Ahoj,
chtěl jsem se zeptat. Mám v PC dva pevné disky. Na jednom jsou windowsy je zapojen na SATA 3 Gb/s na druhém zatím nic není (je nový) a je zapojen na SATA 6 Gb/s.
Příjde mi že ten nový disk se při nějaké době nečinnosti vypíná, jelikož je pak slyšet jak se spouští, když na něj začnu něco kopírovat. Oproti tomu ten disk s Windowsama běží neustále (to je asi daný).
Není u toho druhého problém že se vypíná, nebere mu to tím životnost? Jde o disk Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB.
děkuji
Uspávání rozjíždění disku
-
- Pohlaví:
Re: Uspávání rozjíždění disku
Pokud se z disku nečte anebo na něj nezapisuje, pak se vypne a mj. se šetří ložiska.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Aha,
tedy je logický, že ten s Win se točí pořád (protože se na něm něco děje) a tamten se bude tedy zastavovat. OK?
díky
tedy je logický, že ten s Win se točí pořád (protože se na něm něco děje) a tamten se bude tedy zastavovat. OK?
díky
Ahoj,
no neměj mi to za zlý já sem nikdy v životě dva disky v PC neměl, tak mě jen překvapil ten zvuk, jak se ten druhej rozjížěl :)
OK díky za radu a vysvětlení...
no neměj mi to za zlý já sem nikdy v životě dva disky v PC neměl, tak mě jen překvapil ten zvuk, jak se ten druhej rozjížěl :)
OK díky za radu a vysvětlení...
No ono je to lepší nastavit aby se nevypínal.On se ti při nějaké činnosti v PC bude neustále zapínat a vypínat.Nastavíš to v ovládacích panelech-hardware a zvuk-možnosti napájení-změnit nastavení schématu-změnit nastavení schématu-změnit pokročilé nastavení napájení-pevný disk-vypnout pevný disk po-nastavit na nikdy
Defaultně to býva nastaveno na dvacet minut.
Defaultně to býva nastaveno na dvacet minut.
Disku nejvíc škodí rozbíhání ploten. To že se točí mu ani tak nevadí, jako to roztáčení. Takže nastavit na "nikdy".
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
To je sice pravda, ale v případě že se disk používá málo, třeba jednou týdně na zálohy, pak nemá smysl aby stále běžel.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5144
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 3
- 2025
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3256
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3385
-
od sabrik