Dobrý den,
v noci na dnešek mi přišel email od fedexu, že mě nemohl zastihnout kurýr na mé adrese, viz: http://gyazo.com/1a31b3c4d3af0c19e1e6f213e9665c0c.
Byl jsem hlupák, tak jsem stáhl přílohu a otevřel, po ránu jsem si pořádně nepřečetl, že je to psáno v javascriptu. Chvíli po té, co jsem to spustil, tak se mi na ploše objevily 3 soubory, nějaké 2 soubory .bin a tento textový dokument: http://gyazo.com/1a31b3c4d3af0c19e1e6f213e9665c0c.
Jde o to, že jsem si nikde nic neobjednával, takže předpokládám, že jde o scam. Mám se něčeho bát nebo to jen čistě vymazat a pročistit disk?
Díky za odpovědi, s pozdravem orodan.
Pravděpodobný scam od FedExu
Re: Pravděpodobný scam od FedExu
Zalezi na tom, co to vsechno provedlo - jestli to melo volne pole pusobnosti, tak nejpravdepodobnejsi vec co to bud udelalo nebo chtelo udelat je odeslat pristupove udaje k internetovemu bankovnictvi a jinym sluzbam nejakemu milemu panovi nejspis do Ruska.
Smazat je to potreba zcela urcite, ale je treba i projet poitac vsemi dostupnymi antiviry a MBAM.
Smazat je to potreba zcela urcite, ale je treba i projet poitac vsemi dostupnymi antiviry a MBAM.
Mno, já stejně na dnešek mám naplánovaný reinstal systému. Takže se toho nějak nemám bát a mám pokračovat v běžné činnosti na pc?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše: tak nejpravdepodobnejsi vec co to bud udelalo nebo chtelo udelat je odeslat pristupove udaje k internetovemu bankovnictvi a jinym sluzbam nejakemu milemu panovi nejspis do Ruska.
Pokud ti nevadí výše uvedené, klidně pokračuj v běžné činnosti.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
"Takže se toho nějak nemám bát a mám pokračovat v běžné činnosti na pc?"
Pouzivas na tom PC internetove bankovnictvi? Uz ted bys mohl mit ucet v minusu a jeste nevedet jake ti kdo nadelal dluhy na druhem konci sveta, pokud je povoleno cerpani do minusu.
Ten malware s nejvetsi pravdepodobnosti krade hesla do bankovnictvi a byl spusten - co se mohlo vsechno stat nikdo na dalku rict nedokaze.
Pouzivas na tom PC internetove bankovnictvi? Uz ted bys mohl mit ucet v minusu a jeste nevedet jake ti kdo nadelal dluhy na druhem konci sveta, pokud je povoleno cerpani do minusu.
Ten malware s nejvetsi pravdepodobnosti krade hesla do bankovnictvi a byl spusten - co se mohlo vsechno stat nikdo na dalku rict nedokaze.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. Informuj svojí banku o tom, co se stalo a proveďte patřičné kroky.
2. Vlož log z HJT do HJT sekce, viz. můj podpis.
2. Vlož log z HJT do HJT sekce, viz. můj podpis.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”