CPU teplota 88 st. C

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

marketa2
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

CPU teplota 88 st. C

Příspěvekod marketa2 » 03 led 2015 12:07

Ahoj, mám problém s chlazením. 1. Větrák hučí od samého začátku, 2. Od samého zapnutí v BIOSU je CPU temp. 88 C.
Před rokem a půl cca jsem vyměˇnovala větrák CPU vč. teplovodivé pasty (PC byl hlučný - pomohlo to, ale teˇd je to zas hlučný). Mám malý case (takový 3/4), navíc mi BIOS ukazuje, že nemám Chassis Fan - je to možné?
Přikládám screenshot z BIOS a taky vnitřku, aˇt vidíte, jak je to tam nahačmané.
Obrázky jsou jpg, ale nejdou mi do příloh vložit, takže linky:
http://www.2imgs.com/dcfe5872a1

http://www.2imgs.com/89ab0d27f4

Reklama
guest

Re: CPU teplota 88 st. C

Příspěvekod guest » 03 led 2015 12:35

Obrázky samozřejmě vložit jdou, jenom nesmí být rozlišení jako na tisk plakátu.
Přílohy
89ab0d27f4.f.jpg
dcfe5872a1.f.jpg

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 03 led 2015 13:06

Dík, takhle to bude pro čtenáře lehčí, než klikat :-) Já bohužel na tebletu neměla jak ty obrázky zkomprimovat. Používám ho jen na psaní a web a pak takové krizové situace, jako je tahle.

1. Tak jsem pro jistotu větrák na cpu vyčistila, a mám teď v BIOSu 68 st. C po vychladnutí a zapnutí. To se mi taky nezdá nijak famózní, co myslíte?
2. A ten větrák na šasi - ten teda asi fyzicky opravdu nemám (jestli je to to, co by bylo na bedně zezadu) - Potřebuju ho?
3. Kdybych ho tam totiž dokoupila, není úplně jisté, že bych ho tam narvala, a kdybych ho tam narvala, jak by tam proudil vzduch? Už teď je to tam všechno nalisované. A k tomu se váže moje 3. otázka: Nemůžou tu teplotu způsobovat i ty kabely tím jak jsou objemné a zamezují proudění vzduchu?

Myslíte, že bych měla vyměnit case? Na co bych si měla dát pozor? Mám k dispozici 2 staré PC, tak bych mohla vzít case z nich, ale mám obavu, aby se mi tam dala přichitit mobo a aby tam sedly vstupy na USB, karty, jacky a tak...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 led 2015 14:42

Vypadá to že chladič špatně sedí na CPU.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 03 led 2015 14:46

El Diablo na to přišel, není to usazené a zacvaknuté.
Přílohy
89ab0d27f4.f.jpg

lucaso84
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod lucaso84 » 03 led 2015 14:49

Nejde o klikání, ale o to, že pokud to je něco neověřeného tak by to mohl být odkaz klidně na nějakou havěť. To je spíš ten důvod. Aspoň si to myslím.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 led 2015 15:12

Blue Spirit píše:El Diablo na to přišel, není to usazené a zacvaknuté.

Bohužel musím oponovat, mám na jedné desce stejného Zalmana a ten na fotce je připevněný a zacvaknutý naprosto standardně. Tím netvrdím, že nemůže špatně sedět na CPU.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 03 led 2015 15:14

Já tam vidím tu spodní klipsnu odepnutou.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 led 2015 15:18

Takhle je to spravne, ty klipsny nejsou na obou stranach stejne.

Predpokladam ze to je socket AM2, presne to same tu mam pred sebou rozebrane na stole - i se stejnym chladicem.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 led 2015 15:21

Tam není klipsna, tam je jen třmen zasunutý do otvoru v protikusu a na protější straně je do druhého protikusu zacvaknutý.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 03 led 2015 15:37

wattmetr to asi popisuje přesně - kovové "vahadlo" :-)) na jehož obou str. js. třmeny. ten, který je dál od zdroje - do něj se zahákne zobáček z dolního držáku (to bylo dobře zaháklé), druhý třmen s páčkou - zatlačí se na páčku a do třmenu se navlíkne háček z dolního držákku. Problém je, že je to blízkko u zdroje a když docvaknu tu páčku až dolů, tak jak by to mělo být, tak ta úchytka páčky (to kolečko, na který tlačím palcem) se narve do mřížky od zdroje (je tam tak málo místa!) a zablokuje vrtuli chladiče na zdroji.

Přečuhuje to do tého větráčku od zdroje cca 4mm - celkem dost. Můžu to zkusit zkrátit štípačkama, tu pacičku na tlačení palcem :-) Zkusím to...

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2015 15:44) ---

hmm, blbost, přirozeně - kov, ze kterého je třmen se slavnou páčkou je pevnější, než pružné vahadélko :-( To teda nevím, co s tím. Když to tam narvu a zastavím tím tu vrtuli u zdroje, tak to asi bude ještě horší co? A co kdybych to udělala a nechala odklopený dekl, tak že by byl přívod vzduchu prostě zvenku? Bylo by to lepší nebo horší?

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Led 2015 15:47) ---

wattmetr - koukám na ten větrák.. Co kdybych odmontovala tu umělohmot. vrtulku (2x2 šroubky) a otočila to vahadélko, abych to mohla zacvaknout obráceně - s tou páčkou u toho chladiče s nápisem ASUS. A pak bych tu vrtulku dala zpátky... Co myslíš?

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 led 2015 16:01

Větrák zdroje nesmíš mechanicky zastavit (na delší dobu pochopitelně), nadělala bys víc škody než užitku. To otočení třmene je reálné pokud Ti ta druhá strana třmene taky nezasáhne až do větráku. Ale to musíš vyzkoušet, já momentálně tu možnost nemám.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3796
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1887
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”