Zdravím všechny přítomné geeky,
Potřeboval bych pomoct s výběrem externího HDD určeného především k notebooku MSI GT683DXR o velikosti nejméně 2 TB, spíš vyšší ale. Předpokládám, že HDD nebudu přenášet (aspoň né nijak často) páč vlastním i 2,5" externí HDD na přenášení a tudíž nevylučuju variantu 3,5" HDD. Vlastně bych 3,5" spíš i upřednostňovat nejen kvůli vysoké kapacitě ale i protože když bude HDD připojen pořád a nebude se přenášet tak rozměry nebo externí napájení nijak nevadí a vyšší rychlost bude jen výhodou. NTB obsahuje jak USB 3.0 tak eSATA takže se nabízí otázka, jestli přímo externí HDD (těch jsem s rozhraním eSATA moc nenašel) nebo externí box, kde je výběr rozhraní větší a rád bych využil rychlost eSATA když už tu možnost mám. Zatím nejsem nakloněn ani k jedné variantě, počkám si na nějaké reakce a doporučení. Cenový strop zatím také nemám stanovený tak bych poprosil nějaké návrhy aby byla pěkná cena ale i kvalita... Předem díky.
Výběr externího HDD na míru Vyřešeno
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr externího HDD na míru
Nikdo nic?
Re: Výběr externího HDD na míru
Jestli to má USB 3.0, určitě vezmi nějaký s tímto rozhraním, eSata v jeho přítomnosti ztrácí význam - USB je +- stejně rychlé nebo rychlejší. Pokud bys byl zaměřený na rychlost, šel bych do
http://www.czc.cz/seagate-backup-plus-2tb-cerna_2/158991/produkt
Je o 500 dražší, než nejlevnější 2TB exterák, ale je pěkně rychlej..
http://www.czc.cz/seagate-backup-plus-2tb-cerna_2/158991/produkt
Je o 500 dražší, než nejlevnější 2TB exterák, ale je pěkně rychlej..
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr externího HDD na míru Vyřešeno
O tom mapříliš patrném rozdílu mezi rychlostí USB 3.0 a eSATA jsem četl ale ikdyž to není moc pádný důvod, s eSATA bych měl jeden volný USB 3.0 slot. Ale to vem čert, jen jsem spíš přemýšlel o WESTERN DIGITAL My Book 4TB nebo Samsung D3 Station 4TB. Je v tom takový rozdíl? Má nějaký význam položení svisle nebo vodorovně?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3841
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 18:30