Tak samozřejmě, že se počítač nerozjede, když vytáhneš jeden z disků. Na prvním (kde byla Windows Vista) je také systémový svazek s BCD souborem a boot managerem.
V příkazovém řádku s právy správce spusť příkaz bcdboot D:\Windows /l cs-cz /s D:.
Pak by neměl být problém spustit laptop i bez toho disku 0 s Windows Vista.
Máš možnost znovu nainstalovat Windows 7?
Jak opravit smazane drivery a navratit zmizely hard disk?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak opravit smazane drivery a navratit zmizely hard disk
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ono na tom HD1 (starý) je OS (Winodws) poškozený a na tom HD2 počítám žádný není
Na jednom HD mam poskozenou Vistu
Na druhym HD mam funkcni W7 na ktery ted jedu
je potřeba někde sehnat instalační disk Windows (nejspíše win 7) nabootovat z tohoto disku a nainstalovat nový systém na HD2.
Ja mam instalacni CD pro Vistu. Problem ale je, ze mi laptop odmita cist CD a USB.
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Pro 2014 18:56) ---
V příkazovém řádku s právy správce spusť příkaz bcdboot D:\Windows /l cs-cz /s D:.
Kde najdu ten prikazovy radek spravy spravce, abych mohl spustit prikaz bcdboot D:\Windows /l cs-cz /s D: ??? Mam to hledat v bootu (kdyz ano, tak jak) ci v bezicim W7?
Ano, mam instalacni W7, ale bohuzel pouze to mohu instalovat z jiz beziciho jineho WIndows. Ne z bootu.
Mam instalacni CD Vistu pouzitelnou z bootu.
Avsak zasadni problem je, ze mi laptop odmita cist CD a USB.

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Příkazový řádek (cmd.exe) najdeš ve Start->All programs->Accessories.
Klik pravým myšítkem na Command Line a vybrat Run As Administrator.
Příkazový řádek (cmd.exe) najdeš ve Start->All programs->Accessories.
Mam tam: "Command Prompt" (nemam tam: "Command Line)
OK, jestli mam kliknout na: "Command Prompt", pak na: run as administrator, a co pak? ...a za jakym ucelem? Co to jako ma udelat / vyresit?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Účel je takový, že bude systémový svazek vytvořen na disku, kde jsou nyní Windows 7.
Pak bude možno disk 0 vyjmout a systém Windows 7 by i bez něho mělo jít spustit.
Proč ti nejde bootovat z flash disku? Nefunguje ti USB sběrnice?
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Pro 2014 10:15) ---
Odpusť, Command Prompt je to pravé. Mám českou verzi Windows.
Pak bude možno disk 0 vyjmout a systém Windows 7 by i bez něho mělo jít spustit.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Pro 2014 10:15) ---
Odpusť, Command Prompt je to pravé. Mám českou verzi Windows.
"systémový svazek" ...je to same, (jen jinak pojmenovane) pro : "Boot Manager" (BOOTMNG), kteryho to hlasilo ze ho nema? (viz vyse)
"disk 0" je ten nefunkcni disk: "C" s Vistou?
Jo, to zni logicky. Jeste ze BOOTMNG(systemovy svazek) lze nainstalovat z beziciho W7 (ja v to ani nedoufal
Jo, to fakt bych rad vedel proc. Jiz dele jeste pred tim totalnim kolapsem (ale stale v tomto roce) mi to zacalo necist USB a CD, at uz z BOOTU ci z beziciho Windowse.
P.S.
- "flash disku" se rika CDcku?
- "USB sběrnice" se rika USB storage? ...proste cemukoliv co se pripne pomoci zdirky USB?
Dobra, otevrel jsem: "Administrator Command Prompt", (takove cele cerne okno, A bilym pismem jsou tam nejaky kecy o Copyright, All rIghts reserved. A pak je pod tim radek:
D:\Windows\system32>_
(A to podtrzitko blika)
A co mam ted delat? Co tam mam napsat?
Účel je takový, že bude systémový svazek vytvořen na disku, kde jsou nyní Windows 7.
Jo, to zni logicky. Jeste ze BOOTMNG(systemovy svazek) lze nainstalovat z beziciho W7 (ja v to ani nedoufal

