Micro ATX herní
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Micro ITX herní
Te Athlon je to samé co ta A8, akorát má deaktovované grafické jádro, TDP má sice má 100W TDP, ale spotřeba bude velmi podobná té A8. Ale jak jsem psal, pokud se do sestavy vejde i5/3 tak bych volil je. A k té ITX desce, ono je jedno, jakou do té case dáš desku, jestli mATX nebo mITX (v případě http://www.czc.cz/bitfenix-prodigy-m-or ... 92/produkt, do ní jsou dát jak mATX tak mITX), mINX jdou do http://www.czc.cz/bitfenix-prodigy-mini ... 12/produkt, ale já bych se zbytečně na mITX neomezoval.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
zdenislav píše:...měl sem strop 3tis a u grafiky su už přez 4tis. takže ažaž...
Je blbost mít omrzrný rozpočet pro každou komponentu, to je jako kdyby sis přišel vybrat auto s tím, že pokud bude stát rádio víc jak 10K, tak to auto nechceš ikdyby to bylo to nejvýhodnější co se dá sehnat...
zdenislav píše:...A vzhledem k tomu, že teď hraju na 500GB kartě by mi stačila i gigová kartaAle ten prcek co si doporučil ty je pro mě jak dělanej :)...
500GB asi ne, spíš MB, ale výkon grafiky neměří v GB nebo MB, ale je to pouze jeden z mnoha nic neříkajících parametrů bez hlubších souvislostí...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Presne jak pise Martab, u grafiky musis sledovat nejen pamet ram, ale i na jake frkvenci ta pamet bezi, na jake frekvenci bezi jadro a jakou siri ma sbernice. A taky jak pise, je nesmysl davat limity na komponenty, dej si limit na cely pc kolik max muzes investovat. A jestli jsi chtel grafiku do 3k, tak je nesmysl kupovat case za 2tis, ale radeji investovat do vykonu.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
...i na jake frkvenci ta pamet bezi, na jake frekvenci bezi jadro a jakou siri ma sbernice...
A ani dle toho nejde odhadnou výkon grafiky, nejlepší je orientovat se podle modelu a znalosti jeho výkonu

- zdenislav
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Martab píše:zdenislav píše:...měl sem strop 3tis a u grafiky su už přez 4tis. takže ažaž...
Je blbost mít omrzrný rozpočet pro každou komponentu, to je jako kdyby sis přišel vybrat auto s tím, že pokud bude stát rádio víc jak 10K, tak to auto nechceš ikdyby to bylo to nejvýhodnější co se dá sehnat...zdenislav píše:...A vzhledem k tomu, že teď hraju na 500GB kartě by mi stačila i gigová kartaAle ten prcek co si doporučil ty je pro mě jak dělanej :)...
500GB asi ne, spíš MB, ale výkon grafiky neměří v GB nebo MB, ale je to pouze jeden z mnoha nic neříkajících parametrů bez hlubších souvislostí...
podle mne není blbost mít rozpočet na každou komponentu
to je jako vzít si úvěr a nemít na splátky ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Lis 30, 2014 9:33 pm) ---
DeNNI85 píše:Presne jak pise Martab, u grafiky musis sledovat nejen pamet ram, ale i na jake frkvenci ta pamet bezi, na jake frekvenci bezi jadro a jakou siri ma sbernice. A taky jak pise, je nesmysl davat limity na komponenty, dej si limit na cely pc kolik max muzes investovat. A jestli jsi chtel grafiku do 3k, tak je nesmysl kupovat case za 2tis, ale radeji investovat do vykonu.
s nikým se nepřu, že určovat grafiku jen podle paměti je blbost, to sem i při své nevědomosti pochopil :)
proč si nemůžu koupit škatulu která se mi líbí? kupovat věci co se mi líbí je blbost?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Lis 30, 2014 9:35 pm) ---
pánové, já nemám zájem přít se o kraviny.
ATI Radeon HD5450 Pentium(R) dual core E6300 2.80GHz
4GB Ram
AMD Athlon X4 860K Asus A88XMicro Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz vodník na CPU Asus STRIX R9 285 2GB
4GB Ram
AMD Athlon X4 860K Asus A88XMicro Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz vodník na CPU Asus STRIX R9 285 2GB
Zdenislav: Samozrejme si muzes koupit co se ti libi. Ja se na to divam pomer cena vykon. Kdyz muzu mit o litr drazsi grafiku a vzroste vykon o 40% tak radeji vezmu ne tak peknou skrin 

