Ahoj,
mám na notebooku DVD vypalovačku hl-dt-st dvd+-rw gt32n ata .... Asi na pár měsíců jsem jí měl vyndanou z noťasu a položenou na poličce. Poté, co jsem ji znovu nacvakl do noťasu mi opravdu blbě čte a hlavně (ne)vypaluje DVDčka... Nevíte čím to je? Mechanika byla sice na poličce ale nikdy mi nespadla, o žádném mechanickém poškození nevím. DVDčko se mi jakože vypálí ale potom při verifikaci mi to hodí chybu. .a taky to někdy hrozně trvá, než se dvd načte, někdy se nenačte.. Může to být třeba jen zašpiněný laser? Co pomůže ? čistící CD? Díky za radu
Dlouho vyndaná DVD mechanika po vrácení do NB špatně čte *
Dlouho vyndaná DVD mechanika po vrácení do NB špatně čte *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 led 2015 23:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s DVD mechanikou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s DVD mechanikou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s DVD mechanikou
Zkus ji vyčistit.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
no proto se ptám.. čím ?
mám si koupit čistící CD? nebo stačí kolínská ? 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlépe isopropylalkohol. Kolínskou bych nepoužíval. Ty čočky jsou plastové, nemáš čistič na LCD monitory?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
nemám.. kde to prosímtě seženu ? ten isopropylalkohol
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dlouho vyndaná DVD mechanika po vrácení do NB špatně čte
Různě: http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=isopropylalkohol
GES, GM, lékárny...
GES, GM, lékárny...
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 led 2015 23:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava poničeného odkazu: [ nahrazeno %5B a ] nahrazeno %5D
Důvod: Oprava poničeného odkazu: [ nahrazeno %5B a ] nahrazeno %5D
zkusím tedy lékárnu..
Na čištění optiky (čočky) úplně stačí obyčejný líh. Nejlépe nanést na jemný hadřík, který nepouští chlupy a pak opatrně, protože čočka má velmi jemné zavěšení, čočku očistit. S úspěchem používám rovněž tzv. "uchošťoury", ale občas pustí chlup, takže je třeba to po čištění zkontrolovat a vyfoukat (stačí ústy, bacha - nepoprskat!).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2304
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 6027
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7989