Zdravím.
Dnes jsem vyměnoval starší zákládní desku 8I945PE za o něco novější model GA-G33M-DS2R. Všechno jsem pěkně zapojil, poté spustil, naběhlo bootování a pak se začalo z HDD kouřit. K desce jsem připojil HDD konekterem SATA II ze staré desky, což byla pravděpodobně chyba? Nový konektor k nové desce je, ale rovněž typ SATA II.
Předem díky moc za odpověď.
Spálený HDD – proč shořel? *
Spálený HDD – proč shořel? *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 27 zář 2014 18:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Spálený HDD“ + přesun do správné sekce.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Spálený HDD“ + přesun do správné sekce.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spálený HDD – proč shořel? *
Těžko říct, co to způsobilo. Mohl to být zkrat na desce, zlomený kabel, poškozený HDD.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pomůže nějak, když disky byly dva a oba jsou po smrti? Všechno ostatní běží normálně a docela se obavám připojit další disk.
-
- Pohlaví:
Vadný zdroj! Zkrat na desce by to mohl způsobit e výjimečnych případech, kdyby se na datový kabel dostalo nebezpečné napětí.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Ale jak je možné, že předtím fungoval bez problému na staré desce.
Predpokladam, ze kvuli montazi desky jsi pocitac odpojil od el. energie. Vypnuty pocitac je stale napajeny pokud je pripojena snura.
Pokud mas zdroj Eurocase nebo podobny laciny, tak se pri opetovnem zapojeni muze stat ledacos.
Pokud mas zdroj Eurocase nebo podobny laciny, tak se pri opetovnem zapojeni muze stat ledacos.
Při montáži vypínám počítač na zdroji a ten opravdu není laciný.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Zář 2014 20:10) ---
Respektive jedná se o počítač fujistu siemens scaleo H, který stál ve své době 80 000 a nyní jsem se rozhodl vylepšit za rozumné peníze, tudíž zdroj by neměl být za babku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Zář 2014 20:10) ---
Respektive jedná se o počítač fujistu siemens scaleo H, který stál ve své době 80 000 a nyní jsem se rozhodl vylepšit za rozumné peníze, tudíž zdroj by neměl být za babku.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Že by neměl ještě neznamená, že není. Už jsem pár pc za takové peníze viděl, ale nikdy za to nestály.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Fujistu Siemens Scaleo ma hlavne zdroj, ktery je brutalne poddimenzovany - ma asi 320W.
Navic jsou to masiny nekdy z let 2005-2007, takze ten zdroj muze byt KO jen tim jak dlouho je pouzivany.
To ze zdroje v pocitacich od Fujistu Siemens provedou autodestrukci kdyz jsou po dlouhoe dobe odpojeny od proudu je bohuzel normalni, z tech tisicu kusu nam timhle zpusobem odeslo par desitek, vetsinou az po skonceni zaruky - tzn tak 3-8 let stare stroje. Vzdycky kdyz vypli proud tak uz se neco nezaplo.
Navic jsou to masiny nekdy z let 2005-2007, takze ten zdroj muze byt KO jen tim jak dlouho je pouzivany.
To ze zdroje v pocitacich od Fujistu Siemens provedou autodestrukci kdyz jsou po dlouhoe dobe odpojeny od proudu je bohuzel normalni, z tech tisicu kusu nam timhle zpusobem odeslo par desitek, vetsinou az po skonceni zaruky - tzn tak 3-8 let stare stroje. Vzdycky kdyz vypli proud tak uz se neco nezaplo.
-
- Pohlaví:
Souhlasím, nekvalitní zdroj může běžet 3 roky, ale při odpojení a opětovném zapojení do sítě nn už nenabehne.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 10145
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5328
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”