Dobrý den, zakládal jsem tu už jedno téma na BSOD, vše vypadalo v pohodě, ale za pár dní se to začalo vracet, padá to, kdy se mu chce. Např. něco hledám na Google Chrome, vypne se obrazovka a asi 5 sekund poté se vypne i počítač.
minidumpy (hlavně se zaměřte na ty novější): http://leteckaposta.cz/122263463
protokol událostí: http://leteckaposta.cz/714464212
staré téma, kde byste měli najít všechny další potřebné info: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=118&t=141624
Opětovné BSOD Vyřešeno
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opětovné BSOD
VIDEO_TDR_FAILURE - tedy chyba v grafickém subsystému.
Videoplánovač zjistil, že nějaká grafická operace trvala déle jak 2 sec., proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU. Při tom ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače nvlddmkm.sys
(na déle jak 5 sec.)
1) GPU je v háji nebo se přehřívá
2) chyba v grafickém ovladači
3) Přehřátý CPU/chipset
4) následek přetaktování VGA
Nevím co jste minule zkoušeli, pravděpodobně to ale bude vada GPU nebo přehřívání.
Videoplánovač zjistil, že nějaká grafická operace trvala déle jak 2 sec., proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU. Při tom ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače nvlddmkm.sys
(na déle jak 5 sec.)
1) GPU je v háji nebo se přehřívá
2) chyba v grafickém ovladači
3) Přehřátý CPU/chipset
4) následek přetaktování VGA
Nevím co jste minule zkoušeli, pravděpodobně to ale bude vada GPU nebo přehřívání.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jak bylo v minulém threadu psáno nic přetaktovaného není, dnes jsem nainstaloval ještě další ovladač, kdyby to trvalo pořád, nainstaluji starší a jestli ani to nepomůže, tak je to gpu nejspíše v háji, v předešlém threadu byl i test při zátěži, já nevím jako co se bere přehřátí, tak se na to podívej, jinak moc díky za odpověď.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
62°C je OK. Nejspíše to bude vada GPU. Je to velmi častá závada.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
A jak to jde resit? Jen koupení nového gpu?
Závada GPU je neopravitelna, ano.
- trodas
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Respektive opravitelná může být, ale za diagnostiku a nápravu dáš pravděpodobně více, než bude stát nová grafika + není záruka, že se to povede.
Pokud je grafika jen na 2D prohlížení webu, tak může být docela levná. Na druhou stranu bych zkusil nejprve reinstalaci. Možná máš vir, který přes OpenCL počítá bitcoiny pomocí GPU a tak ti přehřívá grafiku... Je fakt, že 62°C tomu neodpovídá, ale málo to také není + není zas takový problém tu hodnotu upravit, aby nevzbuzovaly vysoké teploty GPU pozornost.
Pokud je grafika jen na 2D prohlížení webu, tak může být docela levná. Na druhou stranu bych zkusil nejprve reinstalaci. Možná máš vir, který přes OpenCL počítá bitcoiny pomocí GPU a tak ti přehřívá grafiku... Je fakt, že 62°C tomu neodpovídá, ale málo to také není + není zas takový problém tu hodnotu upravit, aby nevzbuzovaly vysoké teploty GPU pozornost.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Nechci kazit nadeje, ale tohle je spise Sci-Fi...
- trodas
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Opětovné BSOD Vyřešeno
Šance tu ale je :) Už jsem to viděl u více lidí a nedávno jsem chtěl zkusit rozjet Chrome na XP SP1.0a a install který jsem stáhl se pokusil nainstalovat vira, který padl na OpenCL not found (test mašina s Radeonem 9200
) .... takže je to všude.

"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem jednou šel nainstalovat ovladač do grafiky jinaď než z nvidia a byl to vir, nevím proč to ti lidé dělají.. Co z toho mají, virů tu bylo mnoho, nevím jestli je AVG free všechny rozpozná, proto je možné, že tam nějaký je.
Kdybych to nechal tak jak to je, je možné, že se poškodí více nebo se díky tomu poškodí ještě něco jiného?
Díky všem za pomoc.
Kdybych to nechal tak jak to je, je možné, že se poškodí více nebo se díky tomu poškodí ještě něco jiného?
Díky všem za pomoc.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Šance, že by za to mohl nějaký virus, je tak 0,1%.
Když něco využívá OpenCL API, ještě to neznamená, že je to virus. To by standard OpenCL musel být vyvinutý jako virový standard, což není.
Jinak to, že jeden nějaký antivirový software o něčem tvrdí, že je to virus, ještě neznamená, že to virus je.
Většina minerů, jsou elementární programy, které využívají dynamickou knihovnu OpenCL.dll. Ve většině případů stačí např. v Process Exploreru či jiné utilitě projít všechny procesy
a hledat ty, ve kterých je namapována knihovna OpenCL.dll. Pokud si ji miner nepotáhne s sebou nebo si nevytvoří kopii s jiným jménem, je to spolehlivá metoda.
Když něco využívá OpenCL API, ještě to neznamená, že je to virus. To by standard OpenCL musel být vyvinutý jako virový standard, což není.
Jinak to, že jeden nějaký antivirový software o něčem tvrdí, že je to virus, ještě neznamená, že to virus je.
Většina minerů, jsou elementární programy, které využívají dynamickou knihovnu OpenCL.dll. Ve většině případů stačí např. v Process Exploreru či jiné utilitě projít všechny procesy
a hledat ty, ve kterých je namapována knihovna OpenCL.dll. Pokud si ji miner nepotáhne s sebou nebo si nevytvoří kopii s jiným jménem, je to spolehlivá metoda.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ten antvirus nic netvrdil ale já to poznal když jsem se nemohl dostat na internet zkrátka to vyřadilo přiřazenou ip bránu atd.
Můžeš mi prosím odpověďet na otázku?
Můžeš mi prosím odpověďet na otázku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18649