Permanentní "padání" internetu.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Permanentní "padání" internetu.

Příspěvekod Darthy » 15 zář 2014 08:52

Zdravím,

nedávno jsem si objednal net od O2, klasická telefonní linka s WiFi mdemem. Internet je zapojený a zapnutý, opakovaně se však stává, že na mém noťasu net chvíli jede, ale za nějaký čas (obvykle různou dobu) přestane jet. Zajímavé na tom je, že to dělá jen u prohlížeče, když mám například zapnuté MMO, tak to jede v pohodě celou dobu (i když zřídkakdy mě to odpojí, a jde se v pohodě zase připojit). Když ovšem připojím mobil, tak ten jede v pořádku stále, dokonce to vypadá, jakoby připojení mobilu "boostovalo" modem a na PC net zase naskočí.
Noťas jsem projel AdwCleanrem, RogueKillerem, ESETem a CCleanrem, žádná změna. Ještě takový dodatek; při objednání netu došlo k mýlce mezi objednávkou a došlou smlouvou. Výchozí situace je teď taková, že ještě není poslaná smlouva zpět do O2, ale na to jsou dva týdny čas (teď už jen cca 2 dny), ale teď řeším tu chybu v té smlouvě co mi zaslali. Tím chci říct jestli by náhodou nemusel být problém i v tom, že jim nepřišla ještě podepsaná smlouva - to by ale nevysvětovalo proč to na mobilu jede bez problémů.

Kde může být problém?
Intel i7-10700F, MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16, 256GB Transcend SSD 370S10, ASRock Z490 PHANTOM GAMING 4, Corsair RM550x, SPC Gladius M35 Black

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Permanentní "padání" internetu.

Příspěvekod Pic » 15 zář 2014 16:37

Možná chyba v nastavení ntb?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 15 zář 2014 17:07

Možné to je, ačkoliv nevím co přesně v ntb nastavovat... Minulý celý týden jsem byl připojený na jiné WiFi a vše bylo v pořádku, když jsem se vrátil k této WiFi, instalovaly se nějaké aktualizace (to je jediná změna od připojení k WiFi minulý týden).

Chvíli jsem sledoval chování sítě. Viz příloha.

Bod 1) normální provoz vše ok
Bod 2) klesání rychlosti - "padání" internetu, web. stránka se nenačetla
Bod 3-5) klávesa F5, odeslání požadavku, žádná odezva
Bod 6) Načtení stránky, pouze RSS a nebo se nenačetly kaskádní styly.
Bod 7-9) F5
Bod 10) Naskočení netu, vše pak zase běželo.

Takhle se to chová stále, někdy je potřeba se odpojit a připojit na WiFi.
Přílohy
wifi.png
Intel i7-10700F, MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16, 256GB Transcend SSD 370S10, ASRock Z490 PHANTOM GAMING 4, Corsair RM550x, SPC Gladius M35 Black

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 22 zář 2014 16:56

Takže po týdnu "zkušeností" s tímto problémem jsem přišel na několik věcí. Dělá to jen můj ntb, jiné ntb, mobil i můj mobil jedou v pořádku. Taky celkově internet (krom HTTP) jede téměř normálně, když využívám připojení konstantně (například hraju nějaké MMO, stahuju nebo cokoliv co potřebuje neustálý tok dat), vše jede. Problémy ovšem mají prohlížeče - ty mi píšou že nelze odeslat DNS požadavek, že stránka nelze zobrazit - tím chci říct že k internetu přístup mají jen je pravděpodobně problém s nějakými protokoly (HTTP(S), nebo možná TDP/UDP) ... Zkoušel jsem NetShell na obnovu TCP/IP (snad obdoba Winsock pro XP), ale nepomohlo.

Nemáte nějaké rady čím bych mohl tento problém odstranit?

EDIT: Možná už to nespadá pod Administraci sítě, případně to přesuňte do správné sekce, díky.

EDIT2: Teď jsem zkoušel ručně resetovat winsock pomocí netsh, žádná změna. Mimochodem počítač je pročištěný AdwClenarem, RogueKillerem, MBAMem a ESETem. Chystám se reinstalovat Win, jestli někoho napadají jiné možnosti budu vděčný. Ještě jsem zkoušel v Možnostech internetu vypnout automatické zjišťování nastavení (ale jelikož to bylo pod LAN nastavením, hádám že to mi nepomůže). Taky jsem se zkoušel na modem připojit přes kabel...stejný problém.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 22 zář 2014 17:52

A jaké DNS máš?

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 22 zář 2014 17:59

No, nevím jistě jak na tuto otázku odpovědět. Každopádně jediné DNS co jsem našel bylo v ipconfigu, nějaká adresa. Nevím o tom že bych DNS nějak využíval - na svém pc, když neberu v potaz DNS pro webové stránky.

Chrome hlásí tuto chybu (přišel jsem na to teď ještě jsem nestihl hledat na googlu):
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

EDIT: Tak už jsem googlil a podle návodu, jsem opravil ntb pomocí Windows repair. No nicméně teď už to háže jinou chybu (stejnou jako tomu na foru - DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG), tak jsem flushnul DNS, ale stále stejný problém.
Jak správně nastavit DNS?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 zář 2014 22:10

DNS (Domain Name System) pro IP adresy. Umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, tzv. doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a dokážou jej i intuitivně napsat např. do webového prohlížeče (vím, že česká firma se jmenuje XY, do vyhledávače zadám www.XY.cz). Prohlížeč se podobně jako telefon podívá do "seznamu", najde správný záznam a automaticky se připojí na IP adresu, odpovídající doménovému jménu a stránku uživateli zobrazí. Lokální server DNS má poskytovatel připojení, který by jej měl uvést v předávacím protokolu při zřizování připojení. Většinou stačí automatické nastavení.
Chcete-li zjistit, zda se jedná o potíže s nastavením serveru DNS telefonického připojení k poskytovateli služeb Internetu, postupujte následujícím způsobem:

Zobrazte adresu IP serveru DNS zadáním příkazu ipconfig /all do příkazového řádku a stisknutím klávesy ENTER. Pokud se adresa IP serveru DNS nezobrazí, kontaktujte svého poskytovatele služeb Internetu, který vám ji sdělí.
Chcete-li ověřit, zda počítač může komunikovat se serverem DNS, otestujte adresu IP serveru DNS pomocí příkazu ping. Odpověď vypadá takto:

Příkaz PING na ###.###.###.### s délkou 32 bajtů:
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Darthy
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Darthy » 23 zář 2014 09:02

Díky za info, co je DNS ovšem vím, jen jsem netušil že i poskytovatel musí mít svoji DNS. V ipconfigu byla DNS adresa pouze pro IPv6. Zkoušel jsem všechno možné a nakonec jsem problém vyřešil. Nastavil jsem statickou adresu DNS na veřejný Google DNS, tedy 8.8.8.8 a problém zmizel. Pro ověření jsem nastavil zpět dynamický DNS a voala chyba byla zpět. Otázka teď zní, mám si u poskytovatele zjistit DNS, nebo můžu nechat google DNS?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrzání PC a padání her
    od doldy » 21 pro 2024 13:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    2485
    od rohlicek1 Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 09:56
  • Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
    od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem
    2
    3078
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 15:21
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12951
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3466
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4909
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Administrace sítě”