SpeedFan - návod

...

Moderátor: Mods_senior

Muž_činu
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

SpeedFan - návod

Příspěvekod Muž_činu » 14 říj 2014 20:06

Zdar, nedávno jsem v zde v jednom topicu řešil problém s příliš velkou hlučností PC. Původně jsem myslel, že kravál dělá chladič procesoru (box), nakonec jsem ale přišel na to, že nejhlučnější je větrák v bedně. Stáhl jsem si program SpeedFan, o kterém jsem slyšel dobré věci ohledně regulace rychlosti větráků. Po zběžném vyzkoušení musím uznat, že dokáže divy. Na jednu věc jsem ale nepřišel, a proto bych se rád zeptal zde. Jde o tohle: v PC mám aktivní větrák v bedně a chladič procesoru plus zdroje.(obrázek Rád bych docílil toho, aby SpeedFan reguloval pouze větrák bedny, přičemž bych zadal rozmezí, ve kterém se jeho aktivita může pohybovat. Program by pak podle nutnosti reguloval jeho činnost. ( v současnosti jede větrák podle nastavení Q-Fanu, tedy sw od Asusu na řízení větráků, který ale i přes nastavení na silent pracuje zbytečně moc) Google byl nápomocný pouze v tom, že zmíněného nastavení docílit jde, jak konkrétně jsem ale nenašel. Pochopil jsem, že je potřeba jít do configure->advanced-> a zde u PWM 1 Mode vybrat software controlled. Háček je v tom, že zde tuto možnost vůbec nemám, viz obrázek. Co dělám blbě, případně jak jinak se dohrabat ke zmíněnému cíli? Snad jsem to napsal pochopitelně, bude rád za každou radu od lidí, kteří mají s tímto programem nějaké zkušenosti. :idea:

Reklama
sim20
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: SpeedFan - návod

Příspěvekod sim20 » 14 říj 2014 20:18

Nastavení v configure->advanced je třeba měnit jen v případě, kdy větrák nejde pomocí SpeedFanu vůbec regulovat. Reaguje tvůj větrák na změnu % rychlosti ve SpeedFanu?

Mimochodem jestli SpeedFan ukazuje reálnou teplotu tvého PC, měl bys okamžitě zařídit lepší chlazení.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 říj 2014 20:27

Tady máš seznam MB, které Spedfan tutově podporuje http://www.almico.com/forummotherboards.php. Pokud tam svoji nenajdeš, i tak může Speedfan fungovat, ale jeho funkce nemusí být 100%.
Tady máš jeden z možných návodů http://pcmark.info/viewtopic.php?t=1525
Ještě dodám, že ve Speedfanu v Configure - Options jde nastavit i čeština. Komunikace je pak jednodušší.

A jen tak mimochodem - obrázky patří do příspěvku nebo do přílohy k příspěvku, ne jako odkaz bůhvíkam, kde nevím, co můžu chytit! Návod najdeš v Jsem tu poprvé.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Muž_činu
nováček
Stav:

Příspěvekod Muž_činu » 14 říj 2014 20:35

sim20: Právě že nereagoval, až když jsem v advanced změnil ovládání na manual, byla úprava hodnot okamžitě znát. Ten procesor mě taky trochu vyděsil, ale jsem si jistý, že ukazuje špatnou teplotu. V BIOSU mi to u procesoru hlásí teplotu kolem 40 stupňů.
wattmetr: Díky, mrknu na to. :) Ty obrázky ok, beru na vědomí, nicméně tě můžu ujistit, že z abload.de nic nechytneš, je to pravděpodobně nejspolehlivější a nejlepší server na nahrávání obrázků, který bez problémů používám několik let.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 říj 2014 20:45

Jen k těm obrázkům: Nejde jen o to, že nevím, kam lezu, ale jde hlavně o dodržení učitých pravidel (říká se jim Pravidla fóra ;) ) a o určité pohodlí ostatních účastníků, kteří na první pohled vidí, o co se jedná.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak stáhnout celý tento návod z webu?
    od Peťa » 15 srp 2024 16:24 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    6051
    od Peťa Zobrazit poslední příspěvek
    16 srp 2024 08:52

Zpět na “Vše ostatní (sw)”