Zdravím,
Mám tu jeden problém. Když zapnu PC, tak počítač šlape v pořádku, ale tak po 1-2 hodinách se strašně zahltí operační pamět. I když ve správci úloh nevidím nic, co by žralo tolik paměti, tak je prostě ramka zahlcená tak na 80-90%. Když se odhlásím a opět přihlásím, tak je pamět stále zahlcená.
Moje PC sestava: AMD Phenom II x6 1035T 2,6Ghz
Asus NVidia GeForce gtx 560Ti 1GB
4GB ram
Zakládovka:Asus M5A97 Le R2.0
Prosím o radu. Díky.
Zahlcení RAM
Re: Zahlcení RAM
Používám Windows 7 Home premium 64bit.
Stáhnul jsem si nějakej program Memory cleaner. Pamět mi to sice vyčistí, ale asi na 1 minutu. Potom se zase zahltí. Zkoušel jsem i vypnout nějaký ten Superfetch, ale nepomohlo to. Momentálně systém využívá 3gb ram. Bez prohlížece 2,5gb. Dřív systém využíval bez prohlížece cca 1,5gb ram.
Stáhnul jsem si nějakej program Memory cleaner. Pamět mi to sice vyčistí, ale asi na 1 minutu. Potom se zase zahltí. Zkoušel jsem i vypnout nějaký ten Superfetch, ale nepomohlo to. Momentálně systém využívá 3gb ram. Bez prohlížece 2,5gb. Dřív systém využíval bez prohlížece cca 1,5gb ram.
-
- Pohlaví:
Co vše je v paměti záleží na momentálním stavu systému a spuštěných programech. 4GB jsou tak tak minimum pro běh 64-bit. systémů. Takový program je k ničemu. Neudělá nic jiného, že paměť nahraje na swap, proto se po chvíli zaplní znovu, jelikož je prostě potřeba.
Jestliže nemáš vážné problémy (systém či programy se sekají kvůli swapujícímu disku), pak to vůbec neřeš.
Jestliže nemáš vážné problémy (systém či programy se sekají kvůli swapujícímu disku), pak to vůbec neřeš.
To ano, ale PC jel celý 3 roky v naprostým pořádku. Teď si zahraju sotva Battlefield 3. Mám 4GB RAM DDR3 667mhz. Když si dokoupím třeba tyto http://www.czc.cz/kingston-value-4gb-dd ... _DDR3_1333 budou všechny ramku spolupracovat, a nebo musím koupit kompletně nový ?
-
- Pohlaví:
Tak si PC otestuj na viry, pročisti, odinstaluj nesmysly. vytvoř log z HijackThis a vlož jej do sekce HijackThis, kde požádej o kontrolu (články a návody). Spolupráce ramek - to bychom museli vědět, jaké ramky tam máš.
Moje RAMky: 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 671MHz. To je vše co o nich vím.