Ahoj komunito,
chtěl bych trochu poradit s jednou věcí, mám tu doma GIGABYTE GA-B85-HD3 + Intel Pentium G3258 je potřeba u tohoto procesoru připojit přídavné napájení CPU ??
Je potřeba přídavné CPU napájení ? Vyřešeno
Je potřeba přídavné CPU napájení ?
|NB|Acer TimelineX 5830TG|DESKTOP|Intel Core i9 - 9900K, 16GB Kingstone Predator, GB RX 480,MSI 390Z ACE, Samsung 840EVO 120GB, Barracuda 3TB, SS Focus 850 Gold, Kraken X62, NZXT H500i
Re: Je potřeba přídavné CPU napájení ?
Ano, je, protože s ním počítá rozvržení vodičů na MB a bez zapojení přídavného napájení tudíž CPU nedostane to, co potřebuje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ouch, tak to je problém měl jsem v plánu to připojit na PSU, který je 3 roky starý, ale má pouze 1 x4pin :S
|NB|Acer TimelineX 5830TG|DESKTOP|Intel Core i9 - 9900K, 16GB Kingstone Predator, GB RX 480,MSI 390Z ACE, Samsung 840EVO 120GB, Barracuda 3TB, SS Focus 850 Gold, Kraken X62, NZXT H500i
pokud to bude stačit tak to bude super, případně jsem našel teď doma redukci molex na 4pin, je možné že to bude fungovat ??
Není to možné, je to jisté 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
super, nebyl jsem si moc jistý protože jsem viděl jak 2xmolex->4pin tak i 1xmolex->4pin, ale pkud to funguje tak je to super, díky moc za radu :)
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
wattmetr píše:Není to možné, je to jisté
jako fákt ? tak proč mě jede amd jenom 4pinu ?! když mam desku na 8 pinu ?! proč Karrexoví jede pc ? když má desku na 2x8pin a má 8 pinu ? že by náhoda ? že by to bylo kouzlo ?

Co je to za blbost? Nemůže připojit 2x 4pin, musí zapojit 8pin, jinak by neseděli výřezy v konektoru. Ale prej to funguje i s jedním čtyřpinem, nesetkal jsem se s tím, ale když to tu lidi tvrdí, tak na tom něco bude. Jeden 4pin už tam zapojíš.
Toustík: Co to meleš? Vždyť napsal že to půjde.
Toustík: Co to meleš? Vždyť napsal že to půjde.
Just Fucking Google It!
CPU vyžaduje jen 1x 4-pin. Když zapojíš ten 8mmi tak se nic nestane ale ten se dává jen v případě, že procesor přetaktováváš.
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
tak PSU má samo o sobě 1x4pin + mám doma http://www.czc.cz/premiumcord-napajeci- ... 52/produkt , takže by to teoreticky mělo fungovat.
Ale pánové!
Vše je podřízeno proudovému odběru jednotlivých komponentů PC, především CPU. Přídavné napájení CPU je obvykle oddělené od přímého napájení a sleduje se tím zajištění dostatečného proudového zásobování CPU. Uvědomte si, že CPU při "výkonu" 100W musí z napájení řekněme 1.5V odebírat proud cca 66A!!! Přenést tento prout nelze vodičem o průměru 0.5mm!! Proto se napájecí větvě zdvojují, ztrojují atd.
Takže pokud jsou použité průměry (potažmo průřezy) použitých vodičů schopny takové proudy bez významných ztrát přenést, není co řešit. V opačném případě se právě používají různá přídavná napájení, redukce z "molexu na 8pin" a podobně.
Ale to je na dlouhé "vyprávění"

Vše je podřízeno proudovému odběru jednotlivých komponentů PC, především CPU. Přídavné napájení CPU je obvykle oddělené od přímého napájení a sleduje se tím zajištění dostatečného proudového zásobování CPU. Uvědomte si, že CPU při "výkonu" 100W musí z napájení řekněme 1.5V odebírat proud cca 66A!!! Přenést tento prout nelze vodičem o průměru 0.5mm!! Proto se napájecí větvě zdvojují, ztrojují atd.
Takže pokud jsou použité průměry (potažmo průřezy) použitých vodičů schopny takové proudy bez významných ztrát přenést, není co řešit. V opačném případě se právě používají různá přídavná napájení, redukce z "molexu na 8pin" a podobně.
Ale to je na dlouhé "vyprávění"

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
přerušení napájení periferií po vypnutí PC Příloha(y)
od BeznyFrantaUzivatel » 06 srp 2025 09:12 » v Problémy s hardwarem - 5
- 1495
-
od BeznyFrantaUzivatel
Zobrazit poslední příspěvek
06 srp 2025 12:40
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3580
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4475
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”