Ahoj, mam takovy dost specificky dotaz...
rad bych vytvoril neco jako reklamni flash pameti... potreboval bych aby obsahovala jednak data, ktera nejdou prepisovat - pouze cist a take prostor, pro nahrani vlastnich dat uzivatele flashky (tzn. prepisotavelny prostor)
- napadlo me, ze by to teoreticky slo udelat tak, ze by se rozdelila flash pamet na dve partition (jako treba na HDD), na prvni oddil by se nahrali data, ktera chci mit pouze pro cteni a nasledne ji taky tak zamknout (to by mohlo jit pomoci upravy fat tabulky?) -nejlepsi by bylo i pro zapis, ale to po zadani hesla. Druha cast by slouzila uzivateli jako volny prostor pro jeho osobni data...
Pokud byste nekdo vedel o nejakej programu/ metode, jak bych toho mohl docilit, byl bych moc vdecny :-)
Dík
Upravení flash pameti
Možná využiješ 2 prográmky:
NTFSInfo 1.0-zobrazuje detailní onformace o NTFS discích včetně velikosti a umístění Master File Table (MFT) a MFT-zóny a velikosti NTFS meta-data souborů.zip
Sector Inspector - umí zobrazovat obsah master boot sektoru, boot sektorů a IA64 GUID partition tabulek.msi
Kdo ví, třeba by to šlo zařídit přes NTFS, kryptování, práva atd?
NTFSInfo 1.0-zobrazuje detailní onformace o NTFS discích včetně velikosti a umístění Master File Table (MFT) a MFT-zóny a velikosti NTFS meta-data souborů.zip
Sector Inspector - umí zobrazovat obsah master boot sektoru, boot sektorů a IA64 GUID partition tabulek.msi
Kdo ví, třeba by to šlo zařídit přes NTFS, kryptování, práva atd?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus si ten flashdisk naformátovat na NTFS.
Potom si vypni zjednodušené sdílení a běž do vlastností toho souboru, u kterého chceš zabránit jeho smazání.(překopíruj si ho samozřejmě před tím na tu flashku)
Vymaž všechny uživatele kromě sebe a vytvoř nastavení práv pro uživatele Everyone.Tomuto uživateli pak zakaž vše kromě spouštění tohoto souboru.
Teď by jsi ho teoreticky mohl smazat jen ty.
Potom si vypni zjednodušené sdílení a běž do vlastností toho souboru, u kterého chceš zabránit jeho smazání.(překopíruj si ho samozřejmě před tím na tu flashku)
Vymaž všechny uživatele kromě sebe a vytvoř nastavení práv pro uživatele Everyone.Tomuto uživateli pak zakaž vše kromě spouštění tohoto souboru.
Teď by jsi ho teoreticky mohl smazat jen ty.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
jak
jak vypnu to sdileni?
...tohle ale bude fungovat jen na mem pocitaci ne?
...tohle ale bude fungovat jen na mem pocitaci ne?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by to být v Možnostech složky.
Já nevím, jestli to bude fungovat, ale teoreticky v tom problém nevidím.
Já nevím, jestli to bude fungovat, ale teoreticky v tom problém nevidím.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
ale ja to vypnul
napsal jsem prece odskrtnul (tudiz odznacil) - nanapsal jsem zaskrtnul ...napadlo me jeste, ze jsou flash, co maji podporu jakychsi U3 aplikaci? nevite nekdo ? nemate s tim zkusenost, jestli by to neslo nejak takle? na techlech flashkach?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 25
- 7298
-
od bugicek7lpCZ