčení. (tento model CPU jde odemknout vždy (vždy má dvě zamčená jádra), ale né vždy to dovolí deska).
Ahoj sháním grafickou kartu se kterou budu hrát na ultra detaily v rozlišení 1440p s tím že to bude jen s 128 bitovou sběrnicí.
Lze to nebo musím pro hraní v QHD a vyšší mít pro všechny PC hry jako minimum 256 bitová sběrnice?
Poslední příspěvek
Sběrnici nemá význam řešit, primárně výkon, velikost VRAM a cenu. Následně spotřebu, podporu novějších technologií (raytracing, DLSS/FSR) a kvalitu chladiče.
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...