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Skříň si vem jakou chceš, pokud chceš takovou která se ti líbí je to tvá volba, lep přicházíš tím o výkon a i mezi levnějšími case se dají najít hezké. A mít rozpočet na každou komponentu je blbost, s úvěrem je srovnání naprosto zcestné (tady máš pevnou konečnou částku (celkovou cenu sestavy), takže ikdyž ta grafika bude za 3K nebo za 8K, tak celková cena PC může být furt stejná). U sestavování PC z jednotlivých komponent je právě ta výhoda, že můžeš přidat tam, kde to je vidět na výkonu, a u toho co nepřináší výkon a ani nezvyšuje kvalit můžeš zase ubrat, pak vznikne celek, který je vyvážený a za své peníze dostaneš lepší výkon (např.: Athlon X4 + R9 270 a AMD A10 + R9 270 budou mít stejný výkon, ale cena je jiná, prostě ta A10 v případě využití R9 270 nepřináší nic navíc a tak to platí i o jiných komponentech).

- zdenislav
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
S úvěrem to bylo myšleno tak, že si nevemu úvěr, který nebudu schopný splácet.
Za součástk(!) do počítače nedám 5tisíc korun ikdyby byla ze zlata.
Mám vybránu grafiku za max 4tis. Kdybys mi někdo napsal, že jiná za 4tis je lepší (řádově), než ta co tam mám, nebo že ta moje na desku nepatří, tak budu rád za radu.
Že si mám koupit intel, nejmíń i5 grafiku za 8tis a bednu jak vrata to vím
Proto si mám v plánu složit pc malý levný líbivý za rozumný (pro chuďase) peníz. A ještě k tomu mít radost z díla (k nazaplacení :) )
S tím procesrorem : mám tam A8 výkon není extra, ale skoro stejný jak Athlon X4. Athlon je levnější, ale víc žere a tím i víc hřeje? Ještě přidám, že to tu mám všechno do jedný zásuvky ....bytovka, hliníkový rozvody, tv, hifi sestava(100W), tiskárna, router v budoucnu monitor + pc Myslím, že těch 30W bych alespoň krape ulevil rozvodu.
Mám vybránu grafiku za max 4tis. Kdybys mi někdo napsal, že jiná za 4tis je lepší (řádově), než ta co tam mám, nebo že ta moje na desku nepatří, tak budu rád za radu.
Že si mám koupit intel, nejmíń i5 grafiku za 8tis a bednu jak vrata to vím