Jo, to fakt bych rad vedel proc. Jiz dele jeste pred tim totalnim kolapsem (ale stale v tomto roce) mi to zacalo necist USB a CD, at uz z BOOTU ci z beziciho Windowse.
P.S.
- "flash disku" se rika CDcku?
- "USB sběrnice" se rika USB storage? ...proste cemukoliv co se pripne pomoci zdirky USB?
Dobra, otevrel jsem: "Administrator Command Prompt", (takove cele cerne okno, A bilym pismem jsou tam nejaky kecy o Copyright, All rIghts reserved. A pak je pod tim radek:
(A to podtrzitko blika)

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
"systémový svazek" ...je to same, (jen jinak pojmenovane) pro : "Boot Manager" (BOOTMNG), kteryho to hlasilo ze ho nema? (viz vyse)
Ne. Systémový svazek je typ svazku, boot manager je soubor obsahující kód, který z části zavádí operační systém + další.
Ano
flash disku" se rika CDcku?
Ne
USB sběrnice" se rika USB storage? ...proste cemukoliv co se pripne pomoci zdirky USB?
Tomu
bcdboot D:\Windows /l cs-cz /s D:
Takze, za tady toto:
jsem napsal toto:
Takze cely radek po te vypadal takto:
D:\Windows\system32>bcdboot D:\Windows /l cs-cz /s D:
pak jsem stiskl klavesu ENTER.
Za okamzik se mi objevil pod tim radek s timto textem:
Boot files successfully created.
Pak jsem to okno zavrel.
Je to co chceme? Kdyz ano, tak co mam udelat dal? Znamena to, ze ted uz muzu klidne vyhodit ten disk s Vistou, nechat tam ten s W7 a pridat tam ten tvuj a pak pujde rozjet W7?
P.S.
Ted jde o to, co je to ten "svazek"? (Mozna-ze to znam v anglictine. Jak se to rekne anglicky?)
jsem napsal toto:
Takze cely radek po te vypadal takto:
pak jsem stiskl klavesu ENTER.
Za okamzik se mi objevil pod tim radek s timto textem:
Boot files successfully created.
Pak jsem to okno zavrel.
Je to co chceme? Kdyz ano, tak co mam udelat dal? Znamena to, ze ted uz muzu klidne vyhodit ten disk s Vistou, nechat tam ten s W7 a pridat tam ten tvuj a pak pujde rozjet W7?
P.S.
Ne. Systémový svazek je typ svazku, boot manager je soubor obsahující kód, který z části zavádí operační systém + další.
Ted jde o to, co je to ten "svazek"? (Mozna-ze to znam v anglictine. Jak se to rekne anglicky?)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to co chceme?
Ano
Znamena to, ze ted uz muzu klidne vyhodit ten disk s Vistou, nechat tam ten s W7 a pridat tam ten tvuj a pak pujde rozjet W7?
Ano
Volume
Svazek je objekt, který reprezentuje sektory z jedno či více oddílů (jednoduchý svazek, víceoddílový svazek), který ovladače souborového systému spravují
jako samostatnou jednotku. Jednoduchý svazek je de facto naformátovaný oddíl.
Pro systém používá MS dva druhy svazků, systémový (system volume) a spouštěcí (boot volume). Systémový svazek je vybaven VBR zaváděcím kódem, boot managerem a BCD souborem.
Oddíl na kterém se svazek nachází, musí být nastaven jako aktivní a musí být primárním oddílem.
Na spouštěcím svazku je samotná instatace Windows. Systémový svazek může být zároveň svazkem spouštěcím, jak tomu bylo defaultně u Windows XP.
U Windows Vista a výše, je systémový svazen oddělen od spouštěcího. Systémový se defaultně vytváří na 100MB velkém primárním oddílu.
Spouštění pak probíhá takto: Zavaděč BIOSu->zaváděcí kód MBR->zaváděcí kód VBR (systémového svazku)->boot manager->zavaděč OS winload.exe
STASTNE A VESELE VANOCE
Tak konecne! DIIIIKY moc, uz je to snad lepsi po tom prohozeni
