S novou RAM se PC nespustí
S novou RAM se PC nespustí
ahoj, koupil jsem tuo RAM http://www.czc.cz/kingston-value-2gb-ddr2-800_2/53871b2/produkt, ale když ji dám do slotu, tak počítač nenabíhá a je černá obrazovka. Když tu novou vyhodím, tak pc naběhne. Zkoušel jsem vyhodit 2 staré 512 a nechat pouze tu novou, a také nenaběhlo. Jednou my to napsalo overlocking failed. Myslím, že je tedy asi špatná RAM. Souhlasíte se mnou, nebo může být příčina jinde? Děkuji
Naposledy upravil(a) Martab dne 10 pro 2014 08:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nadpis začínajícá slovem Problém není příliš vhodný...
Důvod: Nadpis začínajícá slovem Problém není příliš vhodný...
Re: Problém s RAM
Budto vadny modul nebo je nekompatibilni se zakladni deskou - napr. proto ze nepodporuje 2GB moduly.
Re: S novou RAM se PC nespustí
Hm tak to mě nenapadlo. To nejspíš zjistím, když nadjdu nějaké povídání o mainbordu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 08:54) ---
Tak jsem našel toto: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2%20Deluxe/P5LD2_Deluxe_QVL.pdf, takže to vypadá, že as opravdu 2 GB nevezme. Mám pravdu? Jsem teda pěkný osel.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Pro 2014 08:54) ---
Tak jsem našel toto: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2%20Deluxe/P5LD2_Deluxe_QVL.pdf, takže to vypadá, že as opravdu 2 GB nevezme. Mám pravdu? Jsem teda pěkný osel.

- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Do tvé desku jde maximálně lze osadit 4 GB paměti
jenom ta deska max vezme 667Hmz takže by se musela snížit z 800 na 667hmz někdo ti určitě řekne jak nato já ti přesně neporadím já jsem AMD(dak) takže asi tak
nebo jestli jsi ji kupoval někdy teď tak není problém ji vyměnit za http://www.czc.cz/kingston-value-2gb-dd ... 97/produkt a problém by už neměl byt.
jenom ta deska max vezme 667Hmz takže by se musela snížit z 800 na 667hmz někdo ti určitě řekne jak nato já ti přesně neporadím já jsem AMD(dak) takže asi tak
nebo jestli jsi ji kupoval někdy teď tak není problém ji vyměnit za http://www.czc.cz/kingston-value-2gb-dd ... 97/produkt a problém by už neměl byt.
Děkuji za typ. Ano, max. je 4GB, ale jako doporučený mají pouze 1GB, tak nevím jestli by to stejně tu 2GB vzalo. Nebo myslíte, že ano?
Jestli se nepletu, deska má 4 paměťové sloty, pak na 99% pobere jen 1GB na slot, 2GB modul nezkousne.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Teď jsem to zkusil dát do pc, kde mám 2x 2GB DDR2. Základní deska je od Intelu DP43TF. Když jsem vyhodil jednu paměť a vložil novou, pc nenaběhne, takže asi bude vadná. Jinak jsem nikde v manuálu od toho Asusteku nenašel max. 1GB na slot. Myslíte, mám teda zkusit reklamaci RAM?
Je taky možný, že pokud si tu ramku cos dával do toho druhého pc (dp43tf) dal na dual channel s tou stávající, tak se to nechytlo. To spíš tam zkus dát jen tu novou a pak budeš mít jistotu, jestli je vadná.
Dík za typ. Zkusil jsem tedy vyhodit obě původní RAM a ponechat pouze novou. PC vůbec nenaběhne a je pořád černá obrazovka. Teď už je asi reklamace na místě ne?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, reklamace je na místě. Zkusil bych ještě tu 2GB z druhého PC dát do toho tvého, jestli to pobere. A pokud jsi RAM kupoval v posledních 14 dnech přes internet tak ji můžeš vrátit (bez udání důvodu) a koupit novou (2GB nebo 2x 1GB dle toho, jak by dopadl test s funkční 2GB RAM ve tvém PC).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Perfektní, díky za radu. Dám vědět jak to dopadlo. Ještě jednou všem děkuji za pomoc.
Tak jsem zkusil z toho druhého pc, kde funguje RAM tu 2GB narvat do toto původního, ale tam opravdu nejdou. Je ale divné, že ta nová RAM v tom druhém pc stejně nejde, je úplně stejná 2GB a 800 DIMM. Tak myslíte, že může být stejně vadná?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5086
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
24 čer 2025 08:53
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4999
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”