Dobrá, zkusím projet pár testů a přihodím to tam. Zatím jsem byl rád, že po cca 9 hodinách skládání včetně rozbalování a čtení návodů step-by-step (protože jsem to skládal poprvé) a boji s kabely od PSU snad vše úspěšně zapojil.
Nicméně, měl bych ještě pár dotazu (trošku popíšu skládání, abych se k těm dotazům dostal - dotazy jsou zvýrazněny).
KOMPONENTY- nachystal jsem si distanční sloupky do casu (jen 6, 7mý neseděl umístěním s MB+CASE)
- osadil jsem MB procesorem, backplatem, sloupky na chladič, napastoval jsem CPU přiloženou pastou od Noctua, přišrouboval pasiv. chladič na sloupky
-- nasadil jsem na pasiv. chadič oba ventilátory a připojil je přes Y konektor k CPU_FAN
---
jen pro kontrolu, je to správně, nebo má být jeden do CPU_FAN a druhý třeba do OPT_FAN nebo SYS_FAN1? V Y konektoru má jedna větev 2 drátky a druhá tři, takže tu se třemi jsem dal na vstupní ventilátor a výstupní jsem dal jen do připojení s dvěmi. Také byly součást balení konektory z 3 pin do 4 pinu (2x modrý, 2x černý), ale bylo v manuálu napsáno, že se nesmí používat Y konektor a na to tyto 3-to-4 konektory. Pokud bych ale mohl dát jeden do CPU_FAN a druhý třeba do CPU_OPT, můžu ty konektory z 3-to-4 použít dle požadované rychlosti otáček že (modrý je tuším 1000 ot., černý pro 1300 ot). Je tomu tak?- dle doporučeného postupu v manuálu jsem osadil RAMky (a přišel jsem na to, že mi Noctua zasahuje nad jeden slot druhého dual-channelu, ale to asi stejně nevyužiju nikdy 4x8GB)
- dále dle doporučeného postupu jsem osadil do PCI-E 16 MSI GTX 970 (toho jsme později při tahání kabelů trochu litoval, naštěstí se skříň dá skvěle rozebírat, takže to zas takový problém nebyl). Kolík se zacvakl v pohodě, sedla krásně, jen mě celkem děsí to, že jak je dlouhá, tak se dost třepe (na opačném konci, než se šroubuje ke skříni).
--
Nebude GK vibrovat při vyších otáčkách ventilátorů? Není ještě nějaká finta na její bezpečnější "ukotvení" - usazená je správně
- usadil jsem komplet MB+CPU+GPU do skříně, přidal PSU, HDD a SSD
ZAPOJENÍ- zapojil jsem 8pinem a 24 pinem MB
- zapojil jsem 1x3 SATA kabelem nejblíže ke zdroji HDD, třetím SSD, druhý nechávám pro případný další HDD
- zapojil jsem Optickou mechaniku pomocí 1x3 SATA kabelu
- zapojil jsem přední a zadní ventilátor skříně k regulátoru otáček na skříni (2x 3pin, třetí 3pin je volný pro další ventilátor) a MOLEX regulátoru k nejbližšímu 1x3 MOLEX kabelu
- zapojil jsem 1x 6 pin (označený jako K) a 1x 6+2pin (označený PCI-E) ke GK
- dle manuálu jsem zapojil skříňové kabely (USB 2, USB 3, LED, RESET, START)
- zapojil jsem SATA datové kabely do Opt. mechaniky, HDD a SSD do MB
--
tady jsem si dost nebyl jistý, dle manuálu k MB byly 2x spodní konektory pro SATA Express, ale zapojil jsem vše do SATA 3 (1x 2 sloty SATA 3 jsou pro Crucial M550, Seagate SV35.5 - 1TB, ze SATA Express jsem využil první vrchní slot pro Samsung SH-224DB), snad je to OK- zůstaly mi: 1x SATA PSU kabel, 2x MOLEX PSU kabel, 1x 2x4pin (jeden kabel, 2x4pin hned vedle sebe), a nějaká redukce z MOLEX do 4 pinu.
--
zajímal by mě ten 1x 2x4pin, nebyl popsaný, přemýšlel sem, jestli není do GK, ale logičtější mi přišlo zapojení 1x 6+2 a 1x 6 pinCo se týče vyvazování kabelů, tam jsem to asi 29987 předělával, aby seděli co nejlépe. I tak jsem měl trošku problém tu bočnici zavřít (né moc, jen jsem ji musel trošku přitlačit, protože tam neskočila sama, jako třeba druhá ze strany komponent. Už chápu výhodu modulárního zdroje, protože vymyslet, kam dát ty zbylé k 4 kablíky bylo umění. Nakonec jsem je musel protáhnout zpátky a nechat na místě pro spodní ventilátor poblíž PSU.
Teď už zbývá to jen zapnout, doufat, že nikde nebude nic jiskřit, že nevyhodím pojistky v celé ulici a že mi nic neshoří

. Manuály jsem četl asi 3x každý, tak snad je to cajk. Po zapnutí asi nechám BIOS defaultně nastavený a začnu instalovat ty Windows 8.1 na SSD.
K tomu bych měl dotaz. Je možnost při intalaci W8.1 zvolit disk, nebo musím HDD na chvíli odopojit, aby se W nainstaloval bezpečně na SSD?