Zpožďování času (Win7)
Zpožďování času (Win7)
Ahoj, potřebovala bych poradit. Koupila jsem si notebook HP 250 G2 a nechala jsem si do nich nainstalovat WIN7. Jsem s ním spokojená až na jednu věc - windows mi vpravo dole zobrazují špatný čas. Po zapnutí je čas v pořádku, ale pokud mám celý den notebook puštěný, po pár hodinách se začne čas zpožďovat - po třech hodinách to udělá třeba půl hodiny zpoždění (i přes zapnutou synchronizaci času v internetu). Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Re: Zpožďování času (Win7)
Synchronizace je obvykle nastavená na 1x za 24 hodin. Reklamuj ten notebook, tohle nemůže dělat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A nějaké jiné řešení by někoho nenapadlo? Už tam mám nainstalovaných spoustu programů, nerada bych o to všechno přišla.. Navíc se mi samozřejmě nechce zůstat ač dočasně bez něj..
Obávám se, že to je HW vada interních hodin ntb (oscilátor v BIOSu) a že ji doma softwarově neopravíš.
Nicméně ještě tedy počkej, třeba někoho něco rozumného napadne
Nicméně ještě tedy počkej, třeba někoho něco rozumného napadne

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Zkus 1) a 3) http://pcworld.cz/software/tip-jak-zaji ... valy-21041 nicméně bych také tipoval HW závadu. Resp. spíš jenom 3)
Na ten článek v PCWorldu jsem koukala.. Synchronizaci, jak jsem psala, mám zaplou.. Chybu v oscilátoru by jsem netipovala.. Zkoušela jsem po resetu kouknout do BIOSu a tam je čas v pořádku... Jakej program na ten scan kvůli malware byste doporučili?
Nemůže být i nějaká chyba v ovladačích? Byl to docela problém prý u tohohle notebooku, prý ze začatku pro Win7 od HP ovladače nebyly (viz diskuze zde: http://www.czc.cz/hp-250-g2-cerna_5/145 ... s2/diskuse)
Nemůže být i nějaká chyba v ovladačích? Byl to docela problém prý u tohohle notebooku, prý ze začatku pro Win7 od HP ovladače nebyly (viz diskuze zde: http://www.czc.cz/hp-250-g2-cerna_5/145 ... s2/diskuse)
-
- Pohlaví:
V sekci HijackThis pozadej o kontrolu logu. Návod mám v podpisu.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Ok, provedeno, log z HiJackThis vložen do příslušného téma (viz: viewtopic.php?f=70&t=145482 )
-
- Pohlaví:
Tak uvidíš zda čištění pomůže.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Dotaz: Při startu když zkusíš vlézt do BIOSU je čas vždycky v pořádku? Mám na mysli restart v okamžiku, kdy Win ukazují zpoždění třeba 1/2 hodiny, tak zda v Biosu je po restratu správný nebo chybný čas?
Blue Spirit: uvidíme no 
wattmetr: zkoušela jsem jen jednou, když byl dle win čas zpožděn o třičtvrt hodiny - čas v BIOSu odpovídal správnému času - čili se oproti win rozcházel o těch cca 45 minut..

wattmetr: zkoušela jsem jen jednou, když byl dle win čas zpožděn o třičtvrt hodiny - čas v BIOSu odpovídal správnému času - čili se oproti win rozcházel o těch cca 45 minut..
-
- Pohlaví:
To by napovídalo chybě systému, nebo mallware.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”