Za kolik prodat starý PC (nacenění) Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Za kolik prodat starý PC (nacenění)
Tak to neformátuj, jenom odstraň data - systém zůstane.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
to mám jako celé označit dát do koše a vysypat to je blbost ne?
nebo jak to myslíte?

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Blbost to není, ale ten mezikrok s košem je zbytečný – Když mažeš pomocí Shift+Delete, data vůbec nejdou do koše.
Ještě pozor na to, že v uživatelském účtu zbude spousta balastu – od zapomenutých souborů až po nastavení jednotlivých programů (skryté složky dat aplikací…). Proto bych v takovém případě
Login bez přihlášení najdeš takto:
Stiskni Win+R → napiš control userpasswords2 + ENTER.
Tam jednak vyber správného uživatele, jednak zruš zaškrtnutí políčka o povinném zadávání hesla.
Ještě pozor na to, že v uživatelském účtu zbude spousta balastu – od zapomenutých souborů až po nastavení jednotlivých programů (skryté složky dat aplikací…). Proto bych v takovém případě
- zformátoval datový disk (Místní disk D:) – stačí rychlý formát; je to rychlejší než všechno mazat ručně
- smazal všechny tebou vytvořené složky a soubory na systémovém disku C:, pokud jsi je tam někde náhodou vytvořil
- vytvořil nový uživatelský účet s právy administrátora
- přihlásil se pod tímto účtem, odstranil předchozího uživatele a pak po něm smazal kompletně složku s jeho daty (C:\Users\jméno_starého_uživatele)
Login bez přihlášení najdeš takto:
Stiskni Win+R → napiš control userpasswords2 + ENTER.
Tam jednak vyber správného uživatele, jednak zruš zaškrtnutí políčka o povinném zadávání hesla.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ok tak už jsem se konečně vrátil a už to mám celé smazané mám už udělaného i toho nového uživatele všechno akorát mám ještě malou maličkost. Proč se mi na místním disku C udělala pro boha nějaká složka a je tam napsáno Windows.old?! Když to chci smazat tak to zas začne řvát že se to používá a že pokud to smažu tak mi zase přestane pracovat správně Windows a takové a v ní je uloženo jakoby ten starý Win tzn. že tam jsou ty složky Program Files/(x86) a takové a složka WINDOWS napsána velkými písmeny tak jsem usoudil že ten Win pracuje přes ten starý ale proč to pracuje přes starý to má přece pracovat přes nový který je uložený normálně na C a tam je složka Windows a ne v nějaký složce Windows.old...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Windows.old je puvodni instalace a odstranis ji pomoci Vycisteni disku. Neco jsi proste udelal jinak, nez ti bylo doporucovano.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak já jsem ten Win ještě potřeboval přeinstalovat tak to je možná tím. Tím vyčíštěním disku myslíte že mám stáhnout nějaký zas CCleaner nebo něco nebo to jak kliknu na disk Vlastnosti a tam je to Vyčíštění?
EDIT: Ok tak už jsem to tam našel díky zatím to ještě nechám 1 den odemklé kdybych ještě na něco přišel tak ať se ještě mohu zeptat ale snad to bude v pohodě a kdyby něco tak to dokážu problém odstranit sám jinak to potom už zamknu a budu doufat že nový majitel mi ten disk nedá na hlavu že tam jsou ještě soubory ale snad ne
Zatím díky všem za pomoc co jste mi zde pomohli 
EDIT: Ok tak už jsem to tam našel díky zatím to ještě nechám 1 den odemklé kdybych ještě na něco přišel tak ať se ještě mohu zeptat ale snad to bude v pohodě a kdyby něco tak to dokážu problém odstranit sám jinak to potom už zamknu a budu doufat že nový majitel mi ten disk nedá na hlavu že tam jsou ještě soubory ale snad ne

Naposledy upravil(a) Michael850 dne 24 říj 2014 11:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3604
-
od DarF
Zobrazit poslední příspěvek
31 črc 2024 11:59