Poprosil bych o radu.
Kamarád pustil PC -> seknul se -> reset -> a už nenajel.
PC nereaguje na spuštění.
Vytáhl jsem zdroj, spustil zvlášť mimo PC a jede. Zapojil na desku a nejede. Zkrat pinu pro spuštění nefunguje. Nepomáhá ani odpojení dodatečných komponentu z desky a Rst CMOS. Propojil jsem natvrdo spouštěcí piny v 24pin konektoru zapojeném do desky a PC se rozjede, větráky se točí, ovšem obraz nereaguje. Ani integrovana grafika. Jen jedno dlouhé pípnutí biosu. Kondíky NEnafouklé.
Deska MSI 7592 ver.1.0 http://www.msi.com/product/mb/G41M4F.html#hero-overview
Vynechal jsem něco ?
Pc po resetu nezapne, zdroj jede Vyřešeno
Pc po resetu nezapne, zdroj jede Vyřešeno
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pc po resetu nezapne, zdroj jede
To že zdroj jede, ještě neznamená, že dodává potřebné napětí a proud. Jaký je to zdroj - značka W ? Zkus jiný zdroj, třeba jen půjčený na otestování. Také to může být chyba RAM. Pokud máš v PC vice jak jednu paměť, nech tam vždy jednu a tak je postupně odzkoušej.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdroj : http://www.netfox.cz/chieftec-zdroj-are ... 53167.html
Výměna zdroje nepomohla. Zkoušel jsem 3 různé.
Výměna zdroje nepomohla. Zkoušel jsem 3 různé.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
Ahoj, videl bych to na vadnou Zakladni desku...
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus minimální konfiguraci - Základní deska s procesorem, jedna RAM a pokud není GK integrovaná na základní desce, tak i GK a zdroj. Vše ostatní odpoj a to datové i napájecí kabely. Pak zkus PC spustit. Jestliže naběhne, ale ohlásí chybu, protože nenaběhne Windows, jelikož je odpojený disk. Tak jsou připojené komponenty OK a chyba v některé odpojené součásti. Pokud nenaběhne, tak jedině postupně zkusit vždy další paměť RAM, případně jinou GK, nebo i zaručeně dobrý zdroj. Pokud nic z toho nepomůže, je nejspíše vadná základní deska.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zničeho nic PC jede, najel až do systému jako by se nechumelilo...data asi zalohovat a čekat na další pád. Ve složce Minidump nic nebylo.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud přetaktováváš, tak to sniž.
Nic takového neprovádím. Neumím to. Nejsem si teď právě jistý, ALE je možné že jsem zapnul PC přes tlačítko reset ? Zapojení pinu pro tlačítka na desce jsem kontroloval, je v pořádku. Já nic nepřehazoval a kamarád určitě PC přes reset nespouštěl. Jak jsem ale dělal :
tak jsem zkoušel i tlačítko reset a rozjel se. Neměl jsem monitor připojený, protože jsem nečekal že se rozběhne, ale všiml jsem si že se rozbíhal a zastavoval CPU ventilátor asi v 5s intervalech.
Po připojení zbytku PC jde spustit přes Power SW a funguje jak má.
Ikdyby teď fungoval jak má, něco je špatně, když zničeho nic nešel zapnout.
Zkus minimální konfiguraci - Základní deska s procesorem, jedna RAM
tak jsem zkoušel i tlačítko reset a rozjel se. Neměl jsem monitor připojený, protože jsem nečekal že se rozběhne, ale všiml jsem si že se rozbíhal a zastavoval CPU ventilátor asi v 5s intervalech.
Po připojení zbytku PC jde spustit přes Power SW a funguje jak má.
Ikdyby teď fungoval jak má, něco je špatně, když zničeho nic nešel zapnout.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3060
-
od OHV
Zobrazit poslední příspěvek
19 úno 2025 18:07