Dobrý den, mám jeden velice nepříjemný problém..V PC mám nainstalovano 4GB ram v jednom slotu, avšak dnes, mi něják počítač blbl.
Sám zhasl monitor a po dvou restarech se zase PC rozjel..Nevím co stím je ale najednou ze 3,20 GB použitelných je pouze 1,45 GB..
Přikládám screen http://www.realny-zivot.cz/images/u/image_7691.jpg ..
Nevím si vůbec rady, za každou pomoc budu vděčný děkuji.
Edit - V biosu mi to ukazuje že je nainstalováno pouze 2048MB
Nefungující RAM?
-
- Pohlaví:
Re: Nefungující RAM?
1. obrázek se vkládá sem jako příloha
2. pro kontrolu paměti použij memtest
2. pro kontrolu paměti použij memtest
-
- Pohlaví:
Obrázky se dávají sem jako příloha. Ve správci úloh se podívej co tu RAM "žere".
Ono tam není co tu RAM žere, je tam pouze 1,45GB..Prostě jako kdybych měl ve slotu jen 1,45 GB a vůbec netuším čím je to způsobeno, ráno to bylo ještě v pořádku a to jsem s PC něják nemanipuloval.
-
- Pohlaví:
Samozřejmě že to tam je. Pokud není vidět v Biosu, může být vadná. Zkus ty RAM vyndat a znovu usadit.
Dobrá, po vytažení RAM ze slotu a následného načtení windowsu se mi již ukazuje že mám zapojeno 4GB.
Avšak v Biosu mi to stále ukazuje pouze 2048 MB.. problém tedy asi bude v RAMce
Avšak v Biosu mi to stále ukazuje pouze 2048 MB.. problém tedy asi bude v RAMce
-
- Pohlaví:
Zkus tam nechat každou RAM samostatně - co to bude ukazovat. Jak bylo psáno RAM můžeš zkontrolovat programy Memetest , nebo GoldMemory.
Mám pouze jednu RAM 4GB..
Ještě mám dotaz, když si pořídím novou RAM bude potřeba vyměnit i zdroj za lepší? mám pouze 350W
Ještě mám dotaz, když si pořídím novou RAM bude potřeba vyměnit i zdroj za lepší? mám pouze 350W
-
- Pohlaví:
RAM na zdroj nemá vliv, Pokud máš jenom jeden modul, pak ho zkontroluj.
Dobrá, děkuji moc za radu 

Zpět na “Problémy s hardwarem”