:
Po te co jsem udelal ty zmeny viz:
v:
"Administrator Command Prompt"
a pak to restartoval a pak vymenil HD1 za ten tvuj, tak je stav tento:
Po zapnuti pocitace, mi to zase rekne:
"...BOOTMNG chybi. Restartujte klavesami Ctrl+Alt+Del..."
Restartuji to pomoci tech klaves a jeste pred tim nez mi tam staci naskocit zase tato veta, tak stisknu klavesu: F12. Tam mam vyber: First Internal HD a Second Internal HD. Kdyz vyberu HD1, tak mi tam spadne zase tato veta: "...BOOTMNG chybi. Restartujte klavesami Ctrl+Alt+Del..."
Ale kdyz vyberu HD2, tak se mi rozjede W7 (po jiz udelane uprave v "Administrator Command Prompt") a mnohem rychleji nez kdyz jsem tam mel ten muj stary jeste nevymeneny HD1.
Kdyz jsem rozjel W7, tak se mi tam objevilo upozorneni, ze abych pockal, ze se mi tam instaluje HD (ci tak neco...nejake nove zarizeni...) a pak mi to reklo, ze musim restartovat pocitac. Klikl jsem na: restartovat. V tu chvili se me tam objevila modra obrazovka a nejakej text na celou stranku. Stihl jsem jen precist, ze se pocitac rychle musi vypnout aby se neposkodil pocitac (myslim-ze to bylo v Anglictine). Pak se pocitac vypnul a restartoval. Zase jsem pomoci klavesy F12 musel zvolit HD2 abych rozjel W7.
Pak nesel internet: Musil jsem udelat nastaveni v Explorelu na: "automaticky hledat spojeni".
Takze nyni mam dva HDsky:
C: 464 GB FREE of 465 GB - je uplne prazdny kdyz kliknu na ten prouzek ve: Start>Computer
D: Kde mam temer plne W7 ze 149 GB
Po te co jsem toto udelal, tak nastala velka zmena ktera me uprimne pije krev / se....re:
Asi po roce, kdyz jsem koupil laptop se zdarma Vistou, primo od firmy DELL, tak mi zmizlo krasne pozadi (krasny obrazek) na obrazovce. A i kdyz jsem to tam znovu daval, tak vzdy pri zapnuti pocitace tam nic nebylo, jen CERNE pozadi. A dole v pravem rohu je napsane: "This copy of Windows is not genuine". A vzdy pri startu Windows, jeste nez nastartuje Windows, tak se tam objevi male bile okno, ktere me vyzyva, abych se zaregistroval. Ja ho samozrejme zaviram, protoze co je komu do toho aby vedel ma osobni data v ramci nejake registrace! Ja kdyz si jdu koupit rohlik do kramu, tak taky nemusim tam nahlasit ma osobni data.
Tedka, kdyz jsem vymenil ty disky, tak misto krasne fotky krajiny pozadi (kterou jsem tam vzdy mel, kdyz jsem tam mel OBA moje disky (pred vymenou) a jel jsem na W7), tak na me obrazovce mam zase to hnusne cerne pozadi jak jsem mivaval na te Viste, i prestoze nyni bezi W7 (coz pred vymenou nebyvalo). JE TO NEJAKY NEVIDITELNY VIRUS PRIMO OD VISTY CI CO TO JE?
Vista byla v cene laptopu koupenyho primo od vyrobce DELL (dostal jsem i instalacni CD Visty s napisem ze je to neprodejne a dodava se to jen zdarma pri zakoupeni laptopu od DELL), tak proc mi to rika, ze to neni "genuine"? A vydira me to
, abych se zaregistroval? Je to nejaka stenice primo od Visty ci je to uplne neco ciziho? (Standartni antiviraci a antihaveti mi to nikdy neodstranily.)
Tak ted mam "novy" funkcni HD, ale bez Windowse. Ja bych tam klidne zase nainstaloval Vistu z instalacniho CD Visty co jsem dostal od DELL pri zakoupeni laptopu, ale jak jiz jsem rekl: pocitac mi necte zadne CD ci USB. Tak, jak tam nainstalovat to Windows abych mohl pouzivat ten tvuj disk?
(Protoze ted stale jedu na ten muj starej opotrebovanej D disk s W7.)

