Výroba externího disku Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bubitinka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Výroba externího disku  Vyřešeno

Příspěvekod bubitinka » 18 led 2015 21:49

Zdravím všechny!

Již delší dobu se poohlížím po novém externím disku, a napadlo mě si jej sama sestavit. Již jeden takový doma mám- vyrobený, od borce přes IT.
Funguje skvěle- rychlý, tichý, no prostě paráda. Ovšem, již je úplně plný, a tak bych si ráda pořídila nový. Ten "borec", který mi ho vytvářel má plno práce, a na mě a mé problémy nemá čas. :D
Můj dotaz: Vybrala jsem si "krabičku" ICY BOX 231StU3-G , a k tomu "vnitřek" buď Western Digital 2.5" Blue Mobile 1000GB 8MB cache a nebo Hitachi Travelstar 5K1000 1TB.
Potřebuji poradit, zda to půjde dát dohromady- krabička + disk. Myslíte, že mi to bude fungovat? Nebo co je potřeba k tomu, aby to fungovalo?

Nejdradši bych byla, kdyby se našel někdo šikovný, komu bych donesla nakoupené produkty- disk, krabičku, usb a já nevím,co vše je potřeba, a ten šikovný borec by mi to dal dohromady. Mám toho více, co potřebuji probrat ohledně mého notebooku- např. když přemístím všechny soubory na nový exterák, tak bych chtěla ntb přeinstalovat, a to také neumím. CD s W7 entert. doma mám, jen to neumím zprovoznit.

Prosím tedy o radu ohledně exteráku a jeho výroby, případně pokud je tu nějaký borec z Prahy, který by se na to podíval, prosííím, napište mi!
Samozřejmě zaplatím, jako v klasickém PC servisu, jen těm komerčním servisům nevěřím, a o svůj milý noťásek se bojím.
Děkuji za všechny rady!!
:inlove:

Reklama
Babis
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výroba externího disku

Příspěvekod Babis » 18 led 2015 22:07

Ahoj. Jestli ti bude exterňák jenom stát doma na stole a neplánuješ ho nikam nosit, tak se ti vyplatí 3,5". Nedávno jsem tohle taky řešil. Splácat dohromady se ti to taky nevyplatí, protože tě to vyjde o dost dráž. Stejně tak se ti nevyplatí ani 1TB. V nejlepším poměru cena/výkon mi vyšel tento https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007H24E0001QWW a taky jsem si ho i koupil. 1TB vyjde na 2000, 2TB na 2500. Na Alfě je nejlevnější a máš poštovný zdarma. Nemusíš nic sestavovat, píchneš ho do elektriky a můžeš zvesela zálohovat. :smile:

Ohledně ostatního ti nepomůžu, do Prahy to mám dost daleko ;)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 18 led 2015 22:28

Nehledej v tom vědu.Je to jen skládanka nebo můžeš koupit komplet.Jako datové úložiště třeba-
http://www.czc.cz/thermaltake-river-iii-5g-stribrna/159076/produkt

http://www.czc.cz/wd-red-2tb/111718/produkt

https://www.youtube.com/watch?v=TWHhdgxP8X4

počkej na víc nabídek.Víc hlav víc ví.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 18 led 2015 23:38

A jsi na 3535,- + poštovný kdyby to bylo na CZC. + samozřejmě práce, kdyby to nevzládla dát sama dohromady
Hotovej Seagate stojí 2479,-. Nevidím důvod, proč dávat přes 1000,- navíc.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 19 led 2015 18:21

V životě jsem zatím nepotřeboval navštívit prodejny typu czc a pod.i,když je mám nedaleko.Mám svého prodejce,který nenatahuje ceny a zboží mám většinou v řádech stokorun levnější nehledě na jeho spolehlivost a jsem zatím maximálně spokojen.Až si tohle lidi uvědomí tak se s cenama pohnem trochu dál.

A,co se týče boxu tak ten tvůj také bez problémů rozebereš a dáš tam cokoli jiného v případě,že se tvůj disk odebere do křemíkového nebe?V případě skládání věřím,že když půjde koupit do slušného obchodu tak prodavač ho má složený za 10vteřin a pokud je slušný tak ho i naformátuje a dokonce za to nebude ani nic chtít.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 led 2015 18:26

V životě jsem zatím nepotřeboval navštívit prodejny typu czc a pod.i,když je mám nedaleko.Mám svého prodejce,který nenatahuje ceny a zboží mám většinou v řádech stokorun levnější nehledě na jeho spolehlivost a jsem zatím maximálně spokojen.Až si tohle lidi uvědomí tak se s cenama pohnem trochu dál.