Proto si mám v plánu složit pc malý levný líbivý za rozumný (pro chuďase) peníz. A ještě k tomu mít radost z díla (k nazaplacení :) )
S tím procesrorem : mám tam A8 výkon není extra, ale skoro stejný jak Athlon X4. Athlon je levnější, ale víc žere a tím i víc hřeje? Ještě přidám, že to tu mám všechno do jedný zásuvky ....bytovka, hliníkový rozvody, tv, hifi sestava(100W), tiskárna, router v budoucnu monitor + pc Myslím, že těch 30W bych alespoň krape ulevil rozvodu.
ATI Radeon HD5450 Pentium(R) dual core E6300 2.80GHz
4GB Ram
4GB Ram
S úvěrem to bylo myšleno tak, že si nevemu úvěr, který nebudu schopný splácet.
Ježíš, to je ale nesmysl, že ano. Ty kupuješ jen tu komponentu? Nebo celý PC? Mám dojem, že jsi psal, že celý PC. Pak nemudruj nad tím, kolik v něm co bude stát, když jako celek bude stát pořád stejně a ty za něj i stejně zaplatíš. Jestli máš na PC s komponentami xyz za 16k, budeš mít i na pc s komponentama abc za 16k.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrá, když chceš úvěr, máš mít úvěr. Tedy ano, máš pravdu, když si beru úvěr, tak si nevemu 15mega, ale jen 2mega abych to byl schopný splácet (příklad), proto taky kupuješ PC za 16-17K a né za 150 000 Kč. Ale už je uplně jedno co s těma penězma z úvěru uděláš, jetsli si za ty 2melouny koupíš barák, nebo to naházeš do automatů, platit budeš furt stejně, ale užitek (v případě PC výkon) je uplně někde jinde, chápeš? s PC je to skoro to samé v bledě modrém. Nikdo nežíká, že si máš koupit minimálně i5, k tomu grafika minimálně za 8K a celé to vyjde na 30K, prostě máš rozpočet 16K a s tím se musí pracovat a nesmíme to překročit, ale i tak se s tím dá pracovat (jak sem psal, ušetřit/ubrat tam kde to nevadí a přidat tam kde to jde poznat a to vše při zachování slušné kvality komponent). Za 17K to můžeš mít třeba takto http://www.czc.cz/8tnl7miuu2heuba77tae876pvb/seznam, a je to mnohem výkonnější než ta A8 + R9 270X a spotřeba je +- stejná. Akorát by to chtělo modulární zdroj, ale ty jsou dražší, ale funkčnosti to nějak extra nevadí, akorát bude v case trošku větší binec s kabely.
Malý a výkonný PC, to k sobě jde, ale s "levný" už je to horší, protože se zmenšující se cenou roste i cena, ale to je čistě tvá volba, jestli chceš malý PC, já jen říkám, že s klasickou velikostí se při stejném rozpočtu (píšu to zvova, je jedno, kolik utratíš za jednotlivé komponenty, důležitá je pro tebe celková cena) se dá postavit výkonnější PC (nejlevnějc to vyjde na mATX desce a okolo 1K se dají sehnat i hezké mATX case, ale opakuji se, rozhodnutí o vzhledu je na tobě, pokud napíšeš, že tam tu case chceš, tak mi ti to sestavíme i s ní, akorát upozorňuju, že tím přindeš o výkon, to je vše).
A ohledně té A8 a toho Athlonu, tak spotřeba i výkon budou téměř shodné, AMD má plošně u CPU s odemčeným násobičem pro FM2+ zvednuté TDP, ale rozdíl ve spotřebě není tech 30W, ale tak nějakých 5-10W a to ještě jen v plné zátěži a tam to prostě vyrovná ta nižší cena (navíc Athlon nemusí živit tu grafiku, která ikdaž je deaktivovaná, tak si trochu pápne). A když už jsme u toho, bude se prodávat ještě AMD Athlon X4 840, ale ten zatím u nás není v prodeji a ten má snížené TDP (protože nemá odemčený násobič) nebo starší 740, ta má sice nižší TDP, ale spotřeba je o něco vyšší. Tady je srovnání spotřeby A8 7600 (TDP 65W) a A10 7850K (TDP 95W)
a jak si můžeš všimnout, tak třeba i5, i přes to, že má vyšší TDP, tak spotřebu má nižší a i3 je uplně někde jinde.
Je možné, že tam mám někde překlep, za to se popřípadě omlouvám, ale nechce se mi to celé číst.
Malý a výkonný PC, to k sobě jde, ale s "levný" už je to horší, protože se zmenšující se cenou roste i cena, ale to je čistě tvá volba, jestli chceš malý PC, já jen říkám, že s klasickou velikostí se při stejném rozpočtu (píšu to zvova, je jedno, kolik utratíš za jednotlivé komponenty, důležitá je pro tebe celková cena) se dá postavit výkonnější PC (nejlevnějc to vyjde na mATX desce a okolo 1K se dají sehnat i hezké mATX case, ale opakuji se, rozhodnutí o vzhledu je na tobě, pokud napíšeš, že tam tu case chceš, tak mi ti to sestavíme i s ní, akorát upozorňuju, že tím přindeš o výkon, to je vše).
A ohledně té A8 a toho Athlonu, tak spotřeba i výkon budou téměř shodné, AMD má plošně u CPU s odemčeným násobičem pro FM2+ zvednuté TDP, ale rozdíl ve spotřebě není tech 30W, ale tak nějakých 5-10W a to ještě jen v plné zátěži a tam to prostě vyrovná ta nižší cena (navíc Athlon nemusí živit tu grafiku, která ikdaž je deaktivovaná, tak si trochu pápne). A když už jsme u toho, bude se prodávat ještě AMD Athlon X4 840, ale ten zatím u nás není v prodeji a ten má snížené TDP (protože nemá odemčený násobič) nebo starší 740, ta má sice nižší TDP, ale spotřeba je o něco vyšší. Tady je srovnání spotřeby A8 7600 (TDP 65W) a A10 7850K (TDP 95W)

Je možné, že tam mám někde překlep, za to se popřípadě omlouvám, ale nechce se mi to celé číst.

S tím modulářem se to dá udělat úplně stejně, ale místo GTX760 vzít R9 280
http://www.czc.cz/msi-r9-280-gaming-3g/148201/produkt
ta je o 400 levnější
a zdroj CX500M
http://www.czc.cz/corsair-cx-builder-series-modular-500w/120629/produkt
Ten je o 400 dražší a 280ku bez X ještě utáhne
http://www.czc.cz/msi-r9-280-gaming-3g/148201/produkt
ta je o 400 levnější
a zdroj CX500M
http://www.czc.cz/corsair-cx-builder-series-modular-500w/120629/produkt
Ten je o 400 dražší a 280ku bez X ještě utáhne
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Problém je v tom, že si nejsu jistý jestli se tam ten modulár spolu s tou R9 280 vejde, ona ta case není zas až tak velká...
Odesláno z mobilu.
Odesláno z mobilu.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3511
-
od Alferi