Chci se zeptat bude pro systém dostatečný 32gb ? Jelikož Microsoft píše , že si žádá 20gb místa , jenže tam budou další kraviny 10gb na zálohu atd. tak nevím.
Předpokládám, že 64 by byl pro systém a nějaký ten menší prográmek určitě dostačující ne ?
Bude na systém stačit 64GB SSD disk?
Bude na systém stačit 64GB SSD disk?
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 24 říj 2014 12:10, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD disk
Měl by být ale hodilo by se na SSD hodit aspoň prohlížeč a podobné důležité programy, které dennodenně používáš
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
Windows 10 Pro 64bit
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavně je třeba si uvědomit, že by měla zůstat 1/3 (13%) volného místa.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Z jakého důvodu, rychlost?
MB: MSI B450 Tomahawk
Windows 10 Pro 64bit
Windows 10 Pro 64bit
d1amond píše:Hlavně je třeba si uvědomit, že by měla zůstat 1/3 (13%) volného místa.
Prosím upřesni - 1/3 nebo 13%?
Přiznám se, že sám nevím, ale 1/3 se mi zdá moc a 13% málo. U běžných disků malých velikostí bývalo doporučováno 20%, u velkých 10, nekdy jen 5%.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Neporovnal jsem si to, ale obecně se udává 12-13% kapacity disku. Je to spíš průměr, než přesná hodnota.
A ano, degraduje potom rychlost daného zařízení. Systém musí při nedostatečné volné kapacitě zapisovat do buněk již částečně obsazených a nemá prostor pro optimalizaci zápisů.
Jenom hiberfil a pagefile zabírají mnohdy kolem 4-8GB, takže i s tím je třeba počítat. U SSD disků je spíš doporučeno hibernaci vypnout - obsah celé paměti se při hibernaci zapíše do souboru a to je něco dat.
A ano, degraduje potom rychlost daného zařízení. Systém musí při nedostatečné volné kapacitě zapisovat do buněk již částečně obsazených a nemá prostor pro optimalizaci zápisů.
Jenom hiberfil a pagefile zabírají mnohdy kolem 4-8GB, takže i s tím je třeba počítat. U SSD disků je spíš doporučeno hibernaci vypnout - obsah celé paměti se při hibernaci zapíše do souboru a to je něco dat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
A při překročení jisté hodnoty obsazenosti disku může dojít až k tomu, že disk nebude mít volné místo pro provádění operycí a jeho činnost se prakticky zastaví. Zažil jsem před pár lety na jednom ntb, kde bylo z 40GB kapacity disku jen pár kB (možná nějaký MB) volných a ten ntb díky tomu "startoval" cca 1 hodinu. Jelikož jsem byl trpělivý, podařilo se mi pak odmazat některé nepotřebné věci a po uvolnění dostatečného místa ntb přímo zázračně ožil.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Bude na systém stačit 64GB SSD disk?
Takže mám jít rovnou do 120 gb verze ? Nepostačí na 64b W7čky a chrome 64 verze ?
Nemám s SSD zkušenosti, ale vzhledem k rozvoji technologií a vývoji SSD disků bych už šel do 120GB.
Ale určitě se tu najdou lidé, kteří mají zkušenost s 64GB a rádi se o ni podělí.
Ale určitě se tu najdou lidé, kteří mají zkušenost s 64GB a rádi se o ni podělí.
Já osobně bych do menšího disku než 100GB nešel, bral bych 120GB a větší, ideálně 256GB.
Nainstaluješ sys. to je jedna věc, další věcí jsou však další a další aktualizace, záplaty atd.... pak musí zbýt místo na nějaké ty nejpouž. programy ať má SSD smysl. A dále, jak zaznělo, nechat nějakou část SSD volnou....
Programy, aplikace, atd. se neustále zvětšují (zaberou více místa na disku) a s tím je třeba počítat, přece si nekupuješ disk na rok, nebo dva.
Marek
Nainstaluješ sys. to je jedna věc, další věcí jsou však další a další aktualizace, záplaty atd.... pak musí zbýt místo na nějaké ty nejpouž. programy ať má SSD smysl. A dále, jak zaznělo, nechat nějakou část SSD volnou....
Programy, aplikace, atd. se neustále zvětšují (zaberou více místa na disku) a s tím je třeba počítat, přece si nekupuješ disk na rok, nebo dva.
Marek
Na jednom PC mám 64 GB + celkem dost programů včetně Microsoft Office 2013 ,který zabírá celkem dost se všemi aktualizacemi a zbývá mi 21,5 GB volných.Takže tato velikost stačí v pohodě.Finančně se ale vyplatí více 120 GB disk.Tam vychází cena za GB levněji.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám 120Gb SSD a Win 64bit ultimate. ze začátku to bylo v pohodě. Ale tak po roce a něco jsem měl na SSD skoro jen Winy a vše co jen trochu šlo jsem přelinkoval na druhý standartní HDD. Ale Winy stále bobtnají a zase mám málo místa, ač se toho snažím mít na SSD jen nejnutnější minimum.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2711
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 22:02
-
- 0
- 4834
-
od Søren
19 říj 2024 18:16
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3809
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2323
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 15997
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”