Subwoofer se "pálí"? Vyřešeno
Subwoofer se "pálí"? Vyřešeno
Zdravím, dostal jsem použitý soundbar se subwooferem Philips HTS6120/12 jako nepoškozený, majitel si koupil lepší. Dnes jsem to chtěl vyzkoušet tak jsem si zapl celkem basovou hudbu a dal volume na max, basy na 0 (rozsah -5 až +5) a subwoofer po chvíli začal smrdět jako když se pálí reprák. Tak jsem to ihned vypl a nechal subwoofer v klidu. Je to normální? Neměla by tam bát nějaká ochrana?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Subwoofer se "pálí"?
Nejspíše HW závada - buď servis, nebo zkušený kamarád ovládající elektroniku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No já elektroniku celkem ovládám, dalo by se říct, jenže k repráku se bohužel nedostanu, je pod síťkou. Včera jsem to měl v obýváku na filmy a 70% hlasitosti a basy na +2 a nic nesmrdělo.
-
- Pohlaví:
Reprák se nepálí na 99%, to by bylo hned po něm. Vypadá to na zesilovač.
No když jsem si hrál naposledy s 3W repráčkama a pouštěl do nich 15W, smrdělo to stejně. Na zesilovači je ventilátor a nešel z něho smrad, ten šel z bassreflexového nátrubku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V té bedně není určitě jen basový reproduktor, ale i zesilovač se zdrojem. Přístup k repráku ze předu je nesmysl. Závadu může odhalit až kontrola po vstupu do bedny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ano, ale zdá se že bedna je dvojkomorová - jedna s zesilovačem a zdrojem a jedna s basákem. Spíše mě udivuje že tam dali pravděpodobně výkonnější zesík než reprák. Ale pochybuji že s tím něco udělám.
-
- Pohlaví:
Proč výkonnější zesik než reprák? Na 100% se to nikdy nepouští a očekávat u nějakého shitu ochrany také moc nemůžeš.
Tak to asi budu muset provozovat méně hlasito. U domácího kina o původní ceně 16 000kč bych ochranu SW před přetížením teda čekal.
-
- Pohlaví:
Znáš typ toho kina a hledal jsi na webu schéma? Mohlo by se najít.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Čekat můžeš, ale před poruchou žádná ochrana nechrání, což může být právě tento případ.
Blue Spirit píše:Znáš typ toho kina a hledal jsi na webu schéma? Mohlo by se najít.
Schéma mám. Tady jde asi fakt o to přetížení basáku, na netu jsem četl že si lidé u jiných modelů taky na to stěžují. Jedině koupit basák s větší zatížitelností.
Pic píše:Čekat můžeš, ale před poruchou žádná ochrana nechrání, což může být právě tento případ.
Měl jsem doma AV receiver který se při připojení repráku s menší impedancí než je min. povolená nezapne a při přetížení se mutne.