problém při inst.aplikací a nefunkční Windows 7

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

net.x
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

problém při inst.aplikací a nefunkční Windows 7

Příspěvekod net.x » 12 říj 2014 11:51

Ahoj, mám problém, jak jinak.
Kamarádky notebook HP ProBook 4350s, používá ho na internet, mail, filmy, instalace ofic.WIN7 Home Premium.

Nešel jí vůbec spustit Internet Explorer, ani Mozilla. Logicky mě to vedlo na nějaký malware nebo spam. Nainstaloval Spybot, MbAM a Ccleaner, padání IE a Mozilly to vyřešilo, dokonce MbAM našel nějaké trojany, které zřejmě vyléčil.

Zůstaly ale některé potíže, které byli i předtím:

1) dokola vyskakující hláška:
Obrázek
Zobrazení zprávy nic neukáže, pouze se systém přepne do 32bitové grafiky, kde je úplně prázdné okno.
Soubor odkazuje na aplikaci od HP (ProtectTools Security Manager).
Tohle není zřejmě zase takový problém, sice při odinstalování té aplikace budu muset odinstalovat hromadu dalších a znovu nainstalovat, což se mi nechce, proto pokud by někoho něco napadlo...přeinstalace ProtectTools SM není možná, hlásí že je aktuální.

2) zásadnější problém je při instalaci programů, kdy třeba AVG Antivir Free se instalace zpustí, ale během provádění odklikávacích úkonů je instalace přerušena bez jakékoli hlášky. Zkoušel jsem instalovat MS Security Essentials, zřejmě instalace proběhla, jen program evidentně neběží.

3) nefunguje Windows Update, hlásí, že služba není spuštěna. Aplikace Windows Defender jetaké vypnuta a nejde zapnout.

Nemá někdo radu?
Předem díky.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: problém při inst.aplikací a nefunkční Windows 7

Příspěvekod Pic » 12 říj 2014 14:49

Nejspíše se nepodařilo odstranit všechnu verbež a tak doporučuji vložit log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádat o pomoc. Virobijci poradí. Návod najdeš v Články a návody.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”