NumLock-On-Login-Win8.1 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

NumLock-On-Login-Win8.1

Příspěvekod Jan Pašek » 03 led 2015 23:04

Už druhý den se peru s aktivací klávesy Num Lock. Při startu nového PC sem si vybral přihlašování pomocí pinu je to rychlé a mohlo by být ještě rychlejší kdyby sem nemusel dávat pozor jestli numerická klávesnice skutečně píše čísla.

Návodů na opravu sem prošel bezpočet nic nezabralo. Jako ukázku přikládám odkaz na ten snad nejzdařilejší
http://www.pcporadenstvi.cz/jak-nastavi ... u-pocitace
(v komentářích ještě další postup který jsem jinde nenašel) bohužel buď je chyba mezi PC a židlí nebo je to "volaaké čudné" Při přihlašovací obrazovce mám NumLock stále vypnutou.

Je tu někdo s Win 8,1 komu se Num lock zapíná ihned při staru PC? Zajímali by mne hodnoty klíčů (popisovaných v odkazovaném návodu) ve vašem PC.
Nebo by ne zajímalo rozšifrování jednotlivých číslic v hodnotě zmiňovaného klíče.

Znáte někdo ještě nějakou jinou fintu?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: NumLock-On-Login-Win8.1

Příspěvekod Uziv00 » 04 led 2015 07:23

Ahoj Honzo! Tebe už jsem neviděl... :D
Nevím jestli ti to pomůže a ani nevím, jestli to platí i pro W8. Ale existuje malý fígl bez zásahu do registrů.
Po zapnutí PC a najetí do přihlašovací obrazovky zmáčkneš NumLock (a tím aktivuješ číselnou klávesnici). Nepřihlásíš se a restartuješ. Od té doby je při přihlašovacím dialogu NumLock zapnutá.

morik242
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: NumLock-On-Login-Win8.1

Příspěvekod morik242 » 04 led 2015 09:57

To co píše ITC by mělo jít i na Win 8.1 já jsem se s tím kdysi taky pral a jednou jsem to "omylem" zrestartoval a bylo to.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
- Mark Twain

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: NumLock-On-Login-Win8.1  Vyřešeno

Příspěvekod Jan Pašek » 04 led 2015 20:54

To ITC - To víš hodně práce málo času. Takoví zaměstnání kde bych stihnul zabývat se ještě svými vlastními projekty už asi neseženu. Musím makat rukama a na hraní s PC jaksi nezbývá čas. Bo pokud chceš nějaký ten peníz navíc je běžné pracovat 6 dnů v týdnu a nad rámec běžné pracovní doby. No a že sem tu ... obešel sem ježíšky s kloboukem a konečně si pořídil nový NTB http://www.alza.cz/hp-pavilion-15-g002n ... 939652.htm a to za pouhých 10 tisíc.

To morik242 - to co píšeš je v tom návodu taky a nezabralo to.

Ale už to chodí! Stačilo si jen v duchu projít co sem s tím všechno prováděl a zjistil jsem že kromě změny hodnot registru je třeba ještě vypnout zrychlený start já to včera dělal odděleně a ne najednou. Takže stačilo jen znovu a pořádně číst zmiňovaný návod.

Děkuji Vám za váš čas a projevenou účast.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”