PS vita vs Nvidia shield

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

PS vita vs Nvidia shield

Příspěvekod mateeejsimi » 11 říj 2014 16:20

Dobrý den, Tak jsem se jen díval na tablety a našel jsem na internetu ps vitu a co vím že existuje i nvidia shield, napadlo mě že bych si něco z toho koupil ale nemůžu se rozhodnout co, protože neznám pozitiva a negativa, vím, aspoň si myslím že na tablet jsou horší hry, takové ty co jsou na mobil a bez příběhu ne ? A myslím si že ps vita má lepší hry jak nvidia shield, jen jsem zjistil že se dá na nvidia shield hrávat aj hry přes steam, což jsem nějak nepochopil, proto se vás tu chci zeptat, co zvolit, jinak ps vita se prej hodí ke konzoli ps4 kterou nemám, protože preferuji radši PC. Popř. děkuji za rady :).

Reklama
HribaStanislav350
Level 3
Level 3
Stav:

Re: PS vita vs Nvidia shield

Příspěvekod HribaStanislav350 » 11 říj 2014 18:15

Jednoduše hra se ti spustí na PC a pomocí služby GameStream ji mužeš hrát na Shieldu,musíš mít ale sílné wi-fi,aby ti to jelo aspon trochu plynule,zatímco ty si třeba v obývaku na gauči hraješ na tabletu tak ve vedlejším pokoji ti vlastně PC renderuje hru,ale musíš mít fakt výkonné pc a výkonou wi-fi

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Říj 2014 18:21) ---

Tady máš o tom více info ZDROj: mobilenet.cz

Pokud máte novější grafiku GeForce GTX (600 a vyšší) nebo jednu ze silnějších notebookových (alespoň 660M), tak s největší pravděpodobností můžete využít služby GameStream. To funguje tak, že se hra spustí na vašem počítači, ale ovládáte ji prostřednictvím Shieldu, kam se také přenáší obraz. Pokud máte dostatečný signál na Wi-Fi, tak by hraní mělo být plynulé. Já jsem to testoval například na hře Bioshock Infinite a vše fungovalo bez problému. Ovládání reagovalo okamžitě, hra sama rozpoznala konzolový ovladač a SHIELD zvládal přenos obrazu bez trhání. Vy si tak v pohodlí ležíte na pohovce s tabletem v ruce a hrajete hru na úžasné detaily, které renderuje výkonné PC ve vedlejším pokoji. Bohužel to nemusí fungovat vždy (některé routery to ze záhadných důvodů nepodporují nebo se hraní pro slabší signál bude sekat). K čemu to je, když můžete hrát raději rovnou na počítači? Ano, je to spíše frajeřinka, ale díky tomu si zahrajete i v posteli nebo na záchodě. A nově by také služba měla fungovat přes internet. Pokud pojedete na dovolenou a doma necháte zapnutý počítač (klidně ve spánku), tak ho budete moci přes Shield probudit a hrát na něm i po internetu. Snad jen pokud bude připojení dostatečně rychlé. Své hry tak můžete mít dostupné kdekoliv. A hlavně: ani Shield není tak výkonný, aby zvládl Crysis 3, takže si snadno zahrajete hry, které jsou na tabletech stále ještě hudbou budoucnosti.
MB: MSI B450 GAMING PLUS MAX
CPU: AMD RYZEN 5 3600
GPU: GIGABYTE Radeon RX 570 4GB AORUS
RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 3333mhz
PSU: RIOTORO Enigma G2 650w
CASE: CoolerMaster Force 500

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mateeejsimi » 11 říj 2014 19:15

Ještě jsem četl že je možné hrát na shieldu hry z PC aj třeba 1 tisíc kilometrů daleko, je to pravda ? Jinak bych se chtěl ještě zeptat co je ten cloud.

