Chladící podložka do 500 Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

paklic9
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Chladící podložka do 500 Kč

Příspěvekod paklic9 » 04 led 2015 23:13

Zdravim, od vanoc mam novy herni notebook lenovo y50-70 15.6 palcu, ted si k nemu chci poridit chladici podlozku, abych mu snizil teploty a zvysil zivotnost a celkove to pro nej bude lepsi.
Chladici podlozky jsem nikdy nekupoval, takze s nima nemam zadne zkusenosti. Proto pisu sem, jestli by jste mi poradili.
Notebook ma chlazeni zespodu a zezadu pod obrazovkou obrazovky, coz je trochu nebovykle, vetsina ma chalzeni z boku. Pomuze mi teda ta chladici podlozka, kdyz je tam takove chlazeni? Ale asi jo.
Chladici desku bych chtel spis nejakou levnou, uz ten notas stal dost, takze tak do 500 Kč maximalne, ale lepe tak do 400 Kč.

Dival jsem se na toty:
http://www.alza.cz/zalman-zm-nc3-d344207.htm - Ma dobre rozmery, tak akorad pro notas + vcelku dobre recenze.
http://www.alza.cz/belkin-f5l001-cerna-d144453.htm - Tahle ma vyhodu, ze neni rovna a je tak trochu "prohnuta" do spodu, takze je tam misto, aby teply vzduch odchazel bokem pryc, takze by mozna byla dobra pro tenhle notebook, jak ma chlazeni ze spodu a zezadu. + Ma vcelku dobre recenze.
http://www.alza.cz/trust-notebook-cooli ... 329446.htm - Tahle se mi zda mala.
http://www.alza.cz/evolveo-coolstand-ii ... .htm#popis - Ma dobre rozmery, tak akorad pro notas, ale malo recenzi.

Jakou by jste mi doporucili?

Jinak velikost notasu je:
šířka=387 mm
hloubka=249 mm
výška=23.8 mm

Reklama
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Chladící podložka do 500 Kč

Příspěvekod Microsheep » 05 led 2015 06:49

Asi bych doporučil první odkaz - Zalman. Používá kamarád na obdobném Lenovu, také novém. Vypadá dobře, pohodlný sklon, dělá,co má.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 05 led 2015 13:54

Dobre, taky mi pripada dobra ta ZALMAN. Jen jeste uvazuji o te EVOLVEO CoolStand II. Protoze ma 2 vetraky 14 cm, celkove vetsi nez ten 1 velky u ZALMAN 20cm. A maji vetsi rychlost otacek, az 1200 RPM (jdou regulovat). ZALMAN ma jen 575 RPM. Podle tehle statistik vypada ta EVOLVEO lepsi, ale nenasel jsem skoro zadne recenze. Takze nevim no, jestli mam riskovat a nebo jit pro overeneho ZALMANA. Co myslite?

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Matiseli » 05 led 2015 14:15

K oné podložce Evolveo jsem recenzi našel zde.

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 05 led 2015 14:49

Tu recenzi jsem taky nasel, ale zadnou jinou a nerad se rozhoduju podle jedne recenze, jeste kdyz se v tom uplne nevyznam. Ale diky.

Nevim no, kterou si mam poridit, cenove jsou na tom dost podobne. Treba mi nekdo tady jeste poradi a nebo jeste neco najdu na netu, podle ceho se rozhodnu.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 05 led 2015 15:00

Vzal bych si Evolveo.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 05 led 2015 15:01

tahle je dobrá, ale trochu dražší: http://www.czc.cz/deepcool-wind-pal/106533/produkt

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 05 led 2015 15:05

A jestli vůbec bude. Nemají žádný termín.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

paklic9
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod paklic9 » 05 led 2015 22:42

No cekat se mi moc nechce a nevypada, ze by ji brzo meli. A je dost podobna te EVOLVEO, az na to ze ta EVOLVEO je z plastu.

Ok, tak asi vezmu tu EVOLVEO CoolStand II, vypada to, ze je vykonejsi na chlazeni, aspon podle statistik.

Akorad me stve, ze ta EVOLVEO je z plastu, ale tak to snad tolik nevadi. Jen jsem slysel, ze nektere plasty se rychle nici, ale zalezi na kvalite, tak doufam, ze tahle mi nejakou dobu vydrzi, aspon ty 2 roky.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”