Mám notebook http://www.czc.cz/msi-gt683-469cs/95123/produkt.
Nedávno se mi sám od sebe vypnul a již se nespustí. Před rokem jsem ten samý problém ale v záruce jej odstranili (něco se základní deskou a grafikou).
Dnes je to však již 37 měsíců a záruka je fuč. Stejně jsem jej poslal do MSI servisu, kde mi řekli, že nemají náhradní díl grafické karty a neopravený mi jej poslali zpátky. Kontaktoval jsem tedy http://www.abax.cz/. Popsal jsem závadu, napsal jsem jim, co mi řekli v MSI a oni mi odpověděli, že díl taky nemají, ale že odhadem za 3k jsou schopni to opravit. Tolik úvodem.
Otázkou tedy je, mám-li jim to poslat, nebo koupit nový stolní počítač a notebook třeba rozprodat na díly.
Jde mi o to, že :
1. Notebook jsem měl do školy. Teď jej ve škole nepotřebuji, a na koleji jsem 3 noci v týdnu.
2. Přijde mi zvláštní, že MSI to nezvládnou, a nějaký servis u nás by to udělal. Navíc ta částka je odhadovaná, ani ten notebook neviděli.
3. Notebook má dost najeto, alespoň 8 hodin denně. Mám strach, že už u po druhé opraveného kusu se zase něco vyjebe.
Původní plán byl, že notebook bych měl do konce školního roku, po škole bych si koupil klasické PC při práci, ale takhle mám dilema.
Rada s opravou notebooku
-
- Pohlaví:
Re: Rada s opravou notebooku
A ta závada je konkrétně jaká? Resp. co je vadné?
Já se v tom moc nevyznám, ale pokud ti ho před rokem v záruce opravili tudíž by se měla záruka zase prodloužit ne? Teda tak jsem to měl já při reklamaci telefonu.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
To Blue Spirit:
Konkrétně mi to neřekli, jen mi napsali, že nemají náhradní díl té grafiky. Jen na té reklamační zprávě, co mi poslali při minulé reklamaci bylo napsané oprava modulu vga karty, oprava základní deski (opravdu s měkkým). Proto ty obavy z opravy v českém servisu, kde nemůžou asi vědět, co s tím je, a ta ceny by pak mohla bejt klidně mnohem větší. Na e-Bay je ta grafika za 4500 Kč. Navíc, i když mi to neopraví, tak po mě budou chtít za diagnostiku a dopravu skoro 1000 Kč.
To lucaso84:
Očividně se nic neprodlužuje. Jen jsem kdesi četl, že na vyměněné kusy je třeba pak 6-12 měsíců záruka, což tady už není. Od poslední reklamace uplynulo 15 měsíců.
Konkrétně mi to neřekli, jen mi napsali, že nemají náhradní díl té grafiky. Jen na té reklamační zprávě, co mi poslali při minulé reklamaci bylo napsané oprava modulu vga karty, oprava základní deski (opravdu s měkkým). Proto ty obavy z opravy v českém servisu, kde nemůžou asi vědět, co s tím je, a ta ceny by pak mohla bejt klidně mnohem větší. Na e-Bay je ta grafika za 4500 Kč. Navíc, i když mi to neopraví, tak po mě budou chtít za diagnostiku a dopravu skoro 1000 Kč.
To lucaso84:
Očividně se nic neprodlužuje. Jen jsem kdesi četl, že na vyměněné kusy je třeba pak 6-12 měsíců záruka, což tady už není. Od poslední reklamace uplynulo 15 měsíců.
Naposledy upravil(a) Kimkong dne 12 říj 2014 16:03, celkem upraveno 3 x.
-
- Pohlaví:
Těžko radit, osobně bych to zkusil prodat na Aukru a postavil PC. Tyhle opravy jsou drahé a nevděčné.
Mě vyměňovali desku v mobilu a dostal jsem opět plnou záruku. Zkus po tom více zapátrat nebo se tu zeptat jinak jak říká Blue Spirit prodat na Aukru a postavit PC pokud se teda už nevztahuje záruka.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
-
- Pohlaví:
Ano, pokud desku vymění v záruce, pak se na novou desku opět vztahuje dvouletá záruka.
Přišel mi ten noťas zpátky a na něm nalepený papírek, že je mimo záruku. Se zárukou už prostě nemůžu počítat.
-
- Pohlaví:
Z té poslední opravy bys měl mít nějaký protokol co se měnilo a na co se vztahuje nová záruka. Pokud si to vyhodil, pak máš smolíka. Pokud to opravdu byla stejná závada a bylo to před rokem, pak máš ještě minimálně rok záruku.
Nemáš záruku na celý stroj, ale na vyměněnou komponentu!
Nemáš záruku na celý stroj, ale na vyměněnou komponentu!
V protokolu bylo napsáno co jsem tady již psal. A taky, že ta oprava byla před 15 měsíci.
-
- Pohlaví:
Pokud to byla stejná závada a vyměnily desku, pak máš ještě 9 měsíců záruku.
Pokud vymenili desku za novou tak ano. Deska se ale meni za repasovanou nebo pouzitou a na tu je max 12 mesicu zaruka.
Pokud jde o Abax, tak tahle firma temer vse prodava za troj az sestinasobek obvykle ceny.
Za ty 3000 Kc udelaji maximalne reflow nebo reball, co se ejdnak nemusi povest, druhak to moc dlouho nevydrzi.
Pokud jde o Abax, tak tahle firma temer vse prodava za troj az sestinasobek obvykle ceny.
Za ty 3000 Kc udelaji maximalne reflow nebo reball, co se ejdnak nemusi povest, druhak to moc dlouho nevydrzi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3177
-
od PavelKilleR
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 15:10
-
- 4
- 1928
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
- 3
- 3561
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2272
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2978
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”