Divné blikání monitoru
Divné blikání monitoru
Zdravím, mám nový pc který mi pomáhali sestavit maníci právě z tohoto fóra ale každopádně teď k věci. PC mám kompletně zapojený a vše běží jak má akorát když zapnu nějakou hru/video tak na tmavém/černém povrchu po monitoru "jezdí" nahoru a dolu černé pruhy které jakoby blikají. dělá to u hodně her i třeba na normálním světlém povrchu. Graf. kartu bych měl mít amd R9 270G ale když kouknu do popisu zařízení je tam že mám Radeon R9 200 series. nevím, jestli to s tím má něco společného. Také musím používat jakousi přechodku z kabelu z monitoru do pc. Moc se v tom nevyznám a tak doufám že tomu aspoň trochu rozumíte a pomůžete mi 

- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Divné blikání monitoru
Ahoj buď je vadny monitor nebo přechodka pokud jsme ti doporučovali i monitor tak to bude asi ta přechodka protože monitor by měl být víc než v poho pokud se ti tu nějaký doporučoval jedině že by si měl smůlu na kus. Každopádně napiš jaký máš monitor a tu přechodku nebo co?
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Ne, monitor mám svůj a zkoušeli jsme ho i na starším pc a tam funguje bez problémů, je to jakýsi acer. A s tou přechodkou, tak ta tam být musí, protože mi říkali že jinam ten monitor nepůjde, že je nějak nastavená graf. karta
sorry fakt tomu moc nerozumím. Někdo pak eště říkal, že by to mohlo být kabelem, to může být pravda, protože mám ten základni. Možná zkusím koupit nový monitor a uvidím jestli to bude dělat taky, kdyžtak jim to tam šoupnu ať mi s tím něco udělají a mimochodem co ta graf. karta jak jsem psal.

ok takže nikdo neví, co s tím ? :((((
- Ryo
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Monitor máš připojený přes přechodku, že?
Chyba je v tom. Zkus monitor připojit pouze DVI kabelem bez přechodky.
Chyba je v tom. Zkus monitor připojit pouze DVI kabelem bez přechodky.
CPU: Intel Core i7-6700k 4,7GHz 1,35V
CPU Cooler: BeQuiet! Dark Rock 3
GPU: MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 8G
MB: MSI Z170A Gaming M3
PSU: EVGA SuperNOVA G2 650W
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 2666Mhz
CASE: NZXT S340 Black/Red - custom
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
SSD: Intel 535 Series M.2 - 120GB
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Monitor máš napájený ze stejné zásuvky jako počítač? Co všechno kromě monitoru, co je spojené s rozvodem elektřiny, je ještě k počítači připojené(televize, domácí kino, reproduktory, ...)? Internet máš bezdrátový, nebo po drátě / kabelu? Jaký signál z počítače do monitoru vedeš (DVI. HDMI, VGA, Displayport, ...)?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Mno, bez přechodky to nepůjde aspoň tak mi to borci z czc říkali. A pc mám zapojený do rozdvojky ale monitor mám zapojený do jiné zásuvky mno a do té rozdvojky mám pak zapojenou jenom lampičku. a o té přechodce, tak je to DVI-VGA. Někde jsem četl, že by možná pomohlo odinstalovat drivery na graf. kartě. tak to pak taky zkusím. A internet běží jak na wifi tak přes kabel ale do pc jde kabelovej.
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Říj 2014 00:23) ---
A mimochodem ta grafická karta, jak jsem psal výše je v pohodě?
"Graf. kartu bych měl mít amd R9 270G ale když kouknu do popisu zařízení je tam že mám Radeon R9 200 series. nevím, jestli to s tím má něco společného."
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Říj 2014 00:23) ---
A mimochodem ta grafická karta, jak jsem psal výše je v pohodě?
"Graf. kartu bych měl mít amd R9 270G ale když kouknu do popisu zařízení je tam že mám Radeon R9 200 series. nevím, jestli to s tím má něco společného."
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokus č. 1: odpojit kabel internetu. Když to nepomůže, následuje
Pokus č. 2: nechat internet odpojený a připojit monitor do rozdvojky místo lampičky.
S přechodkou to pravděpodobně souviset nebude, karta má výstup DVI - I, který dává i VGA signál, takže přechodka je jen pasivní redukce z jednoho typu konektoru na druhý.
Ještě poprosím typ monitoru.
Pokus č. 2: nechat internet odpojený a připojit monitor do rozdvojky místo lampičky.
S přechodkou to pravděpodobně souviset nebude, karta má výstup DVI - I, který dává i VGA signál, takže přechodka je jen pasivní redukce z jednoho typu konektoru na druhý.
Ještě poprosím typ monitoru.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Pokus č.2 a půl: do té rozdvojky k monitoru místo lampičky připoj spotřebič s velkým odběrem, třeba žehličku, a zapní jí. Jestli se to "blikání" zhorší, tak máš prostě smůlu. Známá má stejný problém, bydlí na vesnici se starými rozvody a navíc na opačném konci než stojí transformátor. Ona si na to zvykla, ale já když k tomu sednu můžu vždycky vyletět z kůže.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Ryo
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám tu kartu a měl jsem i stejný problém. Připojil jsem kartu čistě přes DVI k novějšímu monitoru a problém zmizel... Ty čáry jsou intenzivnější tím více, čím více máš snímků ve hře.
CPU: Intel Core i7-6700k 4,7GHz 1,35V
Mno, monitor je acer ale netuším číslo. má myslím 19" a rozlišení 1376x768, refresh rate je 60Hz monitor chci koupit každopádně novej, tohle je jenom přechodné řešení, mám vybranej http://lcd-monitory.heureka.cz/samsung-s24d390hl/ . Pak vyzkouším přitlačit kartu a celkově všechno a snad to pomůže :( protože s tím se fakt pracovat/hrát nedá ..
Je na tom monitoru pripojeni pro DVI-D ?
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 7177
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 9
- 3605
-
od Fargotroniac