Bohužel i ten občas kecá. Nejspolehlivější je BIOS.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Takže shrnuto: Program pro přesné měření teploty momponentů PC n e e x i s t u j e !!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nejpřesnější je jakýkoli solidní teploměr. Pochopitelně orientační měření stačí, ale to "orientační" musí mít toleranci max. řekněme 10% Jakýkoli program využívá vestavěných senzorů počítače a pak jde o to, jak informace těch senzorů rozezná a vyhodnotí.
No tak to by si musel mít nějaký teploměr s čidlem. Ale stejně na každé části karty bude ta teplota stejné jiná. A myslím že jak srovnáš program a potom výslednou teplotu tak se to o moc lišit nebude.
A podle mě program stačí pro orientaci, chci vidět jak někdo bude měřit takhle poctivě teploty. A pokud jsou teploty moc vysoké tak je něco špatně, stejně je pak řešení jednotlivý komponent hodit do servisu, reklamacky vymenit ventilator nebo vyhodit.
2 tomy2454: Ujasni si, co to je teploměr, zjevně Ti to uniká. Jinak neměří se na "každé části", ale obvykle na procesoru, tedy tam, kde je originální čidlo. V poslední Tvé větě nekecáš, jen se neumíš vyjadřovat a mícháš hrušky s jablky.Viz:
wattmetr píše:Jakýkoli program využívá vestavěných senzorů počítače a pak jde o to, jak informace těch senzorů rozezná a vyhodnotí.
PS: Omlouvám se za malé OT
včera večer jsem docela náhodou zjistil problém s teplotou CPI i GPU, když jsem se ohnul za bednu a z ní šel vzduch teplej jak z fénu. Po kontrole teplot v HWiNFO opravdu teploty lítají až k 70-ti stupňům (podotýkám že PC je v...
Poslední příspěvek
Jo něco takového jsem myslel, ok založím tam téma. Jinak PC může být zaprášené, to profouknu ale jinak mi ty teploty nepřijdou tak zlé. Nebo proč myslíš že chlazení nefunguje?