HribaStanislav350
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod HribaStanislav350 » 11 říj 2014 19:24

Zatím to misim ještě není možné ale v budoucnu by mělo pokud necháš pc zaply třeba v režimu spánku a někde v egyptě třeba dostaneš chut si zahrát jednoduše ho přes shield probudíš a jedeš,ale zase musíš mít silné a rychle připojení k internetu,jinak cloud je internetové uložiště,kde si můžeš ukládat ruzné soubory atd např One Drive,Google Drive,dropbox a nebo také quihoo kde můzeš mít prý až 36 TB prostoru,nevim co je na tom pravdy ale je to čínština pokud by ses tam chtěl registrovat tady návod kdyby si chtěl http://mobilenet.cz/clanky/ziskejte-neu ... avod-16592
Naposledy upravil(a) HribaStanislav350 dne 11 říj 2014 19:30, celkem upraveno 1 x.

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mateeejsimi » 11 říj 2014 19:28

A co hry na ps vita, dají se srovnat s hrami z konzole ? :)

HribaStanislav350
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod HribaStanislav350 » 11 říj 2014 19:32

PS vitu sem nikdy neměl tak ti to určitě neřeknu,ale spíše ne

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mateeejsimi » 11 říj 2014 21:33

Tak, nechci to na hraní doma, chci to na cestování a jde mi celkově o to že bych se na tom díval i na filmy na cestách a hrát hry, takže chci hlavně to co je lepší na hraní, takže ještě popřemýšlím nad vitou a nvidií,

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Říj 2014 21:35) ---

Jinak nemám zájem přímo o ten Nvidia shield jak je spojený ovladač s malým monitorem ale o tablet, ke kterému dokoupím ovladač.

HribaStanislav350
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod HribaStanislav350 » 11 říj 2014 22:11

Sak o tom celou dobu mluvim ten puvodni se ani v cesku neprodava a nikdy neprodaval,alespon ne oficialne

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mateeejsimi » 11 říj 2014 22:31

Jinak když bych si obědnal ten tablet a ty doplňky z nvidia stránky, tak tam je zdarma pošta ? Nikde jsem tam neviděl jestli je nebo ne, jelikož z tama vyjde o cca 1500 méně ale zase by to bylo horší s reklamací.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 11 říj 2014 23:36

Z USA to neobjednáš do CZ, alespoň mně to nešlo. Šlo to z UK, kde by cena poštovného měla být okolo 40 liber. S tím, že tablet stál stejnou cenu, jako zde, takže se to opravdu nevyplatí.

Co se týče mého názoru PS Vita vs. Nvidia Shield, tak na herní zábavu je to jednoznačně Shield, který má nekompromisní výkon, spousta her, ovladač a spousta dalších hráčských aplikací.

Říkáš, že se chceš dívat na filmy atp... Co si já pamatuji, tak dostat do PS nějaký film byl pro mě naprostý porod a už jenom kvůli tomu bych bral čistě ten Android, kam dostaneš tyhle věci rychle + máš na výběr několik přehrávačů v Google Play (včetně mého oblíbeného VLC, i když BETA).

Pokud to myslíš vážně, objednej vše u Alzy a máš pokoj.

mateeejsimi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mateeejsimi » 12 říj 2014 00:00

Dobře, děkuji, za informace, dost mi to pomohlo. :) Určitě půjdu do toho Nvidia tabletu :)

Tekayi
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Tekayi » 12 říj 2014 00:25

Tak to já si zas půjdu zahrát killzone mercenary předtím než půjdu spát :-) Zítra cestou vlakem zase Final Fantasy X HD..

Filmy jdou do Vity dostat naprosto jednoduše, jako do všeho jiného, netuším v čem by to mohl být porod o.o Jediná nevýhoda je nepodpora českých znaků z externích titulek, tudíž když chce někdo české titulky, musí se dát do obrazu..

Ten shield se mi taky líbí, hlavně ta možnost streamu.. ale já chci hrát na cestách.. kvůli tomu si člověk kupuje handheld, no ne? Už vidím jak v autobuse vytahuju tablet a gamepad.. nebo celkově cestou městem..
i5 5257U l 8GB RAM l 256GB SSD

Xray, Mugen Seiki, LC racing

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Hry”