Tak konecne! DIIIIKY moc, uz je to snad lepsi po tom prohozeni

Po te co jsem udelal ty zmeny viz:
v:
"Administrator Command Prompt"
a pak to restartoval a pak vymenil HD1 za ten tvuj, tak je stav tento:
Po zapnuti pocitace, mi to zase rekne:
"...BOOTMNG chybi. Restartujte klavesami Ctrl+Alt+Del..."
Restartuji to pomoci tech klaves a jeste pred tim nez mi tam staci naskocit zase tato veta, tak stisknu klavesu: F12. Tam mam vyber: First Internal HD a Second Internal HD. Kdyz vyberu HD1, tak mi tam spadne zase tato veta: "...BOOTMNG chybi. Restartujte klavesami Ctrl+Alt+Del..."
Ale kdyz vyberu HD2, tak se mi rozjede W7 (po jiz udelane uprave v "Administrator Command Prompt") a mnohem rychleji nez kdyz jsem tam mel ten muj stary jeste nevymeneny HD1.
Kdyz jsem rozjel W7, tak se mi tam objevilo upozorneni, ze abych pockal, ze se mi tam instaluje HD (ci tak neco...nejake nove zarizeni...) a pak mi to reklo, ze musim restartovat pocitac. Klikl jsem na: restartovat. V tu chvili se me tam objevila modra obrazovka a nejakej text na celou stranku. Stihl jsem jen precist, ze se pocitac rychle musi vypnout aby se neposkodil pocitac (myslim-ze to bylo v Anglictine). Pak se pocitac vypnul a restartoval. Zase jsem pomoci klavesy F12 musel zvolit HD2 abych rozjel W7.
Pak nesel internet: Musil jsem udelat nastaveni v Explorelu na: "automaticky hledat spojeni".
Takze nyni mam dva HDsky:
C: 464 GB FREE of 465 GB - je uplne prazdny kdyz kliknu na ten prouzek ve: Start>Computer
D: Kde mam temer plne W7 ze 149 GB
Po te co jsem toto udelal, tak nastala velka zmena ktera me uprimne pije krev / se....re:
Asi po roce, kdyz jsem koupil laptop se zdarma Vistou, primo od firmy DELL, tak mi zmizlo krasne pozadi (krasny obrazek) na obrazovce. A i kdyz jsem to tam znovu daval, tak vzdy pri zapnuti pocitace tam nic nebylo, jen CERNE pozadi. A dole v pravem rohu je napsane: "This copy of Windows is not genuine". A vzdy pri startu Windows, jeste nez nastartuje Windows, tak se tam objevi male bile okno, ktere me vyzyva, abych se zaregistroval. Ja ho samozrejme zaviram, protoze co je komu do toho aby vedel ma osobni data v ramci nejake registrace! Ja kdyz si jdu koupit rohlik do kramu, tak taky nemusim tam nahlasit ma osobni data.
Tedka, kdyz jsem vymenil ty disky, tak misto krasne fotky krajiny pozadi (kterou jsem tam vzdy mel, kdyz jsem tam mel OBA moje disky (pred vymenou) a jel jsem na W7), tak na me obrazovce mam zase to hnusne cerne pozadi jak jsem mivaval na te Viste, i prestoze nyni bezi W7 (coz pred vymenou nebyvalo). JE TO NEJAKY NEVIDITELNY VIRUS PRIMO OD VISTY CI CO TO JE?

Tak ted mam "novy" funkcni HD, ale bez Windowse. Ja bych tam klidne zase nainstaloval Vistu z instalacniho CD Visty co jsem dostal od DELL pri zakoupeni laptopu, ale jak jiz jsem rekl: pocitac mi necte zadne CD ci USB. Tak, jak tam nainstalovat to Windows abych mohl pouzivat ten tvuj disk?

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
V BIOS Setup přenastav prioritu HDD tak, aby se systém nejprve zaváděl z toho druhého disku s Win7.
Ntb byl zakoupen s OEM WIndows Vista, v BIOSu je tedy tabulka SLIC 2.0, která obsahuje licenční data pro Windows Vista.
Windows 7 byl aktivovaný aktivátorem, který softwarově emuluje SLIC 2.1 nebo aktivaci jinak obchází. Po přesunutí systémového svazku na druhý disk
byl ten mechanismus narušen a instalace Windows označena za nelegální. S tím ti pomoci nemohu, je to nelegální.
Ntb byl zakoupen s OEM WIndows Vista, v BIOSu je tedy tabulka SLIC 2.0, která obsahuje licenční data pro Windows Vista.
Windows 7 byl aktivovaný aktivátorem, který softwarově emuluje SLIC 2.1 nebo aktivaci jinak obchází. Po přesunutí systémového svazku na druhý disk
byl ten mechanismus narušen a instalace Windows označena za nelegální. S tím ti pomoci nemohu, je to nelegální.
Vtip je v tom, ze mi to oznacovani Windowse za nelegalni delalo i u Visty, ktera je zcela legalni (viz muj text vyse). A jeste vetsi vtip je ten, ze mi to zacalo blbnout az po nekolika mesicich. Mam takovy dojem, ze jsem tam natahnul nejakou svini kdyz jsem updatovat Vistu (vis prece, v ramci updatingu byly asi dva velke balicky).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4392
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 kvě 2025 14:38
-
-
- 3
- 3068
-
od kecalek