PC do 6000Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ilithien
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC do 6000Kč

Příspěvekod ilithien » 30 pro 2014 20:14

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit s nákupem jedn. komponentů. Stávající sestava je prehistorická CPU: AMD Athlon 64 3000+, grafika: Radeon X1600 Pro, MB: Gigabyte K8NE, 3GB RAM.

Postupem času jsem něco dokoupil, takže se mi nyní jedná o CPU, MB, paměti a skříň. CPU se mi zalíbil Intel G3258, deska: GIGABYTE H81M-HD3, paměti: Crucial 4GB DDR3 1600MHz CL11 (2x4GB???), case: asi co nejlevnější. Jediným dalším doplňkem by byla interní čtečka karet s USB 3. Mám: zdroj Cooler Master Thermal Master 500W, mechaniky a disk (SATA II) také. Integrovaná grafika by měla postačit: hraju HOMAM 3, Diablo 2, atd.

Účel PC: kancelářská práce, internet, občasné hraní her (většinou starých vykopávek), sem tam amatérské úpravy videa a fotek. Rád bych, aby PC nebylo za rok k vyhození a šla do něj i něco dokoupit v případě potřeby. Předchozí sestava mi slouží dodnes, ale uvítal bych něco svižnějšího. OS bude Windows 7. Předem děkuji za všechny rady, porady a nápady.

Reklama

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”