Dlouho, předlouho jsem vybíral z množství mobilů v ceně do cca 6 000 Kč a dva finální vítězové jsou Samsung Galaxy S3 Neo a Nokia Lumia 730.
Který z nich ale zvolit?
Je mi jednom, který OS to bude (zatím mám zkušenost jen s Androidem 2.3). Asi rozhodující bude kvalita fotografií. Samozřejmě jsem přečetl všechny možné recenze.
Samsung má malé plus za 16 GB paměť a za to, že Android už znám.
Nokia má velké plus za to, že v základu člověk dostane kvalitní mapy pro navigaci a že aplikace jdou kompletně instalovat na paměťovou kartu.
Telefon už od začátku vybírám s tím, že má mít co nejlepší kvalitu fotek. Z Nokie jsou v recenzích, ze Samsungu nejsou. U Samsungu jsem se v několika diskusích dočetl, že fotí hůř jako SGS 3.
A proto se ptám, zda má někdo možnost přímo porovnat fotky z obou mobilů.
Dva mobilní adepti - který vybrat? Vyřešeno
Re: Dva mobilní adepti - který vybrat?
Uvítám i názory, který z těch dvou a proč.
Jestli je rozhodující kvalita fotografií tak mám pocit, že lepší práci udělá S3 Neo. Je to vlastně S3 a to byla vlajková loď tak to nějakou kvalitu mít bude.
Je ti jedno, který OS zvolíš? To je podle mě to nejdůležitější.
Je ti jedno, který OS zvolíš? To je podle mě to nejdůležitější.
AMD FX-6300 * ASUS M5A97 R2.0 * Gigabyte GV-R785OC-1GD * Kingston HyperX blu 4GB 1600MHz * WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB * Seasonic SS-400ET T3 * Sharkoon Vaya * Packard Bell Maestro 235DLbd
- FilipN97mini
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky si myslím že bys měl vybrat podle vyhovujícího OS :)
Xiaomi Mi3W 16GB silver- KitKat 4.4.3, MIUI 4.7.18
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2
LG G2 16GB black - Kitkat 4.4.2
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vzal bych lumii 925 :)
Ber Samsung hlavně kvůli Androidu.Mám oba systémy a WP mě zklamal.Ty kvalitní mapy u Nokie bych nenazval kvalitní jak se tím honosí.Ta navigace nic moc.Na Androidu seženeš zdarma lepší.
Jestli je to do 6.000,-, tak bych vzal Asus Zenfone 5 16GB za 5.500,-. Včera mi přišel a ty fotky jsou fakt perfektní. Kromě toho v dubnu dostane upgrade na android 5.0.
Jestli ses už ale rozhodl, že chceš jeden z těhle dvou, tak Neo.
Jestli ses už ale rozhodl, že chceš jeden z těhle dvou, tak Neo.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem pro WP, plynulejší svižnější super aplikace atp.
jinak k zenfonu 5, za ty peníze výkon neni zrovna ideální..
jinak k zenfonu 5, za ty peníze výkon neni zrovna ideální..
Jak už sem psal, kvalitu fotek z S3 Neo nelze ověřit. Jedna recenze měla předprodejní kus, pár negativních názorů jsem našel v diskusích. Ano, foto čip je stejný jako u S3, ale nelze vyloučit nějakou úpravu softwaru.
V podstatě nevím, který OS. Android znám, tak jsem si řekl, že změna neuškodí. Win jsem zatím neviděl, v diskusích se samozřejmě kritika na některé fukce, což ale nejsem schopen posoudit. Osobně jsem pouze zaznamenal, že nevím jak převést kontakty z Androidu do Windousů.
Celkem je mi jedno, který OS to bude, rozhodujícím parametrem bude kvalita fotek, ale osobně nejsem schopen se v tomto bodu rozhodnout.
http://samsungmania.mobilmania.cz/clank ... ticleStart
http://mobilizujeme.cz/clanky/samsung-g ... -se-vraci/
http://mobilenet.cz/clanky/recenze-sams ... lni-funkce
V podstatě nevím, který OS. Android znám, tak jsem si řekl, že změna neuškodí. Win jsem zatím neviděl, v diskusích se samozřejmě kritika na některé fukce, což ale nejsem schopen posoudit. Osobně jsem pouze zaznamenal, že nevím jak převést kontakty z Androidu do Windousů.
Celkem je mi jedno, který OS to bude, rozhodujícím parametrem bude kvalita fotek, ale osobně nejsem schopen se v tomto bodu rozhodnout.
http://samsungmania.mobilmania.cz/clank ... ticleStart
Samotnou kvalitu fotek bychom zařadili spíše do průměru, telefon často nechtěl zaostřovat, což dáváme za vinu prototypovému zařízení. V S III Neo je totiž integrován stejný fotočip jako u staršího Galaxy S III, u nějž autofocus vždy fungoval bez problémů. Fotografie tak trpí neostrostí, degradací barev a jsou překryty jakýmsi zamlženým závojem. To se týká i natočených videí. V současné době jsme tedy s kvalitou snímků nespokojeni, jakmile se nám však dostane do rukou prodejní varianta Galaxy S III Neo, uvedeme kvalitu či nekvalitu focení na pravou míru.
http://mobilizujeme.cz/clanky/samsung-g ... -se-vraci/
http://mobilenet.cz/clanky/recenze-sams ... lni-funkce
S finálním hodnocením kvality fotoaparátu jsem ovšem na rozpacích. Původní SIII bylo dáváno coby příklad, jak mají snímky z mobilu vypadat, ale tady bych si už tak jistý nebyl.
Testovací model si totiž někdy postaví hlavu a nezaostří na nic bližšího. Na fotografiích se to samozřejmě podepíše negativním způsobem, a proto je potřeba brát následující sérii snímků s rezervou a prohlédnout si také fotografie z původního SIII.
Tak ty super aplikace mi přijdou oproti androidu jako katastrofa.Video přehrávač placený Moliplayer nic moc ,na hudbu to samé.Navigace zdarma použitelná ani jedna.Na Androidu asi pět kvalitních.Klávesnice napevno ,nemožnost změnit katastrofa.Atd......mnoho dalšího.Jediný plus je svižnost systému ale to je dost málo z těch výhod.
Tak s někým, kdo má v podpisu věci od Applu, nebudu na téma poměru ceny a výkonu vůbec polemizovat. Stačí se podívat na parametry a vidíš, že je na tom líp než Neo. Jediná slabina je baterie.
No a že je WP rychlejší a má supr aplikace... to radši úplně bez komentáře.
No a že je WP rychlejší a má supr aplikace... to radši úplně bez komentáře.
Asus Zenfone 5 16GB - recenze je pouze jediná a testovací fotky mi připadají podprůměrné (šum a neostrost).
Lumia 925 - mám z ní rozporuplné pocity, je to už starší kousek a jako celek mě zrovna neoslovila
Hlavně nenavrhujte takové věci jako Hulahej a různé další skopičiny z Číny, včetně Lenova, Prestigio.
Lumia 925 - mám z ní rozporuplné pocity, je to už starší kousek a jako celek mě zrovna neoslovila
Hlavně nenavrhujte takové věci jako Hulahej a různé další skopičiny z Číny, včetně Lenova, Prestigio.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Mobilní aplikace ve stylu webové stránky
od bradto » 07 úno 2025 22:52 » v Programování a tvorba webu - 3
- 4294
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 14:27
-
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1766
-
od Grander
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 14:23
-
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 1968