Windows 8.1 & Acer 3820TG - drivery pro Intel + ATI Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Martinor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Windows 8.1 & Acer 3820TG - drivery pro Intel + ATI

Příspěvekod Martinor » 27 zář 2014 16:46

Dobrý den,

mám veliký problém. Nainstaloval jsem si legálně Windows 8.1. Mám teď ale problém s tím, že mám tento notebook

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010QE

ATI Mobility Radeon HD 5650 & Intel HD

Problém je v tom, že Intel HD mě nedělá problém nainstalovat, kdyžto u ATI je problém s instalací a sladit to tak aby fungovalo přepínání grafik. Nainstaluju různé ovladače ale vždycky to hází Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43) když přepnu na Switachble. Zkoušel jsem drivery vsecky odinstalovat, pak přepnout v Biosu na Graphic mode Discrete, nainstalovat ATI drivery jak od výrobce ze stránek Acer tak z diskuzí ze zive.cz Catalyst 10.8. tak Catalyst 13.12 a i ty nejnovější. Když nedám podporu pro ovladače který není určen pro Win8, pouze pro Win7 tak mi windows vůbec nenaběhnou a chce to po mě bod obnovení. Nevím si absolutně rady, lámu si nad tím hlavu celé dopoledne.

Díky moc Marťas !!
Lenovo IdeaPad S540-15IWL- verze 81SW000VCK

Reklama
lukas.sei
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Windows 8.1 & Acer 3820TG - drivery pro Intel + ATI

Příspěvekod lukas.sei » 28 zář 2014 09:10

No jak to tak vidím tak na stránkách aceru jsou ovladače jenom na win 7 takže s přepinatelnou grafikou bude asi problém. Pokud nefungují ovladače přímo od ATI tak můžeš zkusit nainstalovat ovladače z aceru pro win 7 64bit v režimu kompatibility.

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 8.1 & Acer 3820TG - drivery pro Intel + ATI  Vyřešeno

Příspěvekod Martinor » 28 zář 2014 15:04

Tak jsem nakonec nainstaloval ovladače z http://leshcatlabs.net/ přepínání grafik funguje výborně. Až na takovou drobnost, že když mám přeplou ATI grafiku tak nefunguje vůbec brightness zkoušel jsem to řešit pomocí nějaké utilitky k tomu přímo na to určené ale bez úspěchu :/
Lenovo IdeaPad S540-15IWL- verze 81SW000VCK

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”