Nějak nevím, co tím chtěl básník říci?

A,co se týče boxu tak ten tvůj také bez problémů rozebereš a dáš tam cokoli jiného v případě,že se tvůj disk odebere do křemíkového nebe?

Ano ten Seagate jde rozebrat, HDD z něj jde vyndat a použít třeba v PC, nebo do rámečku vložit jiný HDD (sám vlastním 3TB verzi).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 19 led 2015 18:32

Nějak nevím, co tím chtěl básník říci?

Přesně,co jsem psal.Když vidím rodíly třeba na určitém ssd-600,grafická karta 500 atd. tak to už je trochu k zamyšlení.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 led 2015 18:36

To jsem pochopil, ale nevím co jsi tím chtěl říci vzhledem k tématu. Samozřejmě, že se mnohdy dají komponenty sehnat levněji, ale to už je jen o tom, jakou konkrétní nabídku dostaneš, a o štěstí, jakého máš obchodníka, pokud je ten tvůj schopný nabídnout komponenty levněji než velké e-shopy, tak je to jen dobře, třeba u nás v okolí takový není...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 19 led 2015 18:41

Myslíš tohle?

počkej na víc nabídek.Víc hlav víc ví.

a je jen na ní,co si vybere.Já jí ho nevnucuju.

//
Neříkám, že něco vnucuješ, jen jsem nějak nenalezl asociaci k tomu cos psal, toť vše.
//Martab

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pon Led 19, 2015 6:52 pm) ---

To je v poho.Kdyžtak smázni posledních pět příspěvků a uvidíme jestli se ještě ozve.

bubitinka
nováček
Stav:

Příspěvekod bubitinka » 19 led 2015 19:30

Děkuji, pánové, za všechny reakce!
Zrekapitulujeme si to tedy: Nejlépe udělám, když si koupím tento disk? http://www.czc.cz/seagate-expansion-des ... 65/produkt
Já právě myslela, že když si to vyrobím sama, že ušetřím, ale jak koukám, tak asi nic. Ten, který jsem kupovala cca 2roky nazpět od borce, co se počítačům věnuje denně, mě stál 500Kč, velikost 500GB. V té době byl kvalitní exterák ve stejné velikosti nejméně o litr dražší, tak právě z toho jsem usoudila, že když si to člověk sám vyrobí, vyjde to levněji....
Žádného prodejce, který má lepší ceny než velké shopy jako Alza,czc,Mironet apod. asi neznám. Bydlím v Praze, takže dopravu neřeším.
Každopádně moc díky za pomoc! :-)
Teď už jen vyřešit zbylé problémy - jako nefungující USB port a taknějak, a budu zase happy se svým milovaným notebookem. :-D

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 19 led 2015 20:22

Ano, ten Seagate bude nejvhodnější. Jak i píšou v komentářích, fakt oceňuju tu malou diodku nahoře. Disk, co jsem měl předtím mi každej večer vypaloval oči, musel jsem přes to dát víčko od Coca Coly. :lol:
Tak nevíme, co to bylo za disk. Mohla to bejt nějaká Čína. Taky nemusel být nový.
Nefungující USB port, to může být chyba jak softwarová, tak hardwarová. Ale jestli je toho víc, tak buď někoho nechat, aby se na to pořádně mrknul anebo si koupit nový notebook. ;)

bubitinka
nováček
Stav:

Příspěvekod bubitinka » 19 led 2015 21:17

Nový noťas mám (rok), chyba nastala, když jsem ho přeinstalovala. Mělo to W8, se kterými se mi děsně blbě pracovalo, tak jsem si to přeinstalovala na W7 entert., měla jsem k tomu CD s instalačkou, které jsem dosala darem k nějakému nápuku. CD se tvářilo OK, tak jsem to nějak nainstalovala, hm, no a spousta doplňků k tomu chyběla. Myslím,že někde tam se stala chyba. Ale to je debata k jinému tématu.
Někomu bych to dala, ale v Praze je asi miliarda servisů, a kdoví,co by mi s tím provedli. Bojím se! :D
Tak ještě jednou dík, já si jdu koupit Seagate :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » 06 pro 2024 11:22 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3655
    od sabrik Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 15:35
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3353
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2116
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    5246
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 11:31
  • Velikost souboru a složek na disku
    od L.L » 05 úno 2025 11:50 » v Vše ostatní (sw)
    5
    3925
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 17:42

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”