Když jsem včera večer zapnul počítač s Windows 7, hlásil mi, že systém je poškozen. Zvolil jsem opravu. Proběhly pokusy o opravu, které trvaly několik minut, načež mi milý počítač oznámil, že se oprava nepodařila. Následně při zvolení pokročilejších možností opravy jsem zjistil, že harddisk, který jsem měl veden jako C:, se nyní hlásí jako D:, zatímco na disku C: (asi virtuálním) je pouze adresář Temp s nějakými log soubory. Zkoušel jsem opravit systém z instalačního CD Windows, ale instalační program mi hlásil, že na disku je jiná verze Windows (což není pravda) a že to nemůže opravit.
V počítači je jediný harddisk. Předtím jsem s ním žádné problémy neměl. V BIOSu jsem nic neměnil. Ani nikde jinde.
Nevíte, čím to mohlo být a jak se to dá opravit?
Díky.
C: se změnil na D:
Re: C: se změnil na D:
Nejspíš to bude havárií HDD a bude to neopravitelné, tedy opravitelné výměnou HDD.
Vyndej HDD z PC, zapoj ho do jiného PC jako druhý HDD a otestuj ho, pro začátek pomocí Crystal Disk Info (stáhneš ze slunečnice.cz). Log z CDI pak vlož sem jako přílohu nebo přímo do příspěvku.
Vyndej HDD z PC, zapoj ho do jiného PC jako druhý HDD a otestuj ho, pro začátek pomocí Crystal Disk Info (stáhneš ze slunečnice.cz). Log z CDI pak vlož sem jako přílohu nebo přímo do příspěvku.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Předtím, než začneš testovat, zálohuj data!!! Je možné, že by se během testu disk dodělal, a pak by data vytáhla už jen drahá firma.
2MrVoltz: Nemluv do věcí, kterým nerozumíš
Jak asi ta data zazálohuje, když HDD nespustí
A v jiném PC když ho spustí, pak ho klidně otestuje a zazálohuje data

A v jiném PC když ho spustí, pak ho klidně otestuje a zazálohuje data

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
MrWoltz má pravdu. Pokud ti na datech záleží, nejdřív zálohuj a pak testuj.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”