Chyba vnitřního časovače je taková hloupá chyba. Může to být způsobeno procesorem, základní deskou, ale klidně i tím grafický adaptérem nebo jiným hw.
Teploty jsou v pořádku. Pokud je ta možnost, pak aktualizuj BIOS základní desky, často to pomůže. Poslední je verze 8.F
V případě, že je automatické čištění vypnuté, by minidump neměl být smazán.
Nepoužívej teď nějakou dobu ani herní mód a uvidíme, jestli se ještě chybové události od WHEA loggeru objeví.
Nová GPU - BSOD / Blackouty
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nová GPU - přehřívání PC (chipsetu?).
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Včera jsem si všiml, že mi teplota chipsetu/desky vystoupala na 55°C. Když jsem PC přebíral od známého, varoval mě před tím, že pokud se teplota vyšplhá na 45°C tak mi to hodí modrou smrt. Avšak v poslední době se teplota jinde než okolo těch 45 nezdržovala. Každopádně díky za vyjasnění ohledně těch teplot.
Dobrá tedy. Abych pravdu řekl, za posledních pár dní běží vše bez pádu. Avšak musím říci, že jsem PC nikterak příliš nezatěžoval. Pokusím se v následujících dnech (možná ještě dnes) hrát ty hry, při kterých mi to nejčastěji padalo a uvidíme.
Doufám, že se nemusím obávat o svá data na HDD?
Jinak vážně díky za čas všech, kteří se zde vyjádřili nebo se jiným způsobem snaží řešit můj problém.
Dobrá tedy. Abych pravdu řekl, za posledních pár dní běží vše bez pádu. Avšak musím říci, že jsem PC nikterak příliš nezatěžoval. Pokusím se v následujících dnech (možná ještě dnes) hrát ty hry, při kterých mi to nejčastěji padalo a uvidíme.
Doufám, že se nemusím obávat o svá data na HDD?
Jinak vážně díky za čas všech, kteří se zde vyjádřili nebo se jiným způsobem snaží řešit můj problém.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není důvod, proč by mělo 55°C způsobit BSoD
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Měl bych se bát o svá data na mém HDD? Tím chci říct, může se stát že bych o ně mohl jednoho krásného dne zničehonic přijít vzhledem k nějakým chybným sektorům?
BIOS je aktuální. Zkoušel jsem již předtím.
BIOS je aktuální. Zkoušel jsem již předtím.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Měl bych se bát o svá data na mém HDD? Tím chci říct, může se stát že bych o ně mohl jednoho krásného dne zničehonic přijít vzhledem k nějakým chybným sektorům?
Samozřejmě že ano. Každý disk jednou doslouží. Jestli máš ale na mysli souvislost mezi poškozením disku a BSOD, žádná není.
BSOD ti disk nepoškodí. Může se ale stát, že bude souborový systém po pádu poškozený a bude ho třeba opravit pomocí chkdsk. Je to ale pouze softwarové poškození.
Znovu zdary.
Jsem tu zas. BSOD mi PC nehodilo od té doby, co zde probíhala tato diskuze, avšak PC mi začal házet blackout (?). O víkendu to bylo prvně. Hraji a najednou jako kdybych natvrdo vypnul PC přes tlačítko. Vše ztichlo, celý PC se vypnul a po přibližně 3 vteřinách se opět sám zapnul a nabídl mi spuštění v nouzovém režimu a podobně. Od víkendu se mi to stalo již třikrát, vždy prozatím u stejné hry. Taktéž se mi stalo, že mi při brouzdání po netu spadnul ovladač grafické karty, tudíž mi celá plocha zčernala. Po chvilce se to zase rozeběhlo.
Již zde začínám být bezradný a chvílema tu doslova hořim vztekem a zvědavostí co to může způsobovat a jak to mohu opravit.
Jsem tu zas. BSOD mi PC nehodilo od té doby, co zde probíhala tato diskuze, avšak PC mi začal házet blackout (?). O víkendu to bylo prvně. Hraji a najednou jako kdybych natvrdo vypnul PC přes tlačítko. Vše ztichlo, celý PC se vypnul a po přibližně 3 vteřinách se opět sám zapnul a nabídl mi spuštění v nouzovém režimu a podobně. Od víkendu se mi to stalo již třikrát, vždy prozatím u stejné hry. Taktéž se mi stalo, že mi při brouzdání po netu spadnul ovladač grafické karty, tudíž mi celá plocha zčernala. Po chvilce se to zase rozeběhlo.
Již zde začínám být bezradný a chvílema tu doslova hořim vztekem a zvědavostí co to může způsobovat a jak to mohu opravit.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Takovéto padání PC bývá způsobeno většinou zdrojem, takže bych si zkusil od někoho půjčit kvalitní a dostatečně výkonný zdroj a vyzkoušet ho.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Kdyby tu v okolí byl někdo známý s něčím silnějším než 800 tak bych vyzkoušel 
Momentálně si nový zdroj nemohu dovolit, vzhledem k tomu že jsou svátky a dost toho musím ještě nakoupit pro rodinu. Tudíž mě napadá jedině to, abych hodil zpět mou starou graf. kartu a tu novou prozatím uskladnil do té doby, než si zakoupím silnější zdroj. :/
Mohlo by to též dělat propojení grafiky se zdrojem? Vzhledem k těm dvěma vstupům na kartě:
http://www.custompcreview.com/wp-conten ... view-6.jpg
Oba mám připojené kabely od svazku ze zdroje (6 pin a 6+2 pin).

Momentálně si nový zdroj nemohu dovolit, vzhledem k tomu že jsou svátky a dost toho musím ještě nakoupit pro rodinu. Tudíž mě napadá jedině to, abych hodil zpět mou starou graf. kartu a tu novou prozatím uskladnil do té doby, než si zakoupím silnější zdroj. :/
Mohlo by to též dělat propojení grafiky se zdrojem? Vzhledem k těm dvěma vstupům na kartě:
http://www.custompcreview.com/wp-conten ... view-6.jpg
Oba mám připojené kabely od svazku ze zdroje (6 pin a 6+2 pin).
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
800W zdroj? Podle mě naprosto předimenzované. Nemyslím si, že nákup výkonnějšího zdroje, by něco řešil.
Ještě jsem chtěl zmínit, i když je to pravděpobodně blbost, jen už melu z posledních možností - mají RAMky (byť malý) vliv na GPU či opačně? Jen že mám v PC dva druhy RAMek. Velikosti stejné (2x a 3x 2GB), ale jiné frekvence.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš můžou mít vliv na ty BSOD, co vidíváš.
Před zakoupením nové karty vše běželo v pořádku - ohledně těch RAMek myslím. Každopádně jsem je vyndal a včera nic. Uvidím o víkendu, zkusím postup při kterém mi to házelo BSOD či blackout a dám vědět. Pokud hodí BSOD, napíšu kód chyby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 7743
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 12:37