Koupit na hry PC nebo NB? Návrhy do 15k, OS, bez periferií*

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lubo007
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Počítač notebook?

Příspěvekod lubo007 » 05 říj 2014 15:22

WinDroid píše:Všechny notebooky co jsem měl nikdy neměli při zátěži nad 70°C a na mém pc je klasická teplota grafiky při zátěži okolo 85°C
Jestli jsi nečetl, chce k tomu i monitor takže to je notebook 500€ vs počítač 400€ a ten počítač bude sice mít o výkon navíc, ale funkce přenášet je daleko lepší než 25% navrh, neřeknu u té ceny 500€ ale takhle prostě to nemá cenu jestli nemá monitor
minimální cena co bych dal za stolní pc (jen bednu) je 550€ níž bych v životě nešel, jinak bych bral radši notebook..

takto, v prvom rade musi vediet ci potrebuje tu mobilitu alebo nie, kedze pise ze ntb uz ma a teraz by bral nieco na hry, tak by bolo lepsie stolne pc aj do buducnosti -lepsi upgrade, lahsia vymena komponentov a pod. na zaciatok kupi napriklad lepsiu dosku a slabsi procak/grafiku+monitor, aby sa vosiel do tych 550€ a potom si to postupne upgradne (ak sa nato citi)- zarobi si na brigade/ vypyta si na narodeniny a pod (neviem kolko ma dotycny rokov a ci bude mat money na upgrade, davam to len ako priklad)

notebooky su neni zle, ale okrem ramky ich snad ani nemas ako upgradovat, ale je to dan za mobilitu

Reklama
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Počítač notebook?

Příspěvekod WinDroid » 05 říj 2014 15:31

lubo, taky bys mohl číst ostatní věci, on nechce po komponentech ale celek a nechce se nechat přesvědčit, + ještě monitor to už jsme na 18500 za počítač s gtx 750 za 18500 už je lepší notebook, jestli to neveme po komponentech a nenechá si to zadarmo složit na czc tak to nemá cenu vubec brát stolní
navíc ten celek upgradovat téměř nemůže protože tam je 400w zdroj a buhví od jaký značky, typuju nějáká eurocasa... sotva to potahá tohle natož aby to v budoucnu upgradnul

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Koupit na hry PC nebo NB? Návrhy do 18k, bez periferií*

Příspěvekod liborek » 05 říj 2014 16:40

Hotové nejsou jen CZC.Jsou i jiné prodejny kde to není tak hrozné s těma sestavama.Nedávno jsem se zde poptal např. na sestavu z TÉTOprodejny a nedopadlo to NEJHŮŘ/odkaz/.Samozřejmě to není jako když si to sestaví sám, ale určitě lepší než hotové na CZC.Je to jen pro příklad.Problém je tam ovšem třeba , že na Slovensko není poštovné zdarma, ani neposkytují expresní výměnu apod.mají to tam někde v obchodních podmínkách. Prostě by se to chtělo porozhlédnout jestli není na Slovensku nějaká menší firma co dělá i hotové PC v lepší kvalitě a ne jen velké firmy.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Koupit na hry PC nebo NB? Návrhy do 15k, OS, bez perifer

Příspěvekod WinDroid » 05 říj 2014 17:03

Ale já nevím co řeší, když to koupí na komponenty pošlou mu to jako celek

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 05 říj 2014 18:51

18 849 CZK = 685,94 EUR by ma vyšiel ten celý počítač aj s monitorom to je skoro 700€ a o trochu veľa ako tento notebook...a je tam zarátané aj to poštovné čo je 484 CZK = 17,61 EUR čo si myslím že je za poštovné trochu veľa takže pre slovákov by to bolo ako keby zloženie nie zdarma ale za peniaze -_-
ešte zabudol som windows 7 ešte..
SPOLU = 802,36€ spolu so všetkým to je skoro 1000€ myslím si že je to veľmi a taký veľký darček mi zase nekúpi :shock:

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 05 říj 2014 19:23

So všetkým čim? klávesnici a myší?
Udělám to s periferiemi a systémem a pokusím se do 16000
a řikal jsem ti že se ti už vyplatí spíše notebook pomálu..
a dám ti tam windows 8, 7 je na prd oproti 8
http://www.czc.cz/fr47vhsqcqgima6m8oj0fded7b/seznam víc asi nevymyslim, ubírat už se nevyplatí
postavil jsem to na AMDčku protože myslim že se to v téhle ceně vyplatí, přeci jen amd je na hry o něco lepší než intel a tazatel to chce hlavně na hry
hodil jsem tam nějaký základní periférie a oem os (nepřenositelný) protože je asi o 300kč levnější

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 05 říj 2014 19:56

15 775 CZK = 574,07 EUR + ešte monitor + poštovné....(odpočítal som klávesnicu,myš,slúchatka to všetko mám nové aj mirkofón to nepotrebujem)
Nie je to zlá cena teraz... ale ešte mi bol odporučený notebook presnejšie tento: w.alza.sk/asus-x550vb-xo016h-d458319.htm čo si o ňom myslíte uživateľ facebooku napísal že diablo 2 a iné hry že idú dobre....

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 05 říj 2014 19:58

Je to super notebook za super cenu ale jestli by sis trošku připlatil můžeš mít lepší ! http://www.alza.sk/acer-aspire-e15-black-d2120974.htm
vyplatí se těch pár eur připlatit je asi tak o 20% lepší

Karlik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Karlik » 05 říj 2014 20:20

AMD CPU rozhodně NENÍ LEPŠÍ na hry než intel.
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1

SamerLP
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod SamerLP » 05 říj 2014 20:27

ten acer notebook a mi vôbec nepáči...teda nepoznám značku acer... takže to je to inak ukázal som kamošovi čo má tiež poskaldaný počítač tu poslednú zostavu čo ste mi poradili pozrel som ju polovica je v pohode to hej, ale tá grafika....neviem ale NVIDIA GFxxx je zlá či nie? či tú ktorú ste mi poradili je lepšia?

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 05 říj 2014 20:29

http://www.czc.cz/dapfft68uoh0u98athaa5ieoc9/seznam
Stolny PC, 15 500 Kč... TJ nejakých 560 eur.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:04, celkem upraveno 3 x.

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 05 říj 2014 21:14

S RedMasterem to máme stejně akorát já jsem to stavěl na AMDčku no.. sorry! :DD
akorát já měl 8gb ram, redmasterovo sestava je samozřejmě suprová ale v budoucnu se bude muset dokoupit ram, a ještě jedna věc, grafiku bych v žádném případě nebral od sapphiru, mám s tim špatný zkušenosti a spousta lidi taky, beru už jedině asus nebo msi
a deska stačí tahle: http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b85m-d3h- ... g61b4if0a1

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”