Zdravím,
mám takový menší problém.
Když zapnu PC, normálně nabíhá. Jako první se ukáže graf. karta - kolik má mb atp. a poté značka PC, ale dál už nic.
Ale monitor normálně funguje, svítí modře. Mám menší tušení že to bude HDD jelikož jsem ho včera vyndaval, a nejspíš špatně připojil, ale už fakt nevím jak ho napojit. Možná dělám něco špatně, spíše určitě.
Budu rád za každou radu.
Předem díky.
Upraven nevhodný název "Problém PC". Pic
PC - nenaběhne OS
-
- Pohlaví:
Re: Problém s PC.
My ti tam nevidíme. Tak ten disk při vypnutém PC odpoj, oba kabely, pak ho v klidu zapoj a zapni to.
Na každém HDD jsou potřeba pouze 2 kabely? Já tam totiž mám 3 sloty, a právě mi tam pasují jenom ty 2 a ten třetí nemůžu nikde najít. Vyzkouším a pak dám vědět.
-
- Pohlaví:
Na HHD jsou dva kabely, IDE /nebo SATA/ datový a zdrojový. Proč si to vyndával?
Zkoušel jsem ho dát do druhého PC kde mám HDD poškozený.
Jinak, to co jsi poradil tak nepomohlo.
Nemůže být problém třeba v grafický kartě? Ale to by se mi ani nerozsvítil monitor a neukazovalo to co to je za typ, kolik má MB atp, že?
Jinak, to co jsi poradil tak nepomohlo.
Nemůže být problém třeba v grafický kartě? Ale to by se mi ani nerozsvítil monitor a neukazovalo to co to je za typ, kolik má MB atp, že?
-
- Pohlaví:
To s GK nesouvisí. Já nevím jaký HDD a kam dáváš. Pokud např. máš v jednom PC HDD s nainstalovaným systémem, pak ho nemůžeš dát do jiného PC a čekat že systém nabootuje. Jak to tedy je?
Já nevím, v pc se nějak extra nevyznám. Vyndal jsem z PC HDD, a zjistil jsem že do druhého PC mi dát nejde. Tak jsem to dal zpátky do původního PC kde tne HDD byl, a monitor prostě svítí jako že je zapnutý ale neukáže se načítání Systému, prostě taková poločerná obrazovka mi svítí a nic. Jenom jak jsem psal, tak se ukaže ta Grafika - co v ní je, název její, MB kolik má atp. a pak už jenom název PV - Compaq, a dál prostě nic.
-
- Pohlaví:
ok, vyzkouším a napíšu.
//To mi odstraní i soubory co mám uložené na disku ne?
//Nemáš nějakou jinou radu? Absolutně se v tom nevyznám. Potřebuju to pouze nějak napojit aby to fungovalo.
//To mi odstraní i soubory co mám uložené na disku ne?
//Nemáš nějakou jinou radu? Absolutně se v tom nevyznám. Potřebuju to pouze nějak napojit aby to fungovalo.
Nic Ti to neodstraní.
Aneb jak by řekl BS, je potřeba zvládat dovednost čtení! Psaní už ti jde.
Každopádně já se domnívám, že je HDD nekorektně zapojen.
K resetování BIOSu a tudíž i k návratu původních konfiguračních hodnot, můžete také použít propojku na základní desce, jež bývá nejčastěji označena popiskem Reset CMOS, CCMOS1, CLRTC1, JP1 apod. Tuto je třeba na několik okamžiků přepnout z polohy 1-2 (Normal) na 2-3 (Reset) a po jejich uplynutí vrátit jumper na jeho původní místo.
Aneb jak by řekl BS, je potřeba zvládat dovednost čtení! Psaní už ti jde.
Každopádně já se domnívám, že je HDD nekorektně zapojen.
Našel jsem to CMOS a je to takový čtvereček se žlutou tečkou uprostřed která je jakoby tlačítko. Vedle je něco podobnýho jako na tom videu(pin1,2 atp.) ale nejde to z toho vyndat.
//co myslíš tím nekorektně?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2014 19:01) ---
Ještě někdo nějaký návrh?
//co myslíš tím nekorektně?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2014 19:01) ---
Ještě někdo nějaký návrh?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-