LAN
LAN
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, někde jsem slyšel, že se dá zvýšit výkon přenosu přes lan síť do jiného PC vypnutím nějaké funkce, ale nemohu si vzpomenout co to bylo neporadil by mi někdo prosím ? :) mám windows 8.1 děkuji za rady :)
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: LAN
co se týká přenosu v síti, já žádný specifický nastavení nedělal a neni problém dosáhnout maxima 

když to jede takhle rychle přes WAN, neni důvod, aby to přes LAN jelo pomalejc
záleží jenom na tom, jestli je ten router dostatečně výkonnej, tak se pochlub, co máš za dělo

když to jede takhle rychle přes WAN, neni důvod, aby to přes LAN jelo pomalejc

záleží jenom na tom, jestli je ten router dostatečně výkonnej, tak se pochlub, co máš za dělo

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
máš štěstí, už sem si chystal je*ací proslov
tenhle tp-link má ještě výkonnější procesor než můj asus (+/- cca, rozhodně má vyšší frekvenci), tak co tam chceš optimalizovat?
jak rychle ti to frčí? je třeba brát v úvahu rychlost datovejch úložišť, taky s větším množstvím paralelních přenosů se jejich výkon snižuje, a pak samozřejmě přes wifi to nikdy nebude ono, maximální rychlost de jedině přes kabel 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
chtěl bych to přes wifi, ale ve škole sme se učili cosik o tom, že se dá v lan síti posílat nějak jak v UDP protokolu jako je video na youtube... a lan jede jen 8Mb/s. Chtěl bych potom dát hardisk do routru a chtěl bych, aby to netrvalo tak dlouho :)
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
kdybys přenášel v udp, poztrácej se ti pakety a seš... víš kde 
taky by nebylo od věci si pro začátek aktualizovat fw (a případně si opsat nastavení wan, pokud isp nemá dhcp), může se tam objevit nějaký nový nastavení
co se týká rychlosti přes wifi, je třeba využívat volný kanály o šířce 40 MHz, viz analýza z inssideru nebo wifi analyzeru

taky by nebylo od věci si pro začátek aktualizovat fw (a případně si opsat nastavení wan, pokud isp nemá dhcp), může se tam objevit nějaký nový nastavení

co se týká rychlosti přes wifi, je třeba využívat volný kanály o šířce 40 MHz, viz analýza z inssideru nebo wifi analyzeru
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no aby sis před šťouráním v nastavení aktualizoval firmware v routeru, páč tam výrobci průběžně přidávaj a opravujou různý věci, ale nejdřív si opsal nastavení u položky wan, abys nedopadnul jako jeden týpek tady, co s tim laboroval a vyresetoval si nastavení pro připojení k netu
(pokud se to nenastavuje samo z dhpc isp)
poslední řádek je nastavení wifi - je třeba využívat širší kanál (standardně má jenom 20 MHz) a ten kanál nesmí využívat nikdo jinej v dosahu, aby se to nemlátilo mezi sebou

poslední řádek je nastavení wifi - je třeba využívat širší kanál (standardně má jenom 20 MHz) a ten kanál nesmí využívat nikdo jinej v dosahu, aby se to nemlátilo mezi sebou
Naposledy upravil(a) x-rated dne 09 led 2015 20:58, celkem upraveno 1 x.