Ahoj,
Plánuji pod stromeček ještě koupit Genius SW-HF5.1 4800. Přiloženým kabelem to spojím s TV, ale uvažoval jsem nad připojením ještě PC. Otázkou je, zda následující bude vůbec možné. Základní deska PC má HD audio výstup (6x různobarevné zdířka na 3,5 Jack) a věž má RCA vstupy.
Existuje nějaký způsob, jak na vzdálenost 5 metrů PC s věží spojit s možností HD zvuku? Našel jsem pouze kabely 3,5 jack / 2x RCA.
Děkuji :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21. Prosinec 2014 (19:08:37)) ---
Zapomněl jsem připsat, takže ještě doplňuji. Hlavní je, aby zvuk hrál prostorově. Prostě aby nedošlo k tomu, že budou hrát jenom některé repráky nebo to bude třeba jenom 2.1,.... :)
Propojení HD PC výstupu s Hi-Fi věží Vyřešeno
Re: Propojení HD PC výstupu s Hi-Fi věží
Půjde. K PC to připojíš přes 3x (3,5 jack / 2x RCA). K TV přes 1x (3,5 jack / 2x RCA) (předpokládám že TV nemá 5.1 přes cinche, alespoň jsem to zatím nikde neviděl.)
Když to připojíš k TV přes 3,5 jack / 2x RCA pravděpodobně to bude hrát jen 2.1 nebo budou hrát všechny bedny, ale né s prostorovým efektem.
Když to připojíš k TV přes 3,5 jack / 2x RCA pravděpodobně to bude hrát jen 2.1 nebo budou hrát všechny bedny, ale né s prostorovým efektem.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže na propojení PC budu potřebovat 3x Kabel jack 3.5M - 2xcinch(M), 5m?
A jak to tedy celé zapojit tak, aby i TV hrála prostorově? Koukal jsem na ní a je tam 3,5 jack zdířka a pak 3x cinch (červená - R, žlutá - L, bílá - nota)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21. Prosinec 2014 (19:24:06)) ---
Opět dodatek. Žena ještě našla Genius SW-HF 5.1 4500. U té by bylo propojení také možné?
A jak to tedy celé zapojit tak, aby i TV hrála prostorově? Koukal jsem na ní a je tam 3,5 jack zdířka a pak 3x cinch (červená - R, žlutá - L, bílá - nota)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21. Prosinec 2014 (19:24:06)) ---
Opět dodatek. Žena ještě našla Genius SW-HF 5.1 4500. U té by bylo propojení také možné?
Přesně to co jsi poslal. Možná to dostaneš v balení.
TV ti prostorově hrát nebude, propojíš ji tím kabelem 3,5 jack / 2x RCA. Takže ti budou hrát buď jen 2.1 nebo všechny bedny, ale né prostorově, bude to jen rozšířené stereo. Teď nevím, buď se zeptej někoho kdo je má nebo odzkoušej v obchodě.
3x cinch (červená - R, žlutá - L, bílá - nota) je vstup třeba pro DVDčko.
-------
Ty Genius SW-HF 5.1 4500 je to samé jen v jiné barvě.
-------
Ze stereo jacku 5.1 neuděláš, virtulní 5.1 umí ze stereo jacku udělal myslím Logitechy.
TV ti prostorově hrát nebude, propojíš ji tím kabelem 3,5 jack / 2x RCA. Takže ti budou hrát buď jen 2.1 nebo všechny bedny, ale né prostorově, bude to jen rozšířené stereo. Teď nevím, buď se zeptej někoho kdo je má nebo odzkoušej v obchodě.
3x cinch (červená - R, žlutá - L, bílá - nota) je vstup třeba pro DVDčko.
-------
Ty Genius SW-HF 5.1 4500 je to samé jen v jiné barvě.
-------
Ze stereo jacku 5.1 neuděláš, virtulní 5.1 umí ze stereo jacku udělal myslím Logitechy.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha. V tom případě další dotaz. Existuje nějaký způsob, jak to vytvořit? Existuje nějaký mezi "převodník"? Pokud ne, tak je asi zbytečné kupovat 5.1 věž, když zvuk z TV bude maximálně 2.1 ne? V takovém případě bych tě poprosil o nějaké doporučení jiné věže, kde mi nebudou 3 repráky ležet ladem (prioritní je tu TV, PC jenom na občasné puštění hudby).
Převodník existuje pod máš u TV optický výstup. Pak by ti hrálo pravé 5.1. Ale stojí asi 1200kč a to ještě z ebaye a TV musí umět nějaké dekódování nebo co, v tom už se neorientuji.
Pak je možnost si koupit "rozbočku" z 1x 3,5mm jack na 3x 3,5mm jack, pak ti budou hrát všechny bedny, ale nebude to prostě to pravé 5.1, tj. centr. nebude řečový kanál a zadní bedny budou hrát to samé co ty přední.
Logitech Z506 umí z 3,5mm stereo jacku udělat pseudo 5.1, takže se to bude 5.1 blížit, ale nedoporučuji, subwoofer má jen 4" reprák a hraje to špatně.
2.1 nebo 2.0 bedny bych ti klidně nějaké doporučil, ale neznám cenový strop.
Pak je možnost si koupit "rozbočku" z 1x 3,5mm jack na 3x 3,5mm jack, pak ti budou hrát všechny bedny, ale nebude to prostě to pravé 5.1, tj. centr. nebude řečový kanál a zadní bedny budou hrát to samé co ty přední.
Logitech Z506 umí z 3,5mm stereo jacku udělat pseudo 5.1, takže se to bude 5.1 blížit, ale nedoporučuji, subwoofer má jen 4" reprák a hraje to špatně.
2.1 nebo 2.0 bedny bych ti klidně nějaké doporučil, ale neznám cenový strop.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky moc za rady. Poradil jsem se s drahou polovičkou a nakonec jsme dospěli k závěru, že to nemá cenu. Byly by to zbytečně vyhozené peníze, které můžeme vrazit do něčeho jiného. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2045
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek
12 led 2025 12:01