Zdravim,
Tento rok som zacal studovat na FIIT, a napriek tomu, ze som cakal, ze to bude hardcore musim sa priznat, ze si nie som isty ci je to ta spravna cesta. Jasne, prestiz a ohodnotenie absolventov je dost velkou motivaciou no tento rok priniesol aj iste komplikacie v podobe priatelky s ktorou sme momentalne long-distance, co ale zvladame celkom v pohode :) no citim, ze casto krat sa rozhodujem medzi venovaniu sa jej a venovaniu sa skole (hadajte co zvitazi). Faktom je, ze budeme long-distance len na rok kedze ona sla cez istu agenturu na "pripravny kurz" Kazdopadne uvidime ako sa situacia vyvinie no obaja sme ochotny ist za tym druhym po tom roku. Preto uvazujem ci ma vobec FIIT vyznam pri tom tlaku co tam je.
Toto vsak nie je az tak podstatne.
Chodil som na odbornu skolu, teda nie gympel, matematika - posledne 2 roky raz do tyzdna a uroven taka, ze seom sa na za cele 4 roky neucil ani raz. Posledny rok som chodil sice na doucka a nejakym zazrakom dal maturitu z matematiky aj ked biedne ale dal a to ma posunulo celkom daleko, citim ale, ze na FIIT to zrejme nestaci (podotykam, ze som na 4 rocnom), cize zatial ziadna matematicka analyza.
Neviem sam urcit ci moje nedostatky su sposobene slabym zakladom zo strednej alebo proste tym, ze mi matematika na takejto urovni nejde alebo oboje.
Z dvoch mat. predmetov som pisal zatial test z jedneho kde som mal 12/30 bodov, buduci tyzden je dalsi za 30 a potom nasledujuci za 40. na uspesne ukoncenie toho predmetu je nutne mat aspon 56 bodov..
Co sa programovania tyka tak Cecko ziatal ako tak zvladam aj ked v poslednej dobe som strasne pozadu co sa odovzdani uloh z cvik tyka, teda nema problem chapat koncepty poli, podmienok, cyklov atd. ale riesit uz samotne problemy je niekedy obtiaznejsie.
z prveho testu pri pocitaci som mal 3.5 zo 6
Ma vyznam pokracovat v studiu za predpokladu, ze by som nedal viac ako 1 predmet? Neviem si predstavit prenasat 2 nedajboze 3 predmety...
Uvazujem ze po prvom semestri kaslat na to a pracovat na matike a kodeniu a potom ist na UKF NR, aplikovana IT kde ma prijali. Popripade za priatelkou do prahy na VSE - hospodarska informatika alebo ako sa vola ten odbor u nich.
Takisto som uvazoval nad niecim inym ako VS, nieco s managementom alebo nieco podobne.
Faktom je ze praca s pocitacmi ma bavi, kodenie ma takisto stale bavi, len neviem urcite ci proste na to nemam v akademickej a kariernej sfere alebo je to nedostatkom motivacie a vedomosti a zatial na FIIT spokojny nie som.
Za vsetky rady, thanks :)
Odchod z VS po prvom semestri
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”