Win 8.1 a antivir

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

anilvaP
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Win 8.1 a antivir

Příspěvekod anilvaP » 16 led 2015 21:22

Ahoj, doufám, že dotaz bude ve správné sekci v opačném případě se omlouvám...Jelikož mám ntb, kde je nově Win 8.1, byla bych ráda za radu, jaký antivir (případně jaké nainstalovat další nástroje pro zabezpečení pc). Byl tu nastavený Mcafee, který jsem odinstalovala (doufám úspěšně)... Stáhla jsem CCleaner, který jsem používala již dříve na Win7, kde jsem měla Avast free. Když pročítám forum zde, tak je to taky uživatel od uživatele, tudíž nevím, co vybrat
Nechci mít zbytečně moc nástrojů pro zabezpečení - jako, že zde je Win Defender, Win Firewall, Win Smart Screen...chci říct abych neměla 2programy na jednu a tu stejnou věc...třeba jestli CCleaner je v podstatě to samé jako Smart Screen? Potřebovala bych poradit abych to měla nějak správně nastavené... Zároveň si nejsem jistá, jak nastavit aktualizace Win..někdo jste tu pro stahovat/instalovat, někdo je má zakázané..
Zatím díky!

Reklama
heavyblack1
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win 8.1 a antivir

Příspěvekod heavyblack1 » 17 led 2015 08:31

Smart Screen je filtr k Internet Explorer když stahuješ nebo něco hledáš na netu a myslísi že stahuješ virus tak zablukuje stahováni nebo načítaní internetové stánky.Není to stejné jako CCleaner.Ja na udržbu pc používám advanced system care.

Win Defender, Win Firewall, Win Smart Screen tyto programy jsou součástí windows a nelze je odstranit.
Jinak to jsou velmi důležité věci a měly by být zapnuté hlavně aktualizace.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/inte ... een-filter
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7
aktualizace jsou k tomu aby nepadal win nebo aby viry a hackeři měli těší se dostat do tvého pc

aktualizace jdi do Ovládací panely\Systém a zabezpečení\Windows Update a tam to zapni ale bývá to defautně zapnuté
Jinak používám avast a spyhunter a nekoušou se mezi sebou.

Doufám že jsem ti vyvětlil k čemu jsou ty věci dobré.

anilvaP
nováček
Stav:

Příspěvekod anilvaP » 17 led 2015 15:47

Ok, díky za odpověď. Zkusím tedy nainstalovat Avast free + ten Ccleaner už mám, tak to stačí? a může být vše zapnuté tedy i ty programy, které jsou součástí Windows a nemělo by se to ovlivňovat...Odkazy pročtu, díky

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 17 led 2015 22:39

CCleaner není až tak nezbytná věc. Avast + Windows Firewall stačí. Jestli chceš ještě lepší ochranu, tak Comodo Internet security, což je balíček AV a FW, ale chce to s tím trochu umět. DOporučuju si ještě nainstalovat Malwarebytes Anti Malware. A třeba jednou za měsíc jím projet PC. Nějakej Spyhunter, to vážně ne.

anilvaP
nováček
Stav:

Příspěvekod anilvaP » 20 led 2015 15:45

Tak jsem již nainstalovala i ten Mbam. Ještě mám dotaz...když se v kavárně připojím na internet a píše to tam: Je možné, že informace odeslané přes tuto síť uvidí i jiní uživatelé. Co přesně to znamená, co uvidí? znamená to, že někdo kdo bude také v kavárně připojený k internetu může vidět nějaké mé informace? Jak tomu eventuálně předejít, co nastavit apod.?!

Matiseli
Level 2.5
Level 2.5
Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Matiseli » 20 led 2015 16:27

U veřejné sítě hrozí vždy větší riziko, neboť počítač, ve stejné síti jako tvé zařízení, může ovládat nějaký znalý z oboru IT, který může "jednoduše" zjistit tvé heslo, soukromé údaje, a ve snad nejhorším případě, umístit do tvého PC zákeřný software.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 20 led 2015 16:41

Když navštěvuješ veřejný sítě, tak by bylo fajn si nainstalovat ten Comodo FW. Ale není to nutný. Spíš dávej bacha, abys někde neukládala hesla.

anilvaP
nováček
Stav:

Příspěvekod anilvaP » 20 led 2015 16:42

Díky za odpověď! Předpokládám, že bránit se tomu lze jen tak, nechodit ve takovýchto místech, kde je free wifi na stránky, kde zadávám heslo atp?! a doma, kde je wifi chráněná heslem je to ok? pokud někdo heslo nezná...

anilvaP
nováček
Stav:

Příspěvekod anilvaP » 20 led 2015 16:49

Hesla neukládám, jednoduše se přihlásím a odhlásím...tak ještě zvážím ten comodo, pokud to není až moc složité

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 20 led 2015 16:57

Nějak se mi nedaří zformulovat odpověď. K čemu myslíš, že slouží heslo u WiFi? Určitě ne k tomu, aby se ti někdo nenaboural do emailový schránky. To je k tomu, aby se ti někdo na tu WiFinu nepřipojil.
Comodo není složitý, ale hodně se ptá, hlavně ze začátku.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 20 led 2015 17:29

Složité vůbec není.Když si nebudeš vědět rady tak stačí napsat a donastavíme.

anilvaP
nováček
Stav:

Příspěvekod anilvaP » 20 led 2015 19:29

:) to vím a chápu, že heslo k wifi je, aby se mi na ni někdo nepripojil, nicmene jsem myslela, ze pokud by se na mou wifi pripojil videl by me pc atd - proste jako u te verejne site..asi blbost ale. A pokud bych stahla Comodo internet security, tak asi bych mela ten avast odinstalovat, ne?

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”