inicializace a formátování HDD
inicializace a formátování HDD
Potřeboval jsem naformátovat HDD, který dopodud fungoval v NB, kam jsem místo něj osadil jiný. Pokud HDD najdu přes správu disků, ukáže se příloha 1. Pokud dám inicializovat, ukáže se příloha 2. Poraďte co s tím.
Re: inicializace a formátování HDD
Dve moznosti:
1. Disk je kaput (lze overit pres Crystal Disk Info nebo test od vyrobce)
2. Disk je zaheslovany (je aktivni Drive Lock v BIOSu).
1. Disk je kaput (lze overit pres Crystal Disk Info nebo test od vyrobce)
2. Disk je zaheslovany (je aktivni Drive Lock v BIOSu).
re: inicializace a formátování HDD
Máte pravdu, je zaheslovaný. Heslo znám, ale nevím, jak jej v biosu odemknout. Nabízí mi to jen změnu hesla.
Budto je tam primo drivelock - disable a nebo jako nove heslo nedavej nic.
Nicmene - napriklad notebook od HP to heslo uklada nestandardne, takze kdyby to heslo prestoze ho zadavas spravne nebral, tak se to musi odemnknout zase v tom notebooku.
Nicmene - napriklad notebook od HP to heslo uklada nestandardne, takze kdyby to heslo prestoze ho zadavas spravne nebral, tak se to musi odemnknout zase v tom notebooku.
Tak drobný posun. Teď se zobrazuje toto následující. Když disk připojím k PC, hlásí mi, že není naformátován. Pokud dám formátovat, hlásí, že je chráněn proti zápisu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 20:39) ---
Zkusil jsem na něj nainstalovat W7. Při instalaci formátování proběhlo bez problémů a zdálo se, že i instalace proběhla v pořádku. Po startu NB však W nenaběhnou, jakoby tam nebyly.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 20:46) ---
Ještě možná důležitý detail - ten HDD byl původně v NB, který byl zakoupen s již nainstalovanými W7.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 20:39) ---
Zkusil jsem na něj nainstalovat W7. Při instalaci formátování proběhlo bez problémů a zdálo se, že i instalace proběhla v pořádku. Po startu NB však W nenaběhnou, jakoby tam nebyly.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 20:46) ---
Ještě možná důležitý detail - ten HDD byl původně v NB, který byl zakoupen s již nainstalovanými W7.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3150
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5282
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”