Zdravím. Mám teď velké dilema.. Zhruba zítra dostanu nový notebook.. Ale bez systému. No a samozřejmě přišel čas velkého rozhodování.
Kdysi jsem měl windows 7 a u přítelkyně windows 8.
Mám strašně moc v oblibě windows 7. Jak díky vzhledu, tak zvyklosti a i funkčnosti.
Jak jsem četl windows 8, tak je prý lepší hlavně ve výkonu, bootu, větší bezpečnosti, aktualizacím a podpoře programů (Visual Studio)
Jenže..
U mě největším problémem je vzhled windows 8. Nevím proč, ale prostě ty kostičky a hrany mě úplně odpuzují.. Windows 7 mi s Aerem přijde krásný.. Kdežto windows 8... S prominutím říkám fuj..
Můžete mi prosím někdo napsat všechny klady a proti klady windows 8/7.. Děkuju moc.
Windows 8 nebo 7 Vyřešeno
Windows 8 nebo 7 Vyřešeno
Notebook Acer Aspire E15 E5-571G-57N2
==========================
Procesor: Intel i5-5200U
Grafika: NVIDIA GeForce GT840M
RAM: 8GB DDR3
==========================
Procesor: Intel i5-5200U
Grafika: NVIDIA GeForce GT840M
RAM: 8GB DDR3
Re: Windows 8 nebo 7
Uz se to tu resilo nekolikrat.
Co se tyce legalnosti tak Windows 7 uz nekoupis.
-
- Pohlaví:
Sto lidí sto názorů. Osobně bych na nový stroj doporučil nový systém W8.1.
Windows 8 určitě ne, jedině Windows 8.1. Windows 8 je omyl.
Škoda, že Windows 8.1 je jenom větší service pack...
Nedej na to, co zde někteří prezentují ... legálně samozřejmě koupíš i Win XP, natož Win 7.
petr22 píše:Uz se to tu resilo nekolikrat.
Proč nekoupí legálně W7?
jinak za mě W7 na 8.1 sem si nezvykl, já jsem ale konzerva.
Nikdy jsem netvrdil nic o tom ze nejdou legalne koupit Windows 7.
Rikam co se tyce legalnosti - tedy pokud tazatel chce system koupit - tak Windows 7 krabicovku uz nekoupi v ksefte, protoze se uz rok neprodava. A OEM verzi kdyby ji chtel musel koupit s notebookem, ted uz nemuze. Kdyz chce system upiratit, tak ho tenhle argument nemusi zajimat, protoze si na netu najde instalacky vsech verzi.
Zustavaji pouze alternativni zpusoby - z druhe ruky, v ramci downgrade z 8 nebo oblibene odlepene samolepky z firemnich pocitacu prodavane ruznymi prekupniky, ktere ale - jelikoz jsme v Cesku - prodava cesky prekupnik za trojnasobek ceny prekupnika nemeckoeho (asi to bere od nej).
Samozrejmne nejjednodussi je koupit krabicovou verzi 8.1 Core za 2700 Kc a dal to neresit. I ty 7 bude treba upgradovat na 8 (za 3 mesice konci aplikacni podpora od Microsoftu na Windows 7), tak proc je nekoupit hned. A nebo koupit 8 Pro a v ramci jeho instalace nainstalovat W7.
Nejlevnejsi bylo pochopitelne koupit notebook primo s licenci - ta by prisla jen na nejakych 900 Kc, na to uz je ale pozde.
Rikam co se tyce legalnosti - tedy pokud tazatel chce system koupit - tak Windows 7 krabicovku uz nekoupi v ksefte, protoze se uz rok neprodava. A OEM verzi kdyby ji chtel musel koupit s notebookem, ted uz nemuze. Kdyz chce system upiratit, tak ho tenhle argument nemusi zajimat, protoze si na netu najde instalacky vsech verzi.
Zustavaji pouze alternativni zpusoby - z druhe ruky, v ramci downgrade z 8 nebo oblibene odlepene samolepky z firemnich pocitacu prodavane ruznymi prekupniky, ktere ale - jelikoz jsme v Cesku - prodava cesky prekupnik za trojnasobek ceny prekupnika nemeckoeho (asi to bere od nej).
Samozrejmne nejjednodussi je koupit krabicovou verzi 8.1 Core za 2700 Kc a dal to neresit. I ty 7 bude treba upgradovat na 8 (za 3 mesice konci aplikacni podpora od Microsoftu na Windows 7), tak proc je nekoupit hned. A nebo koupit 8 Pro a v ramci jeho instalace nainstalovat W7.
Nejlevnejsi bylo pochopitelne koupit notebook primo s licenci - ta by prisla jen na nejakych 900 Kc, na to uz je ale pozde.
petr22 píše:
petr22 píše:Nikdy jsem netvrdil nic o tom ze nejdou legalne koupit Windows 7.
tak trochu to vypadlo že si tvrdil že legálně už W7 nekoupí.
Nějak tedy nechápu tvůj příspěvek.
A OEM verzi si normálně koupí, bude tam mít i instalační DVD, vše naprosto legálně! viz. http://www.alza.cz/software/operacni-systemy/microsoft-platforma/windows-7/18851485.htm
Legalne to nebude - koneckoncu je to tam i napsane, ze se musi koupit s pocitacem.
OEM licence Windows 7 musi byt na stejnem danovem dokladu jako pocitac na kterem je instalovana. Kdyz uz pocitac ma, je samostatne koupena OEM licence neplatna.
Toto meni prave Windows 8, kdy OEM lze koupit samostatne a je platna pro prvni pocitac kde se nainstaluje.
OEM licence Windows 7 musi byt na stejnem danovem dokladu jako pocitac na kterem je instalovana. Kdyz uz pocitac ma, je samostatne koupena OEM licence neplatna.
Toto meni prave Windows 8, kdy OEM lze koupit samostatne a je platna pro prvni pocitac kde se nainstaluje.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
MrekS píše:A OEM verzi si normálně koupí, bude tam mít i instalační DVD, vše naprosto legálně!
Ale pouze pokud bude sam sobe System Builderem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Kdyz se podivame do historie na nekolik poslednich dotazu jestli 7 nebo 8, tak se vetsinou ukazalo ze to byl dotaz zda upiratit 7 nebo 8.
Tudiz argumenty ze krabicove W7 nejdou koupit v krame nebo rozdil ceny a omezeni OEM verze tazatele nezajimaly. Kdo chce tak si stejne upirati 7, po nich 8.1 a po nich i Windows 10.
Pro legalniho uzivatele nejvyhodnejsi koupit krabicovku 8.1. Nebo to risknout od prekupnika za 600 Kc Windows 7 Professional ( jsou toty same co borec z Jicina prodava za 1500 Kc).
Tudiz argumenty ze krabicove W7 nejdou koupit v krame nebo rozdil ceny a omezeni OEM verze tazatele nezajimaly. Kdo chce tak si stejne upirati 7, po nich 8.1 a po nich i Windows 10.
Pro legalniho uzivatele nejvyhodnejsi koupit krabicovku 8.1. Nebo to risknout od prekupnika za 600 Kc Windows 7 Professional ( jsou toty same co borec z Jicina prodava za 1500 Kc).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 21 říj 2014 13:32, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8110
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30